מסכים בקירות זכוכית וחדר משפחה חלומי: שיפוץ דירת גן

הרצפה כאן מחופה שיש, הקירות ברובם, עשויים זכוכית עם מסכי טלוויזיה והגינה שבחוץ היא חלק בלתי נפרד מהפנים

אתר בניין ודיור
31/05/2017
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

דיירים: משפחה בת 5 נפשות
שטח: 300 מ"ר
שטח כל הקומה: 120 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: שלומי לוין

בדירת הגן שלפניכם, החלוקה לחדרים ולחללים נעשתה מתוך שיקולים ונתונים בסיסיים שהובילו לפתרונות שבחלקם קצת שונים מהמקובל. החלוקה המתמטית בוצעה בדירת קבלן, שבה הנתונים הוכתבו ללא אפשרות שינוי. החללים הוגדרו בצורה מובהקת באמצעות שימוש בחומרים שיצרו את ההגדרות ונתנו את הפתרונות לנעלמים.

כבר בכניסה לדירה נתקלים בנעלם הראשון - קובייה מחופה בזכוכית כהה מסתירה חדר שלם שהוקדש למערכות הטכניות של הבית. זהו פתרון אסתטי המעניק לסלון אלמנט של עומק ואלגנטיות ומסתיר את מערכת הבית החכם, החימום המרכזי ומערכות הקול והתקשורת. במעטפת העץ, שחופה בזכוכית, שולב גם מסך טלוויזיה נסתר שמתגלה לעין רק בעת תפעולו. קובייה שימושית זו, שניתן לה מראה ייחודי, נוצרה בשל עמוד בטון שלא ניתן היה להסירו. הפתרון הנפוץ של חיפוי העמוד באלמנט דקורטיבי הוחלף על ידי האדריכל בפתרון פונקציונלי.

עיצוב הפנים נעשה בסגנון מודרני עם אריחי פורצלן ענקיים המדמים שיש, ומודגשים על הרקע הלבן של הקירות. התחושה הסטרילית עודנה וחוממה על ידי תוספות שונות ותכנון תאורה מוקפד. אלה מעניקים לבית סגנון נטורליסטי המייצר תחושת חמימות, נינוחות ושלווה משפחתית. למראית עין כל קומת הכניסה נועדה למטרות בילוי משפחתי ואירוח. כאן מופיע הנעלם הבא - בהתאם לסגנון החיים של המשפחה, בו ההורים והילדים מרבים לארח בסגנונות שונים, הוחלט שחדרי הילדים וחדר בילוי מרכזי שמשמש גם כחדר הקרנה יהיו במרתף. בהתאם לכך, יחידת ההורים תוכננה בקומה העליונה כחוליה היוצאת מתוך הריבוע שנועד לאירוח. הכניסה ליחידת ההורים חבויה בקיר האחורי של המטבח, התופס מקום נכבד באזור החברתי. מעבר לדלת החבויה, השטח של יחידת ההורים מודגש על ידי ריצוף שונה מיתר הקומה. אריחי פרקט מושחר המונחים כאדרת דג מקנים לחלל תחושת רוגע.

כאשר יורדים במדרגות מגלים שמדובר במשפחה הומוגנית בעלת דרישות בילוי שונות. גם כאן קו ההפרדה נעשה באמצעות הריצוף. הגוון האפור של המדרגות מגיע ישירות לרצפת הפרקט הבהירה שבקומת המרתף, ודי במפתיע מתגלה סגנון עיצוב שונה לחלוטין מהקומה העליונה כך שבאופן מידי מתברר שזו קומתם של הצעירים במשפחה. ממרכז הקומה, מקום פעילות משותפת המרוהט בקלילות ומותאם למשתמשים בו, נפתחות הדלתות לשני חדרי ילדים, חדר אירוח וחדר כביסה. מסדרון קצר מוביל לחדר ילדים נוסף. תחושת העליזות והפעילות הצעירה המתקיימת בקומה זו מחוזקת על ידי אור טבעי שחודר פנימה דרך פתחים גדולים המבטלים לחלוטין את הדעה הרווחת שמרתף לא נועד לחדרי מגורים.

כחיזוק לתחושה המשפחתית הנעימה המורגשת בתוך הבית עוצב החוץ כחוליה משלימה לפנים. בכיוון פינת האוכל עוצב החוץ כ'זולה' מחופה בפרגולת עץ שמתכתבת עם הדק. ממול, בכיוון הסלון, יש יציאה לגינה פרטית.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
כך הפך הבית של סבתא לשלוש יחידות דיור עבור הנכדות
שפע של מקומות אחסון מקוריים בדירה תל אביבית


רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ ? כנסו לכאן

עוד באותו נושא

בבית של אילנה גור שבניו יורק אפילו לרולס רויס יש קומה מיוחדת

לכתבה המלאה
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
שיפוץ דירת גן במרכז הארץ(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully