פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      עיצוב תעשייתי ועדיין חמים: בית משפחתי בזכרון יעקב

      המשפחה ביקשה בית מואר בעיצוב עכשווי עם התייחסות תעשייתית, ועם זאת שהוא יהיה חם וביתי, ולכן הושם דגש גדול על הכנסת אור טבעי. כך זה נראה מבפנים

      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)

      מספר דיירים: 4
      מיקום: זיכרון יעקב
      שטח: 185 מ"ר
      עיצוב פנים: נעמה עילם אדריכלות ועיצוב פנים
      אדריכלות: אליאב זכרוביץ אדריכלים

      הבית תוכנן עבור משפחה צעירה ומתפתחת על החלק המערבי במגרש דו משפחתי של כ-600 מ"ר, כך שתהיה הפרדה מלאה בין הבתים ובין החצרות. הרעיון המרכזי בתכנון הוא ליצור קשר אפקטיבי וחזק בין פנים לחוץ, כך שהגינה והפרגולה תהיינה חלק בלתי נפרד מחיי היומיום בבית, ונוחות לשימוש ואירוח.

      המשפחה ביקשה בית מואר ומודרני עם נגיעה תעשייתית, ועם זאת שהוא יהיה חם וביתי, ולכן הושם דגש גדול על הכנסת אור טבעי. החלל הציבורי כולל את הכניסה, הסלון, פינת האוכל והמטבח והוא פתוח והמשכי. הוא מחופה בבטון יצוק מוחלק בגמר טבעי, ולהשלמת המראה נבחר פרופיל ניתוק מאלומיניום מוברש כפרט החיבור בין הרצפה לקירות. התקרה מעל הכניסה ופינת האוכל מונמכת, ועולה לגובה עד קורות גג הרעפים החשופות מעל הסלון והמטבח. כך נוצרת הפרדה מרחבית בין האזורים השונים הפתוחים זה לזה. קורות פלדה חשופות בגוון טבעי חוצות את החלל הגבוה.

      ספריה מיוחדת שביקשו הדיירים הוזמנה אצל נגר, ונתלתה על הקיר ללא רגליים על הרצפה. בחלל הציבורי נעשה שימוש בחומרים תעשייתיים, והמונוכרומטיות השקטה נשברת על ידי שימוש בעץ טבעי, נגיעות צבעוניות של כחולים וצהובים, וריהוט מודרני עם נגיעות רטרו.

      הסלון נפתח אל הפרגולה הגדולה, המהווה המשך ישיר של חלל המגורים. הפרגולה בנויה מעץ גושני, ורצפת המרפסת שמתחתינה עשויה גם היא בטון יצוק, הפעם מוטבע. בעלי הבית, שאוהבים מאוד לארח, מארחים בה במשך רוב ימות השנה. בגינה נבנה מטבחון חיצוני קטן ובו מתקן גריל בנוי, ודלת יציאה נוספת שתוכננה במטבח מאפשרת להם גישה נוחה ישירות מהמטבח למרפסת.

      גם במטבח בעל התקרה הגבוהה נעשה שימוש בצבעוניות רעננה של תכלכל עדין, בשילוב גווני האפור של הרצפה ואבן הקיסר. נגיעה של רובה אפורה בחיפוי הבריקים הלבנים משלימה את המראה האורבני הקליל.

      הבית כולל פטיו פנימי שעוזר מאוד בהזרמת האוויר, מוסיף תאורה טבעית ומאפשר מצב שכל החדרים והאזורים המשפחתיים יופנו לגינות ולנוף.

      שביל מרוצף מוביל אל אזור כניסה מבטון מוטבע. דלת הכניסה נפתחת דרך מבואת כניסה קטנה הישר אל החלל הציבורי. מיד כשנכנסים ניתן לראות את הפרגולה דרך הוויטרינה הגדולה שבסלון, ואת הגינה הפורחת העוטפת אותה.

      מעבר לקיר הגבוה בסלון חבוי האזור הפרטי. פתח בקיר מביא אל מסדרון מרוצף בטון יצוק מוחלק שבקצהו האחד שירותי האורחים. לאורכו חדרי השינה והרחצה, ובקצהו השני יחידת ההורים. בחדר ההורים נעשה שימוש בגוונים בהירים וטבעיים עם נגיעות צבע שובבות. בקיר הארוך המוביל לחדר הרחצה תוכנן ארון קיר גדול שהוזמן אצל נגר, ורצפת חדרי השינה מחופה בפרקט למינציה בגוון חום-אדמדם.

      גם בחדרי הרחצה נשמרה הפשטות: לריצוף נבחרו אריחים גרפיים בשחור ולבן, והקירות חופו באריחים לבנים צרים למראה נקי. אופי, צבע וחום הוכנסו לחדרים בפריטי נגרות מעץ אלון טבעי - שתוכננו על ידי המעצבת והוזמנו אצל נגר.

      המבנה, שכולל גם את הבית הצמוד, תוכנן עם גגות רעפים וקורות עץ חשופות ויוצר חללים פנימיים גבוהים ולא סטנדרטיים במטבח ובסלון וכן בקומה העליונה.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      מהפך צבעוני בנס ציונה
      סאבלט תל אביבית שמתאימה לכולם

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)
      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)
      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)
      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)
      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)
      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)
      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)
      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)
      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)
      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)
      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)
      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)
      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)
      בית משפחתי בזכרון יעקב (בנין ודיור , טטיאנה פאוטוב)
      (צילום: טטיאנה פאוטוב)