פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מדירת קבלן סטנדרטית לשאפה אמתית

      דירה משפחתית בכפר יונה החולשת על 100 מ"ר הפכה משטנץ משעמם של הקבלן, לפנינת חמד אמתית בזכות עיצוב פנים מדויק ונעים במיוחד. כך זה נראה מבפנים

      מדירת קבלן סטנדרטית לשאפה אמתית

      הדיירים: זוג ותינוקת
      המקום: כפר יונה
      השטח: 100 מ"ר
      עיצוב פנים: דנה שקד

      זוג שרוכש דירת קבלן ניצב בפני החלטות רבות שצריך לקחת, וכמעט כולן נראות כמו החלטות הרות גורל: האם לשדרג, מה לשדרג, איך לגרום לדירת קבלן סטנדרטית להראות ייחודית, כיצד מתאימים אותה לדיירי הבית ולא פחות חשוב מזה, איך לא חורגים מהתקציב המצומצם, שגם ככה הלך כמעט כולו על רכישת הדירה. הבעיה היא שאת כל הבחירות וההחלטות האלו צריך לקבל שנתיים מראש, ועוד לפני שבכלל יש מושג איך תיראה הדירה ומה יהיה הסטטוס שנתיים אחרי.

      כבר בשלבים הראשונים לאחר רכישת הדירה יצרו בעלי הדירה קשר עם המעצבת והודיעה לה שהם באים רק עם טלוויזיה ושני חתולים. תחילה הוחלט לנצל את סטנדרט הקבלן ככל שניתן מבחינת הבחירות השונות של אריחי החיפוי באמבטיה וכדומה, אך להתמקד בשדרוג המטבח והתאמתו לצרכי הדיירים ומבנה הדירה.

      המטבח תוכנן בצורת "ר" בגוון לבן עם קלפה עם דלת זכוכית בגוון תכלת בהיר, כאשר המטרה הייתה ליצור חלל מאוורר ומרווח ככל הניתן. במרכז המטבח תוכנן אי מרכזי המאפשר אחסון וישיבה עם משטח בוצר עבה בחלקו העליון. פרופיל תאורת לד בצורת "ר" מלווה את משטחי העבודה, ומעל האי במרכז המטבח נתלה גוף תאורה בצורת כלובי רשת שחורים למראה תעשייתי מעודן.

      המטבח פתוח לסלון ובכך נוצר חלל מרכזי משותף המאפשר תנועה מעגלית והמשכית מאזור המגורים, הכניסה הראשית והמרפסת. בסלון מוקמה ספת שזלונג אפורה עם שולחן עגול שחור במרכז החלל. שטיח גאומטרי בגווני שחור לבן שומר על מראה מודרני עדכני וצעיר. כורסא צבעונית זורקת כתם צבע בפינת החלל ובצידה מנורה עומדת ותמונות המאפשרות יצירת פינת קריאה, שהינה עדיין חלק מהסלון והחלל הכללי. הקיר הראשי חופה בשליכט ערבה למראה בטון משופשף בהתאם לגוון הריצוף בכל הדירה.

      ספריית ברזל מפרידה בין פינת האוכל והסלון ועשויה שני מוטות ברזל ומדפי עץ דקים. אלמנט זה מהווה חיץ קליל וסמלי בחלל שאינו גדול, וזאת מבלי להפריע לשתי הפינות להתקיים. שולחן פינת האוכל הינו עם משטח עץ בצורת טיפה, וסביבו כסאות עץ שחורים. גם פה נתלו סביב השולחן תמונות ופרטי אומנות עדכניים במסגרות שונות.

      אזור הכניסה לדירה נחלק לשניים: בצד אחד קונסולה שחורה מעץ ומראה עגולה מעליה, כך שהן אינן מפריעות לכניסה וכן לישיבה בפינת האוכל. בצידה השני של הדלת נצבע הקיר בגוון אפרפר עדין, ועליו ונתלו ציפורים גאומטריות מברזל עם ספוט עשוי עץ בשילוב מתכת שממקד את המבט אליהן. כאמור, אופיו של הפרויקט מתבטא בעיקר ברכישות שאחרי קבלת המפתח, בפרטי אומנות ואקססוריז קטנים.

      בחדר השינה של ההורים ניתן לראות את ההשפעה החזקה והפשוטה של הצבע. מספיק לצבוע קיר אחד בחדר (במקרה הזה בגוון כחול מעושן) וכבר כל החדר מקבל תפנית. וילון אפור משתלב היטב עם בסיס המיטה המרופד ושידת הטואלט הלבנה. לחדר נכנסים דרך ארון הבגדים שדלתותיו זכוכית ומראה, על מנת לשוות לחלל מראה מרווח יותר.

      לפני מועד הכניסה לדירה הצטרפה למשפחה תוספת קטנה. חדר התינוקת עוצב בסגנון שחור לבן גאומטרי עם הרבה אקססוריז, כאשר פריטים רבים נרכשו אונליין מאתרי אינטרנט שונים. מדבקות הקיר הגאומטריות הינן פתרון נגיש ומהיר לעומת הטפטים המלאים על כל הקיר, שהצריכו בעבר בעלי מקצוע מיומנים והמתנה למשלוחים ארוכים. על גבי קיר מדבקות המשולשים נתלתה שרשרת דגלוני בד, ובצידה וילון לבן עם שרשרת כוכבים מרופדים. בחדר ממוקמים גם כמה שקי אחסון לצעצועים בצורות גאומטריות ותמונות שהכינה בעצמה בעלת הבית.

      לשני חדרי הרחצה נבחרו אריחים סטנדרטיים שהציע הקבלן על מנת לא לחרוג מהתקציב, אך את הארון והכיור המונח רכשו הדיירים לאחר קבלת המפתח. בחדר הרחצה של ההורים החלל שודרג בעזרת צביעת הקיר שמעל האריחים בגוון שחור, שמשנה לגמרי את כל התחושה בחדר ומייצר בן רגע ייחודיות.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      הנוף בבית הזה הוא חלק מהעיצוב
      ירושלמית עם גרוב מיוחד

      רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)
      בית משפחתי בכפר יונה (בנין ודיור , תומר רובנס)
      (צילום: תומר רובנס)