שינויים בתא המשפחתי הובילו לעיצוב מחדש של הבית

כשהילדים עוזבים את הקן הצרכים בבית משתנים ומכאן, נבעו השינויים העיצוביים של הבית המשפחתי הזה השוכן באלפי מנשה

אתר בניין ודיור
צלמים זמניים מורשים

דיירים: משפחה בת 4 נפשות
מקום: אלפי מנשה
שטח: 176 מ"ר
תקציב: 735,000 שקלים
עיצוב פנים: סיגל פלד ליבוביץ - SI DESIGN

הבית האמור ליווה את בני הזוג שגרו בו מראשית נישואיהם, ולא בוצעו בו שינויים מיום רכישתו, הן מבניים והן בריהוט. ההחלטה לשפץ נבעה מהשינויים בצרכים המשפחתיים: הילדים בגרו, הבן עזב את הבית, הבת עמדה להשתחרר מהצבא, וההורים רצו לתת לה את האופציה להישאר בבית תוך יצירת יחידת דיור המאפשרת חיים עצמאיים עם פרטיות לה ולהורים.

קומת הכניסה עברה מתיחת פנים, כאשר הרצון היה לייצר בית נעים ומזמין מלווה בפריטי ריהוט בהירים. המטבח הורחב לכיוון החצר הקדמית וקיבל רענון סגנוני וחדש, כאשר היה חשוב לייצר פינה בה יושבים כולם יחד בתוך המטבח, ולכן נוצר האי במרכז. פינת האוכל חופתה בבריקים בגווני החום, והבית אובזר בתאורה מפליז וזכוכיות מסוגננות שתרמו לאווירה החמה.

בחלל המרכזי היה צורך בלמצוא פתרון ליחידת המיזוג ללא הנמכות תקרה, ולכן נבחר מזגן קירי שטוח שממזג את כל הקומה ויוצר הפרדה בין פינת האוכל לסלון.

בקומת חדרי הילדים חולק המרחב מחדש. תוכננה יחידת דיור עם כניסה נפרדת, שכללה מטבחון, פינת ישיבה קטנה, אזור שינה וחדר רחצה אישי ושרותי אורחים שלא היו לפני השיפוץ. לחדר ההורים הישן צורף חדר נוסף ונוצרה יחידת הורים מרווחת. היה חשוב לבעלי הבית לראות את הנוף מכל פינה וכך תוכנן החדר. חדר האמבטיה נתחם בקירות זכוכית שקופה, כאשר ביציאה למרפסת מוקמה פינת ישיבה קטנה ואינטימית, והצבעים שנבחרו יצרו אווירה נעימה ורגועה. מהפרגולה של קומת הכניסה נוצרה מרפסת לחדר ההורים, ומהגג הלא מנוצל נוצר חדר שינה גדול עם אמבטיה נפרדת שנותן פינה לבן בבית ההורים.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
הבית שיעשה לכם חשק לעבור לכפר
רוחות צפוניות: ביקור בית בקרית שמונה
רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

עוד בוואלה! NEWS

כל מה שצריך זה חמש דקות: 5 עיצובי שיער פשוטים ומושלמים

לכתבה המלאה
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully