פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מצהוב ועד ירוק: הבית שבו הדיירים לא חוששים מצבעים

      אין פינה בבית המשפחתי הזה שבכרכור שלא קיבל צבעוניות משמחת. זה מתחיל מדלת הכניסה שנצבעה בגוון תכול, דרך המדרגות המאוירות ו וממשיך עד לכיסאות הבר הירוקים

      מצהוב ועד ירוק: הבית שבו הדיירים לא חוששים מצבעים

      דיירים: 4 - זוג הורים ושני מתבגרים + כלבה
      מקום: כרכור
      שטח: 150 מ"ר
      תקציב: כ- 200,000 שקלים
      עיצוב פנים: רונה קינן פיש

      כל אחד צריך מתישהו שינוי. גם משפחה זו, בת 4 נפשות, ביקשה לשדרג את ביתה, בית דו משפחתי בן 2 קומות בשכונה שנבנתה בתחילת שנות ה-90 בכרכור. המטרה הייתה לרענן את החלל המרכזי והמטבח, להכניס צבע ואור הביתה ולהתאים את קומת חדרי השינה לצרכים החדשים של הילדים המתבגרים. זו הייתה גם הזדמנות עבורם להכניס אהבות ופנטזיות ישנות, כמו הפרופיל הברזל הבלגי הטורקיזי ורהיטי וינטג' עם אופי וחיים קודמים.

      השיפוץ כלל את שיפוץ קומת הסלון ופינת האוכל ופתיחת חלונות חדשים, החלפת האלומיניום הקיים לפרופיל ברזל בלגי בגוון תכלת טורקיז, חיפוי מדרגות השיש בבטון וציפוי הרומים בטפט מדבקה בעיצוב אישי, החלפת דלת הכניסה לדלת עתיקה ששופצה ונצבעה בצבע תכלכל, הריסת כל הקומה העליונה ותכנון מחדש שהפך ארבעה חדרי שינה קטנים לשלושה גדולים, החלפת כל גופי התאורה, ולבסוף ביצוע סטיילינג לכל הבית.

      המטבח עצמו נשאר באותו הגודל כמו במקור, כאשר החלון הוגדל והאלומיניום הקיים הוחלף לפרופיל ברזל בלגי טורקיז בהיר כשאר הפתחים. במקום שולחן האוכל, שהיה במקור בתוך שטח המטבח, תוכנן דלפק עץ בגובה משטח השיש שישמש הן לישיבה לארוחה קלילה והן כמשטח עבודה. על הדלפק מונחים קרשי חיתוך וקקטוסים מאלומיניום כדקורציה. את הדלפק בנה בכישרון רב בעל הבית וצורפו לו שלושה כיסאות בר שנקנו מעץ גולמי ונצבעו על ידי בעלי הבית בירוק עז ורענן, מה שהוסיף טוויסט מושלם למראה הכללי.

      פינת האוכל הועתקה מהמטבח לאזור שהוגדר מחדש על ידי ריצוף, באריחים דמויי בטון אפורים, וכעת מקומה ליד חלון גדול ומאיר. שולחן פינת האוכל וספסל הישיבה נבנו גם הם על ידי בעל הבית, שלקח חלק פעיל מאד בכל תהליך השיפוץ עם כל עבודות החשמל, צביעת הרהיטים, ציפוי המדרגות בבטון ועוד. בנוסף, התחדשה פינת האוכל בארונית כחולה בתוכה הוכנסו נקודות צבע רעננות.

      בקיר שבגב הספה בסלון נפתח פתח לחלון ענק, שהכניס את כל הירוק פנימה ושינה באופן מידי את פני כל החלל. חלון צדדי נוסף נדחק החוצה וכך נוצר ספסל ישיבה פנימי. כל החלונות התחדשו בפרופיל ברזל בלגי באותו גוון מנצח. חלונות האלומיניום שפורקו והיו במצב מצוין הועתקו לקומה העליונה, שם הותאמו לפתחים חדשים. הספות בסלון נשלחו לריפוד מחודש בגוון אפור/כחול, ונתפרו כריות צבעוניות להשלמת המראה. שטיח צבעוני התאים בצבעוניות והצורניות שלו והשלים את התמונה.

      בעלי הבית חלמו על דלת כניסה עתיקה ואותנטית כבר בשלבי התכנון הראשוניים. מתוך עשרות דלתות אותנטיות, נבחרה אחת עם חלון פנימי אך מכיוון שהייתה צרה למידות הפתח, היא נשלחה לנגר שעשה לה תוספות בצדדים, חשף את הפרזולים וצבע אותה בתכלת. מבואת הכניסה החיצונית אף היא טופלה על ידי הוספת צמחים בצבעוניות משובבת לב.

      מדרגות השיש הישנות הקיימות חופו בציפוי בטון, ורומי המדרגות חופו בטפט מדבקה עמיד וחזק שעוצב במיוחד ב-3 דוגמאות גרפיות שונות בגווני אפור והוזמן לפי מידה. להשלמת המראה, נצבע המעקה בצבע תכלת אקווה בהיר, והקיר במעלה המדרגות נצבע בגוון תכלכל נעים. המדרגות המשודרגות מהוות אלמנט מרכזי בבית וקוצרות תשואות מכל מי שנכנס לחלל.

      הקומה העליונה נהרסה כליל והחלל שהכיל 4 חדרי שינה תוכנן מחדש להכיל 3 חדרי שינה גדולים. במבואת החדרים נוצרה נישה שנסגרה בתריסים ישנים שנצבעו בירוק עז, והיא משמשת כארון אחסון גדול ופונקציונלי. בכל הקומה יושם פרקט למינציה במראה מולבן.

      הדיירים ביקשו ליצור אווירה נעימה, בהירה, מוארת ואוורירית בחדר השינה. בתכנון החדש שטח החדר גדל, כמו גם שטח חדר הרחצה הצמוד אליו שהוכפל. גם כאן בעל הבית בנה את המיטה ואת דלת האסם שמובילה לחדר הרחצה. לצד המיטה הונחו שתי שידות שנרכשו בשוק הפשפשים בחיפה ונצבעו על ידי בעלת הבית בגווני תכלת בהירים. חדר הרחצה הצמוד רוצף באריחי בטון מצוירים, והכיור הונח על שידה עתיקה שאף היא נרכשה בשוק הפשפשים ורק בוצע בה חור לצנרת.

      חדר הבת הוא בעצם חיבור בין שני חדרים לכדי אחד: בתכנון החדר נעשתה חלוקה לאזור השינה ואזור הלימודים והאירוח. עמוד תומך שהציץ קיבל טיפול על ידי צביעת חלקו בצבע לוח גיר, מה שהפך לאלמנט בולט ומדליק בחדר. הנערה עצמה בחרה בסקאלת הצבעים של שחור-לבן, אפור וצהוב - קיר אחד נצבע באפור ועליו נתלתה קומפוזיציה של מסגרות בשחור לבן עם הדפסים שונים, לצד המיטה הונח סולם צהוב שמשמש כשידת צד, ספה צהובה עם כריות בשחור לבן מוקמה באגף האירוח ונגיעות של שחור, לבן ומעט צבע אורזים הכל לכדי חלל הרמוני.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      בונבוניירה אמתית בחיפה
      דירה ירושלמית עם שיק אירופאי

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)
      דירה משפתית בכרכור (בנין ודיור , אורה כהן)
      (צילום: אורה כהן)