פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      חלום של כולנו: בית משפחתי בבני ציון

      הסגנון הנקי משלב עץ ובטון והחלוקה הכללית מאפשרת פרטיות ושיתופיות בבית המשפחתי השוכן בבני ציון. הנה דוגמה לבית חתיך בלי מניירות מיותרות

      חלום של כולנו: בית משפחתי בבני ציון
      צילום: טל ניסים

      מספר נפשות בבית: זוג + 3 ילדים
      מיקום: בני ציון
      שטח הבית: 212 מ"ר + מרתף 100 מ"ר
      תקציב: 2.4 מיליון שקלים
      אדריכלות ועיצוב פנים: עשת אלפרוביץ אדריכלות

      תכנון בית המותאם לצרכיהם של בעליו מתחיל במחקר חייהם של בני הבית. כשתוכנן בית המגורים לענת, אדריכלית שותפה ב"עשת אלפרוביץ אדריכלות" ובני משפחתה, נדרשו האדריכליות לענות על סוגיות כמו משמעות אורח חיים אורבני בסביבת חיים כפרית, הקשר בין הבית לחצר ובין החצר לרחוב, וכן כיצד מתכננים בית שיהיה נכון מבחינה אקלימית ואקולוגית.

      בית המשפחה מתוכנן כתיבה מלבנית לבנה, חבוקה בקיר בטון חשוף שמגדיר חלל מבונה המהווה מעבר הדרגתי בין פנים הבית והחצר הפתוחה. אותו חומר, הבטון, חוזר גם ברצפה, שעשויה מבטון מוחלק ומשמשת כמסה טרמית.

      החזית המזרחית הפונה לרחוב היא החזית הצרה, כך שהבית נפתח לכיוון דרום ונהנה מהשמש הדרומית הטובה. בקיץ, כשהשמש גבוהה בשמיים, הפרגולה וקורת הבטון החשוף מגנים ומצלים על הבית, ואילו בחורף, כשהשמש נמוכה, היא חודרת דרך הפתחים ומחממת את חללי הפנים.

      החצר נתפסה כיחידה תכנונית בלתי נפרדת מהבית עצמו, ותכנונה קיבל את מלוא כובד המחשבה וההתייחסות, תוך התאמה לצרכי המשפחה. מתוך רצון לשמר את יחסי השכנות שאפיינו מושבים בעבר, ושלא כמו השכונות החדשות היום – כשכל חצר מוקפת בגדר גבוהה – חצר הבית פתוחה לרחוב ולחצרות שכנים ומאפשרת הזדמנויות ספונטניות למפגש.

      החצר המזרחית, שהיא חצר הכניסה, הינה החצר ה"נופית" והיא מאופיינת בצמחייה ארץ ישראלית, תבלינים ועשבי תיבול. קיר בטון מפריד בין החצר הקדמית לחצר השירות המוצנעת. תכנון הבית התחיל מחצר השירות הזו: המשפחה מטיילת הרבה, ויש צורך באזור התארגנות ופריקה של הציוד. הותקן כיור שוקת גדול, שהיה זרוק בחצר ההורים, אזור לשטיפה וייבוש ומקלחת חוץ, שבחודשי הקיץ הופכת למקלחת הראשית.

      בחלק המערבי של החצר הונחו מכלי פרי ישנים ששימשו בעבר את פרדסי המשפחה. הסבא החקלאי שיפץ והסב אותם למצע מנותק עבור גינת הירק. החצר הדרומית, הפונה לפרגולה ולחללים הציבוריים של הבית, היא "גן המשחקים" – עם טרמפולינה, דשא לכדורגל, משטח לכדורסל ועוד מיני הפתעות שהופכות אותה לממלכה קטנה עבור הילדים.

      קומת הקרקע, הפרוסה על פני 120 מ"ר כולל ממ"ד, מכילה חלל גדול בו ממוקמות הפונקציות הציבוריות. המטבח בנוי ממשטח פתוח לחלל, שבהמשכו חלק מוצנע יותר המאפשר להשאיר במטבח אזור בלגן, שאינו פתוח לכל הבית. מעל משטח המטבח יש חלון סרט, "קוק-פיט", הפונה לרחוב ולשביל הכניסה, ומולו שולחן האוכל שהוא לב הבית.

      בהמשך הסלון נמצא חדר העבודה של בעלת הבית, שהיא כאמור אדריכלית שעובדת שעות רבות מהבית. בשל כך קיבל חדר זה חשיבות רבה. הוא פתוח לחצר ולרחוב ומקושר עם הבית, מה שמאפשר שליטה על המתרחש בבית מחד, וניתוק כשצריך מאידך.

      החומר ממנו עשוי המטבח, כמו גם נגרויות רבות בבית, הוא לוחות בירץ' – עץ ידידותי לסביבה, כיוון שהמקור שלו הוא מגידולים לצורכי ייצור ולא מכריתה של יערות טבעיים.

      בקומה הראשונה, המשתרעת על פני 92 מ"ר, ממוקמים חדרי השינה אליהם עולים במדרגות מול הנוף הפתוח, ומגיעים לחלל משותף רב שימושי. חלל זה מכיל פינת מחשב לילדים, ספרייה, אזור משחקים ופינת כביסה. החלל סובב סביב מרפסת תחומה בקירות, מעין חדר פתוח לשמיים, שמכניס את הנוף ואת האופק לתוך הבית ושופך אור לקומה. סוויטת ההורים זכתה אף היא למרפסת משלה.

      חדרי השינה של הילדים מאפשרים גמישות ודינמיות כדי להתאים לצרכים המשתנים של הילדים הגדלים. גם הרהיטים בחדרים נאספו עם השנים ומשנים ייעוד על פי הצורך – שולחן כתיבה שעבר מסבא לנכד, ארון לוקרים רב שימושי ועוד.

      הבית כולו נבנה מתוך מחשבה על צרכי המשפחה, ומותאם למידותיה ולאורח החיים שלה. מתוך הצרכים האלו התגבש הבית ומכאן נוצרה השפה האדריכלית המודרנית והעכשווית שלו. יחד עם זאת הבית פשוט, אינטימי ומזמין, ובו העיקר הוא בעלי הבית ובאי ביתם, ולא העיצוב כמותג שצריך ללמוד לחיות בו.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      צבעונית אך סולידית: דירה משפחתית בהוד השרון
      עיצוב מחדש לדירה תל אביבית תוך חודש וחצי

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון (אתר רשמי , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)