פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      שיפוצים פה: משיפוץ קוסמטי במטבח למייקאובר של כל הבית

      הכל התחיל בכוונה לשפץ את המטבח שהתפתחה לשיפוץ הבית הכולו. הסגנון העדין והנעים שהשתלט על הבית בא לידי ביטוי בבחירת הצבעים, המרקמים והטקסטורות המפתיעות

      שיפוצים פה: משיפוץ קוסמטי במטבח למייקאובר של כל הבית

      דיירים: משפחה בת 4 נפשות
      מקום: בית פרטי בנס ציונה
      שטח: 250 מ"ר (העיצוב התבצע בעיקר בקומה התחתונה – 80 מ"ר)
      עיצוב פנים: רועי זליחובסקי

      בתחילה תכננו הדיירים לחדש "רק" את המטבח, לרענן את החלל המרכזי ולהשקיע בריהוט חדש וסטיילינג. אלא שהשתלשלות תהליך התכנון והעיצוב נגמרה בחלל צבעוני ורענן ששופץ, נהרס ונבנה מחדש הרבה יותר ממה שהיה אמור בהתחלה. ככל שהתקדם התהליך, בעלי הבית קיבלו יותר תיאבון והרצון לשנות את החלל ברמה יותר משמעותית - גבר.

      חלל המגורים שלפני השיפוץ הכיל לא מעט מחיצות בנויות, ולמרות גודל החלל, המרחב לא הורגש והייתה תחושת כבדות שנבעה גם מסקאלת הצבעים המונוכרומטית של הבית. בעלי הבית ביקשו ליצור תחושה של יצירה שלמה המורכבת מחללים שונים, שמתכתבים זה עם זה ומייצרים הרמוניה ויצירה ייחודית ולא סטנדרטית.


      כאמור, המטבח תוכנן מחדש וצורתו שונתה לחלוטין. עצם פתיחת המחיצות בין פינת הטלוויזיה והמטבח, וכמובן הגבהת הרצפה, אפשרו להגדיל את המטבח משמעותית ולהנגיש אותו תחושתית לשאר הבית. הוא תוכנן כחלל הרבה יותר פתוח ומזמין, כאשר המזווה הלבן, שמוקם צמוד לקיר קטן (שנותר מהריסת קירות חלל הטלוויזיה), עוטף את המקרר ומגיע מהרצפה עד התקרה. ישר אחריו מוקמה יחידת מדפים פתוחה מהשיש עד התקרה, עם חיפוי פנימי של פורניר עץ אלון אירופאי ומסגור לבן. המטבח כולו נצבע לבן, כשחיפויי העץ של היחידה ומשטח האבן שמעל האי נותנים את הטונים החזקים של חומריות. חיפוי הקרמיקה, המונח בפריסה אלכסונית משיש עד תקרה בגוון ירוק דשא, וכן קופסאות האחסון המרחפות בגוונים של וורוד - נותנים זריקת צבע רעננה. לצד המטבח תוכננה יחידת בקבוקי יין מרחפת, ומתחתיה לוח גיר מואר שעליו בעלי הבית יכולים לקשקש את הגיגיהם ומצב רוחם היומי.

      כל הקיר המפריד בין פינת האוכל לחצר נהרס ופינת האוכל הורחבה משמעותית, מה שאיפשר תיחום עיצובי של השולחן על ידי ההנמכה שנוצרה, והארה על ידי מקבץ נורות פחם התלויות על כבלים צבעוניים בשלל צבעים.

      חלל הטלוויזיה, אשר היה ממוקם בין חלל המטבח לשאר הקומה, היה נמוך ותחום בלא מעט מחיצות. כדי ליצור חלל אחיד, כל הרצפה הוגבהה לגובה שאר החלל ורוב הקירות אשר עטפו אותו נהרסו, מה שייצר חיבור בין כל חללי הבית ומרחב פתוח. הקמין, אשר מוקם במקור על גבי אחד הקירות שנהרסו, הוזז בצמוד לקיר ההיקפי ונדרש פתרון ויצירתי להעברת הארובה מהמיקום החדש ליציאה התיקרתית במרכז החלל. בשביל לתת טוויסט לצנרת 4 צול שמתחברת אליו, נוספה צנרת 3 צול בצבע לבן, ממנה יוצאים ספוטים המאירים את חלל הטלוויזיה וביחד עם צנרת הקמין מייצרים קומפוזיציה חמודה של צנרת שחור-לבן, ונותנות לארובה הארוכה טוויסט עיצובי.

      חלל הסלון שודרג וטופל בעיקר במישור הקוסמטי, כאשר לפינת הטלוויזיה תוכננה ספת טלאים בגוונים שונים של סגול, והקיר האחורי נצבע בגוון אפור תכלכל. ביחד עם שתי מנורות וינטג' צהובות, נוצרה לה פינה חמימה וצבעונית. כמו כן, נוספו שטיח סלסה ירקרק וכריות צבעוניות. לצדו של הסלון תוכננה ספרייה תלויה בעיצוב מינימליסטי של ברזל צבוע לבן, ומדפי עץ בירץ' על גבי קיר הצבוע בגוון אפור תכלכל.

      בסוף התהליך האינטנסיבי של השיפוץ, לאחר שהבעלים נכנסו חזרה לביתם החדש, התחיל תהליך איטי יותר של סטיילינג ויצירת אלמנטים יותר אומנותיים. דוגמה לכך היא שעון הקיר, אשר הורכב ממספרים בגדלים ובחומרים שונים שלוקטו במקומות שונים, והוצבו בקומפוזיציה מתפרצת סביב לוח המחוגים.

      על קיר הסלון הגבוה נוצרה קומפוזיציה צבעונית של איור טופוגרפי בגוונים של כחול, ובמרכז מוקם גוף תאורת קיר אשר מייצר הילה עדינה ומעוננת לציור, שמעצימה את תחושת העומק שלו ויוצרת קיר דינמי ורענן הצומח ממרכז הסלון. בצדו השני של קיר הטלוויזיה המחודש נוצרה מבואת כניסה מקסימה, בה מוקמה מראת קיר גדולה אליה מעוגנת שידת מפתחות רטרו צבעונית, אשר משקפת כל אזור פינת הטלוויזיה והמטבח. ליד דלת הכניסה מוקם ארון מפתחות המסתיר את ארון החשמל שבכניסה על ידי פלטת לוח צבע גיר ומתלים לתליית מעילים וכובעים.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      אירופה בגבעתיים: כך זה נראה מבפנים

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      בית משופץ בנס ציונה (בנין ודיור , שרון צרפתי)
      (צילום: שרון צרפתי)
      בית משופץ בנס ציונה (בנין ודיור , שרון צרפתי)
      (צילום: שרון צרפתי)
      בית משופץ בנס ציונה (בנין ודיור , שרון צרפתי)
      (צילום: שרון צרפתי)
      בית משופץ בנס ציונה (בנין ודיור , שרון צרפתי)
      (צילום: שרון צרפתי)
      בית משופץ בנס ציונה (בנין ודיור , שרון צרפתי)
      (צילום: שרון צרפתי)
      בית משופץ בנס ציונה (בנין ודיור , שרון צרפתי)
      (צילום: שרון צרפתי)
      בית משופץ בנס ציונה (בנין ודיור , שרון צרפתי)
      (צילום: שרון צרפתי)
      בית משופץ בנס ציונה (בנין ודיור , שרון צרפתי)
      (צילום: שרון צרפתי)
      בית משופץ בנס ציונה (בנין ודיור , שרון צרפתי)
      (צילום: שרון צרפתי)