לוק תעשייתי בדירה קטנה במיוחד

היא חולשת על 47 מ"ר בסך הכל, אך הודות לעיצוב היא נראית הרבה יותר. דירה ברחוב אבן גבירול בתל אביב עם גרוב תעשייתי

אתר בניין ודיור
צילום: דין לאלו

דיירים: גבר אחד
מקום: רחוב אבן גבירול, תל אביב
שטח: 47 מ"ר
עיצוב פנים: נעה ודין לאלו
אדריכלות: דין לאלו

הדירה, שנמצאת בבניין שנבנה בסוף שנות ה-50, הייתה מושכרת לאורך שנים, ולכן הייתה במצב אופייני לדירות תל אביביות ישנות. לפני מספר חודשים הוחלט על שיפוץ כולל של הדירה והפיכתה לדירה עירונית, צעירה ואוורירית.

תוכנית הדירה המקורית חילקה את הדירה לשבעה חללים שונים: מבואת כניסה, חדר מגורים, מטבח, חדר רחצה, חדר שינה, חדר שירות ומרפסת סגורה. בדירה היו חמש דלתות, והמטרה העיקרית בשינוי הייתה לאפשר חלל פתוח ככל הניתן. בדירה עברו בצורה אנכית צינור ביוב ישן וצינור הזנת מים, והוחלט להשתדל להחליפם תוך השארתם במיקומם המקורי. קירותיו של חדר השינה הינם של מעטפת הדירה, באורך של שני מטרים בלבד, ולכן היה אתגר בתכנון חדר השינה וחיבורו לשאר הדירה. עם הריסת קירות הדירה התגלתה קורת בטון ישנה בצמוד לוויטרינה הגדולה. הוחלט להשאירה חשופה והיא זו שנתנה את טון החומריות והצבעוניות המונוכרומטית של הדירה.

המבט מדלת הכניסה לדירה חושף את הוויטרינה הגדולה כולה (יותר מ-4 מטרים), וכך נוצרת תחושה של דירה בעלת מרחב ואור המלווה אותה לאורך רוב שעות היום. מבט זה מגלה גם את הקורה שהשאירה את חותם הדירה המקורית וההיסטוריה של הבניין הישן.


המטבח והאי תוכננו על ידי המעצבים, כאשר הבחירה במטבח שחור נעשתה על מנת ליצור קונטרסט לאלומיניום הלבן ולריצוף הבהיר. רגל האי מברזל תוכננה גם היא במיוחד לדירה, והיא מעניקה תחושה של תעשייתיות מצד אחד וקלילות מצד שני. זכוכית משוריינת מאחורי הכיור משמשת כחיפוי, ומשלימה את השפה העיצובית של דלת חדר הרחצה, ושל הדירה כולה.

סידור הקירות בחלל הדירה מנתק את חדר השינה מהסלון, ומאפשר את השארתו ללא דלת. סידור זה מעניק תחושה של חדר שינה גדול בהרבה, שכן הוא אינו תחום כלל. ארון הבגדים וארון חדר הכביסה תוכננו במיוחד לנישות שנועדו להן ונצבעו בצבע קירות הדירה כדי לאפשר תחושת המשכיות ומרחב במסדרון.

חדר הרחצה וארון מכונת הכביסה תוכננו סביב צינורות הביוב והזנת המים שנשארו במקומם. המקלחת נבנתה בקו ישיר לכיור, דבר המאפשר חלל רחצה גדול (1.6 מטר אורך על 1 מטר רוחב) שלאורכו חלונות חלביים המכניסים אור נעים ומאווררים את החדר. קירות חדר הרחצה חופו בשני סוגי אריחים שונים המדגישים את ההפרדה בין המקלחת האישית לבין אזור האסלה והכיור, המיועדים גם לאורחים. חדר הרחצה מופרד על ידי הדלת היחידה שנותרה בדירה, אשר עוצבה באופן אישי על ידי המעצבים, ומעניקה תחושה רומנטית לדירה האורבנית במהותה. חדר הרחצה במיקומו מפריד בין החלק הציבורי של הדירה לבין חדר השינה הפרטי, שאליו מוביל מסדרון קצר שלאורכו ארון הבגדים. הנמכת תקרה נעשתה בחדר הרחצה כדי לשמור על פרופורציות נעימות ואינטימיות. תקרת שאר הדירה היא בגובה 2.85 מטר.

עם תוספות של יצירות אמנות: דירה בראשון לציון
חמים ונעים במושב בני עטרות
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

רוצים להציץ לעוד בתים ודירות? כנסו לכאן

טוב לדעת (תוכן מקודם)

זהב וטהור: סדרת הטיפוח עם 24 קראט זהב

בשיתוף Fashion TV Cosmetics
לכתבה המלאה
(צילום: דין לאלו)
(צילום: דין לאלו)
(צילום: דין לאלו)
(צילום: דין לאלו)
(צילום: דין לאלו)
(צילום: דין לאלו)
(צילום: דין לאלו)
(צילום: דין לאלו)
(צילום: דין לאלו)
(צילום: דין לאלו)
(צילום: דין לאלו)
(צילום: דין לאלו)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully