פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      ממראה שטנצי ללוק כפרי: ביקור דירה משפחתית ברעננה

      קיר לבנים, רהיטים בהירים ופרטי דקורציה שמשדרגים את סביבת המגורים. מייקאובר מושלם לדירת חמישה חדרים

      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)

      מספר נפשות בבית: זוג + 3
      מיקום: רעננה
      שטח: 128 מ"ר + 14 מ"ר מרפסת
      עיצוב פנים: תהילה גור

      הוא עובד בתחום הבנקאות, היא עובדת בתחום האופנה, וביחד יש להם שלוש בנות מגיל 13 ועד 3. כשרכשו דירת קבלן בת חמישה חדרים בשכונה נווה זמר החדשה ברעננה, עמדו לנגד עיניהם כמה חלומות – רצפת עץ אלון בכל הבית, מטבח עשיר בסגנון פרובנס ומרפסת עם צמחייה פורחת.

      עוד בטרם הושלמה הבנייה, פנו בני הזוג למעצבת הפנים במטרה לשדרג את העיצוב הבסיסי לדירה יוקרתית וחמה עם נגיעות מודרניות וכפריות. כשנפגשו בביתה בהתחלה לצורך ייעוץ על רצפת פרקט, התאהבו במטבח הפרטי שלה ומשם יצאו לדרך. "ראיתי את הדירה על הנייר, ומיד הבנתי מה הסגנון והקונספט שייבחר לבית", אומרת מעצבת הפנים תהילה גור. "כמי שמאמינה בחיבורים נכונים, הרמוניה והתאמה מלאה ללקוחות, יצרנו עיצוב שלב אחרי שלב כאשר כל פריט נבחר בקפידה".

      רצפת הפרקט הייתה אכן הבסיס להתחלה, שכן בני הזוג אהבו את התחושה שהיא מעניקה לבית כולו, וכך הוחלט לרצף את כל הדירה בפרקט עץ אלון תלת שכבתי אירופאי עם פנל קיר "מקור ציפור", המחבר בין סיומת הפרקט לקיר החדר.

      הריהוט נבחר לפי עיצוב אישי עם גוונים רכים, טקסטורה של פשתן ושתי כורסאות בגוונים של ורוד ותכלת. קיר כוח המחופה בריקים מפירוק מגדיר את אזור הסלון ופינת האוכל. לבריקים נגיעות ורודות-אדומות, המשתלבות עם צבע טבעי, והקיר משתלב בעידון עם פינת האוכל העגולה מעץ מלא. עמוד בין המטבח לסלון יוצר ביניהם הפרדה קלה, ועליו נוספה נקודת תאורה. שטיח טורקיז מקפיץ את הצבעוניות השלטת ומפר את השקט.

      במאוורר התקרה מעץ משולבת תאורה עם שלט למען הנוחות. וילון לבן גדול לכל אורך הוויטרינה, ממנה יוצאים למרפסת, מוסיף לובן ומשלים את מלאכת ההום סטיילינג.

      המטבח בסגנון פרובנס, צבוע בתנור בגוון שמנת, ולו חריטות ופיתוחי עץ, והמשטח בעל הוורידים האפורים מעדן את רצפת העץ ויוצר מראה עשיר ורך. ארונית בסגנון צרפתי מעל המשטח משלימה את המראה הכפרי העדין, והמקרר בגוון המדויק של הארונות. מעל האי תאורה מרשימה מפרזול עתיק, המהווה תכשיט של ממש, וכיסאות הבר מעץ איכותי ונוח לתחזוקה. הווילון מכיל פטנט, שבעזרתו ניתן לפתוח אותו לכל כיוון, גם מעלה ומטה. כך נוצר מראה סופי מזמין, התואם את אהבתו של בעל הדירה לבשל ולפנק.

      ספרייה צבעונית מול הסלון מוסיפה חיים, גוון וקלילות למרות היותה בנויה מעץ מלא. משחק הגוונים, אגב, חוזר על עצמו בבית. עם הכניסה לאזור הפרטי, ספת פוקסיה ורודה ממלאת את חדר המשפחה בחן, ומעליה מראה צהובה, הקורצת לנגרות של המזנון. בקיר קולאז' של תמונות משפחתיות, התלויות על טפט בסגנון גובלן ייחודי ונדיר, שגווניו צהוב, ורוד ולבן.

      באזור הפרטי קיבל כל חדר יחס אישי לפי טעמם של הדיירים. המעצבת ישבה עם כל אחד מהם ובנתה עבורם תוכנית עיצוב מותאמת אישית לפי פנטזיות ודרישות המתאימות למסגרת התקציב. לחדר השינה של ההורים נבחר פרקט למינציה בגוון מעט כהה, ועל הקיר הודבק טפט פסים משולב עם גווני זהב. המנורות העתיקות נבחרו בהתאמה לסגנון הפרובנסלי הרומנטי, ווילון רך השלים את התמונה. צבען הלבן של הדלתות, שהוחלפו בכל הבית לקלאסיות, העצים את נוכחותו של הפרקט ויצר שקט לצד יוקרה. כניסה לחדר ארונות באמצעות דלת שקופה מעט נתנה תחושה של הגדלת החדר. לחדר הרחצה של ההורים נבחר ריצוף אוריינטלי בגווני תכלת אפרפר, כדי להעמיק את תחושת החופשה הפרובנסלית.

      חדר המתבגרת עוצב בהתאם להיותה חובבת מוזיקה ואת העיר ניו יורק. לקיר נבחר גוון ורדרד על מנת לאזן את נוכחותו של הטפט הגדול בשחור-אפור-לבן. המנורה מהתקרה מדמה את הירח מעל, תאורת הקיר מזכירה את התאורה ברחובות העיר, ווילון אפור משלים את האווירה. גם הריהוט הותאם לצרכיה של הנערה, ובארון הבגדים שולבו מראה וטלוויזיה - פתרון שחסך מקום ויצר קו מודרני ונקי, צעיר ומפנק.

      הקו הפרובנסלי אומץ גם לחדר הילדות הקטנות באמצעות צבע קרם על חציו של הקיר וטפט מדליונים ייחודי על חציו השני, בשילוב קרניז לבן. וילון בשני צבעים השלים את המראה היוקרתי והפרובנסלי, והפרקט הכהה הדגיש את הבחירות הבהירות. חדר המשחקים מכיל חומרי יצירה ומאפשר לילדות אזור פעילות נוח ומאורגן. הריהוט בו לבן וצבעיו משלבים נגיעות בתכלת וורוד.

      חדרי הרחצה אופיינו בקו מעט רטרו עם קריצה מודרנית. בשירותי האורחים מראה דרמטי של ישן מול חדש עם כיור מבריק וחדיש מול ריצוף במראה עתיק, שליכט על הקיר באפור וסטיילינג של משרביות מענייניות. תאורת אדיסון ומראה עגולה עם מסגרת מחוספסת יצרו מראה שונה אך הרמוני. בחדר הרחצה הראשי ריצוף דומיננטי שאוזן על ידי חיפוי קיר שקט. מכונת הכביסה ומייבש מוסתרים בתוך ארונות, וידיות מוזהבות הותאמו לידיות שביחידת הכיור ולמתלה מגבות בזהב.

      בסופו של תהליך התקבל בית עם שמחה של צבעים, שימוש מושכל בחומרים איכותיים, והפרקט הדומיננטי קיבל מקום של כבוד ועידון עם הריהוט.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      פנינה ירוקה בלב סואן ותל אביבי
      כך הפך בית סבתא לשלוש יחידות דירות עבור הנכדות

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      שיפוץ בית ברעננה (בנין ודיור , נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
      (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)