כמו סוכריות קופצות: דירה תל אביבית מלאה בהפתעות

    אין חדר שלא קיבל תשומת לב צבעונית בדירה משפחתית הזאת. גם הקירות משרתים את המטרה הצבעונית כשבמטבח יש קיר שהפך ללוח שחור שניתן לכתוב עליו עם גירים ובחדר העבורה קיר שלם שאפשר לנעוץ עליו משימות והודעות. כך זה נראה מבפנים

    אתר בניין ודיור
    (צילום: סיגל סבן)

    דיירים: משפחה בת 4 נפשות
    מקום: מרכז תל אביב
    שטח: 100 מ"ר
    עיצוב פנים: טל מידן להמן (דירתי-לי)
    אדריכלות: בתיה עובדיה

    הדירה מהווה מעין אי רגוע בתוך סביבה אורבנית שוקקת – רחוב בוגרשוב בתל אביב הכולל מגוון חנויות, מסעדות ובתי קפה וציר הומה של תחבורה ואנשים. כדי לאזן זאת, הקו המנחה של האדריכלית היה ליצור אווירה של אתנחתה נינוחה מן החוץ. חומרי הבסיס אותם הניחה האדריכלית היו ניטרליים, והיוו רקע עבור המעצבת, שהיא גם בעלת הדירה. שטח הדירה והתקרה הגבוהה אפשר חלוקה מחדש לחדרים ושטחים משותפים מרווחים יחסית, וכן התקנת דלתות גבוהות מהרגיל, כמו בדירות של פעם. הפרקט הונח בזווית לצורך טשטוש אלכסון החזית הצפונית של הדירה (מטבח-סלון) ובכך הוסיף לחוויית המרחב.

    כאמור, הדירה עורפית, והחלונות היוו חלק מורכב לטיפול. הם תוכננו כדי לאפשר כניסה מרבית של אור ואוויר, לטשטש את חלקי הנוף הלא רצויים ולמקד את העניין בחלון עצמו. נשמרה פרופורציה זהה בחלוקה הפנימית של החלונות, הן בפתחים הקטנים והן בגדולים. הפתיחה בחלק מהחלונות הינה פתיחה תחתונה אל החוץ, מה שמאפשר כניסה של אוויר ואור יחד עם שמירה על פרטיות. בוויטרינה הממוקמת לכל אורך החזית הצפונית הובלט עץ האזדרכת הגדול, אשר לכבודו אף הותקנה תאורת חוץ. חלון נוסף בסלון הינו היחיד ללא חלוקה והוא יוחד על ידי הצבע הירוק. תריסי הרפפה הלבנים תורמים למראה הקליל של החלונות, והדירה כולה נצבעה בגוון אפור אבן בינוני מט, כולל חדרי הרחצה והדלתות.


    הדירה מגלמת במידה רבה את אופי הדיירים השוכנים בה, באופן כזה שקל לדעת את זהות הדיירים רק משיטוט שטחי בבית. מרבית רהיטי הדירה עברו איזושהי הסבה/ תהליך עיצובי משדרג. ניתנה במה רבה לאוספים שליקטה המשפחה לאורך השנים: אוסף מטריושקות מרשים, בובות, פסלים וכל חפץ הקשור בפילים בחדר הילדים, אוסף צלחות בסלון ועוד.

    בסלון הוצבה ספה ענקית, רחבה מ-3 מטר, עליה יכולים להשתכן בכיף כל בני הבית. השטיח מסייע בתחימת אזור ה"רביצה" והפרדה מפינת האוכל העגולה הסמוכה. עמוד הטלוויזיה מאפשר את הסטת הטלוויזיה לכיוון הרצוי. על הקיר הנגדי הותקן טפט שמביא גוון חדש ומרענן של טורקיז לחלל, עליו נתלו ארבעה פרינטים של האמנית נעמה פלג-סגל. אל קיר זה הוצמדה שידת וינטג' שהיא בעצמה פריט אמנותי, אותה השיגה בעלת הבית מאלטע זאכן בצפון הארץ ועליה הוצב פסל שפיסלה דודתו של בעל הבית. בסלון מוצגים מרבית פריטי האוסף של המשפחה על ספרייה שבנויה מ-4 יחידות זהות שהן בכלל ספריות משרדיות, אשר נצבעו והפכו לספריה מרשימה בסלון. הכורסה בסלון נמצאה אף היא ברחוב והמעצבת ריפדה אותה בבד שמצאה בנחלת בנימין.

