כמו צמר גפן מתוק: בית משפחתי בקריית טבעון

בחירת הצבעים הרכים בהם הדיירים בחרו לעצב את הבית מעניקה לכל סביבת המגורים הזאת מראה נעים, שלו ובעיקר כזה שכיף לחזור אליו בסוף כל יום

אתר בניין ודיור
צלמים זמניים מורשים

דיירים: משפחה בת 5 נפשות
מקום: קריית טבעון
שטח: 110 מ"ר
עיצוב פנים: אסנת קציר

השכונה בה ממוקם הבית מורכבת מבתים דו משפחתיים הבנויים בחצאי מפלסים. בכניסה נמצא החלל ציבורי - מטבח, פינת אוכל וסלון. בסלון חלון גדול ומואר הפונה אל הגינה, חצי מפלס שמוביל לחדרי הילדים ופינת המשפחה, וחצי נוסף שמוביל ליחידת ההורים. הבית הקרין תחושה של צפיפות, כאשר חום וכתום היו הגוונים הבולטים בו.

הדיירים ביקשו בית מואר, מאורגן וצבעוני, אך מעודן. כניסת הבית ופנים הבית קיבלו התייחסות כאשר הדלת החומה נצבעה בצבע כחול מעושן מבפנים, ומבחוץ הוחלפו אריחי הזכוכית והיא קבלה מראה רענן ויצרה כתם צבע בפנים הבית. גוון הדלת הוכנס עם שינוי קל גם לחלק מפרטי הריהוט בתוך הבית. היות ולבית אין מבואת כניסה, היא נוצרה מחוץ לבית כאשר היא עטופה עציצים וצמחייה ירוקה. בכניסה עומדת שידה צבעונית המשמשת לאחסון נעליים.

קיר מטבח ברוחב 80 סנטימטרים הורד, והורדתו יצרה שינוי משמעותי. הקיר שנראה מאזור פינת האוכל והסלון חנק את המטבח, ולכן שבירתו יצרה מראה של חלל ציבורי גדול יותר ומרווח, כאשר לצבעים ולריהוט נוצר הרבה מקום. נעשה שימוש בצבעים ורודים וסגולים, צבע החביב על בנות הבית, ואפילו המנורה קיבלה גוון ורדרד.

המטבח כולו הוחלף, ושינוי מיקום המקרר איפשר חלוקת מטבח אחרת ונוחה יותר. על מנת להכניס צבע ועניין, תוכנן ארון מטבח בחומרים ובגוון שונה, ונעשה שימוש במשטח עץ אלון. המטבח מאפשר אחסון רב כיוון שחזיתו האחת היא כולה ארונות ואחסון והחזיתות האחרות מורכבות מארונות תחתונים. המטבח עשוי מפורמייקה וכדי לתת לו מראה כפרי נוצרו סרגלים בין המגירות.

הבית כולו נצבע בגוון בהיר ונעים, מה שאפשר לשחק בצבע בפרטי הטקסטיל והריהוט ועדיין לא להעמיס ויזואלית. הפרטים בהם נעשה שימוש היו חייבים לעמוד בתקציב צנוע, כך שרובם מוחזרו ונמצאה להם פונקציה אחרת. הריהוט בחלל הציבורי הצריך פרקטיות ונוחות. הכורסאות שופצו ורופדו בבדים צבעוניים ואליהן הותאמה ספה בגווני כחול אפור. התמונה בסלון נוצרה על ידי בד שמוסגר והפך לתמונה. התמונה בעליה לחדר המדרגות נוצרה ממגש שעליו הודבקו גליות. מנורה בחדר המשפחה שינתה מראה עם פס דקורטיבי וצבעוני שהוצמד לה, קולבים הפכו מתלה לתמונות וקופסאות שימורים משמשות אחסון לעציץ.

החלטה נוספת של המשפחה הייתה להוציא את הטלוויזיה מהסלון ולהעבירה לחדר המשפחה, מה שאיפשר להכניס יותר מקומות ישיבה לסלון. חדר המשפחה, לעומת זאת, נוקה כליל מערמות הצעצועים והמשחקים שהיו בו, והמשחקים הועברו לארון אחסון שנוצר עבורם. היה חשוב לאוורר את חדר המשפחה ולהמעיט בחפצים, היות והוא נראה גם מאזור הסלון. בנוסף, הוכנסה אליו ספה מפנקת שנפתחת ונסגרת ומאפשרת שינוי מיקום וכיוון לפי הצורך. חדר המשפחה מאפשר דינמיות מבחינת אופן השימוש - אפשר לשכב, לשבת, ואף לארח חברים. על הקיר נתלו תמונות חביבות מעולם הילדים והונחו פריטים שימושיים כגון ספרים ומשחקי קופסה.

חדר השינה של ההורים ממלא פונקציה של חדר שינה וכן חדר עבודה ויצירה של בעלת הבית. בפינת החדר תוכננה יחידת שולחן ארוכה לאורך הקיר, שבחלקה משמשת חדר עבודה ובשנייה אזור תפירה ותחביב. לחדר השינה הובאה אחת הכורסאות מבית הסבתא, שהשתלבה טוב וקיבלה מקום של כבוד.

חדרי הילדים אורגנו מחדש מבחינת ריהוט ומיקומי ארונות ומיטות. אוסף הבובות הקטנות מוקם בתוך מגירת דפוס ונתלה על הקיר.

לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
250 מ"ר של אושר בהרצליה
בית מושלם להעביר בו את החורף

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות ברחבי הארץ? כנסו לכאן

עוד בוואלה! NEWS

יש פתרון אמיתי: הקרם שיעלים לך את כתמי הפיגמנטציה

לכתבה המלאה
(צילום: הלית קכמן)
(צילום: הלית קכמן)
(צילום: הלית קכמן)
(צילום: הלית קכמן)
(צילום: הלית קכמן)
(צילום: הלית קכמן)
(צילום: הלית קכמן)
(צילום: הלית קכמן)
(צילום: הלית קכמן)
(צילום: הלית קכמן)
(צילום: הלית קכמן)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully