פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      כמו ביתן תערוכות: הבית שיעשה לכם חשק לעבור להרצליה

      קירות מסך גדולים, קשר עין בין החדרים וסגנון עיצוב נקי במיוחד. אחת ההשראות לעיצוב הבית הייחודי הזה היתה הביתן של אחד מחלוצי המודרניזם- מיס ואן דר רוהה שאחראי למשפט: Less is more

      כמו ביתן תערוכות: הבית שיעשה לכם חשק לעבור להרצליה

      דיירים: זוג
      מקום: הרצליה ב'
      שטח: 330 מ"ר (קומת קרקע 220 מ"ר וקומת מרתף 110 מ"ר).
      תקציב: 6,000,000 שקלים
      עיצוב פנים: גיא אביקזר
      אדריכלות: גיא אביקזר + מיכאל וינראוב

      קונספט הבית האמור נולד מתוך דרישה של הבעלים לחיות בבית ללא מדרגות. מתוך רצון זה, עלה הרעיון של לבנות "ביתן" (PAVILION) בו בעצם יחיו בני הזוג ללא הקושי הכרוך בעלייה או ירידה של מדרגות. בשלב חקר הביתנים, באופן טבעי הופנתה תשומת לבם של המעצבים לביתן המפורסם של לודוויג מיס ואן דר רוהה, המאופיין במודרניזם, מינימליזם וקווים פשוטים ונקיים. דרישה נוספת של הדיירים הייתה לייצר חזית אטומה כלפי הרחוב לקבלת פרטיות מקסימלית, בשילוב דרישה להתייחסות לכיווני דרום וצפון. כל נושא השקיפות לא בא כלל בחשבון ולכן נבחר הסגנון הבינלאומי הידוע באופי מודרני, נקי, פשוט וברור.

      בתהליך הבנייה נעשה שימוש במספר אלמנטים אופייניים לרוח התקופה: קווים אופקיים במסה הלבנה, חלונות אונייה שהודגשו על ידי מסגרת היקפית בולטת, קרניז "הסרט הרץ" ואלמנטי ברזל כדוגמת העמודים העגולים שיצרו את הקצב החזרתי של הסגנון. פלטת החומרים שנבחרה מורכבת מהטיח הלבן אל מול האלומיניום השחור, שבעצם מעצים את המסה הלבנה, כמו גם עץ המשולב בנגרות ואריחי ריצוף בגדלים של 120X120 המדמים אריחי בטון. הצורך של הדיירים לתכנן את הכל על פי מידותיהם וצרכיהם הוביל לתכנון כל פרטי הנגרות בבית בייצור מיוחד.

      דרישותיהם של בעלי הבית מבחינה פונקציונלית התאימו גם הם לרוח התקופה: אין צורך בפונקציות מיותרות ובקישוטיות, וכך היה גם לאורך תהליך התכנון של עיצוב פנים הבית. הבית אמנם בסופו של דבר מכיל את קומת הקרקע ואת קומת המרתף, אך קומת המרתף אינה בשימושם של בעלי הבית בחיי היום יום והיא מכילה 2 סוויטות עבור אורחים שמגיעים לעיתים רחוקות. בצדו הימני של חדר המגורים ממוקמות סוויטת המאסטר וחדר העבודה, ואילו בצד השני ממוקמים המטבח, פינת האוכל וחדר המדרגות המוביל למרתף. קומת המרתף מכילה סוויטות אירוח הפונות לחצר רחבה הפתוחה לשמיים וחלל פנימי משותף של חדר מגורים.

      הכניסה לבית מתבצעת דרך מספר מדרגות רחבות שלאורכן מאחז יד שקוע, מלווה בתאורה נסתרת שבשעות הערב מאירה את אזור המדרגות. ברגע שדלת הכניסה נפתחת נגלה חלל המגורים המרכזי של הבית, ללא מחיצה מפרידה עד לגינה, לכן כבר במבט ראשון רואים את הקשר של הפנים לחוץ. בשני צדיה של מבואת הכניסה קיימים פריטי נגרות, שמצד אחד משמשים כארון ומהצד השני משמשים כחיפוי קיר המסווה את הדלת של שירותי האורחים.

      על מנת לייצר מראה קליל יותר, פורק הגג מהבית ונוצר מחדש כשהוא מרחף על גבי קורת פלדה שחורה, שמאפשרת את "ההישענות" של פלטת הגג על הבית. האופי הפתוח של הבית ניכר דווקא בגינה שפונה לכיוון צפון ומאפשרת חדירת אור טבעי ללא חדירת שמש ישירה.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור
      הכל סביב המטבח ברמת אביב
      לוק נוצץ: דירה מודרנית בטיילת תל אביב

      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית משפחתי בהרצליה (מערכת וואלה! NEWS , צילום: עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)
      בית בהרצליה (בנין ודיור , עדי בן שושן)
      (צילום: עדי בן שושן)