    במטבח, ככל הנראה החלל החשוב ביותר בדירה, שכן בעלת הבית מבשלת בו מדי יום ממושכות. הקיר הגדול במטבח נצבע בצבע לוח גיר שחור ומהווה לוח מודעות / רשימת קניות / פינת יצירה עבור הילדים. בנוסף, הסירים הועברו כולם מעלה למוט וילון ארוך המעוגן היטב בתקרה, על מנת לאפשר יותר מקום אחסון בארונות לשאר המכשירים ומוצרי המזון. למרות השימוש הרב בשחור, המטבח מואר וצבעוני בזכות אלמנטים צבעוניים כמו מחזיק פירות וירקות, פח מעוצב, שטיח צבעוני ושיש כלכתה לבן ובוהק.

    חדר העבודה חופה בלוחות OSB, שגם מהווים פתרון אקוסטי וגם לוח השראה. בסמוך לקיר הותקן שולחן עבודה זוגי שנבנה מלוחות OSB אף הוא, והוא שילוב של משרד המעצבת, חדר עבודה עבור בן זוגה בלילות, ולעתים גם חדר מוזיקה בו מוצגים לראווה מגוון כלי הנגינה בהם הוא נהנה לנגן.

    חדר ההורים משדר הרבה רוגע, הרבה לבן, עם נגיעות עדינות של צבע ועציצים מעל המיטה. למיטת ההורים הצטרף ראש מיטה בצבע זהה שייתר את הצורך בשידות, מכיוון שלא היה עבורן די מקום בחדר. ספסל אחסון בחדר הובא אף הוא משוק הפשפשים, עבר צביעה והמעצבת הכינה עבורו מזרן מרופד בבד תואם. כעת הוא מיועד לאחסון טקסטיל המשמש אותה בעבודתה.

    חדר הילדים מחולק, עד כמה שניתן לחלק חלל קטן יחסית, לאזור שינה והרגעות ולאזור משחק וערות. המיטות של הילדים נמצאו ברחוב וביד 2 ונצבעו, כאשר בין המיטות מפריד כיסא כחול, ומאחוריו מדף תמונות שהוסב למדף ספרים ארוך ובו הספרים שנקראו בימים האחרונים. שולחן הילדים צוות לכיסאות ילדים משנות ה-50 משוק הפשפשים, שכולם עברו צביעה והתחדשו בטפטים. את הקיר הראשי מעטרים שני פסים מטפט שהדיירת תמיד חלמה עליו, אבל לא יכלה להרשות לעצמה לחפות בו קיר שלם, וביניהם אייל מקרטון שמהווה נקודת אמצע בקיר ומדגיש את הסימטריה שלו. בשאר הקירות נתלו מדבקות צבעוניות המדמות אפקט של קונפטי, בזכות צורתן וההנחה האקראית שלהן. בפינת המשחקים והצעצועים יש כוורת שנכנסה בדיוק למידות הנישה, לה צורפו לה גלגלים וגג שנבנה משני לוחות עץ. בסמוך אליה - שולחן יצירה עם מסגרת גדולה משוק הפשפשים בחיפה, שנצבעה בצהוב ועליה נתלות יצירות מתחלפות של הילדים.

    חומרי הגמר הטבעיים וסקאלת הגוונים מהווים רקע מהודק, לבוש ונוכח, המאפשר בדירה המשך קו אישי, מינימליסטי, שקט אך רווי פריטים, ססגוני וסוער. הדירה חופתה כולה בעץ אלון טבעי, כאשר בחדרי הרחצה עץ האלון הגושני חוזר בנגרות הקבועה וכן ברצועה שמעל דלת חדר הרחצה ביחידת ההורים. אריחי הריצוף בחדרי הרחצה זהים בגוונים, אך שונים בדגם השטיח שהם יוצרים.

    לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
    תראו מה שצהוב יכול לעשות בסביבת המגורים
    מהפך צבעוני בבית פרטי בנס ציונה

    רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

    טוב לדעת (מקודם)

    זמן לפינוק עצמי: מה נוכל לקנות לעצמנו לחגים השנה?

    בשיתוף שמרת הזורע
    לכתבה המלאה
    (צילום: סיגל סבן)
    (צילום: סיגל סבן)
    (צילום: סיגל סבן)
    (צילום: סיגל סבן)
    (צילום: סיגל סבן)
    (צילום: סיגל סבן)
    (צילום: סיגל סבן)
    (צילום: סיגל סבן)
    (צילום: סיגל סבן)
    (צילום: סיגל סבן)
    (צילום: סיגל סבן)
    (צילום: סיגל סבן)
    (צילום: סיגל סבן)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully