פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מעורר את בלוטות החשק: בית משפחתי בגן יאשיה

      אחרי שהייה של עשור בחו"ל המשפחה הצעירה החליטה לחזור לארץ ולהתיישב באחד מישוביי עמק חפר. העיצוב השובה של ביתם החדש מהווה נחיתה רכה ונעימה במולדת

      בית משפחתי בגן יאשיה; עיצוב פנים: ענבר מנגד (בנין ודיור , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)

      דיירים: משפחה בת 5 נפשות
      מקום: גן יאשיה
      שטח: כ-150 מ"ר
      עיצוב פנים: ענבר מנגד

      משפחה שחזרה לארץ לאחר שהות של קצת יותר מעשור בחו"ל רכשה נחלה באחד מיישובי עמק חפר. אך מאחר והקנייה הייתה בסמוך לחזרתם לארץ, והבית שנרכש יחד עם הנחלה היה במצב רעוע מאוד, התחילה הספירה לאחור לקראת לחץ של תכנון, קניות, בחירת בעלי מקצוע ושיפוץ. בני הזוג נתקלו בכתבה אינטרנטית על בית עליו עבדה המעצבת ואהבו את הסגנון, וכך נוצר הקשר הראשוני. לאחר כמעט שנה של התכתבויות, עמד בית משופץ שנעשה בשלט רחוק, כשהמשפחה עוד הייתה בכלל בחו"ל (תוך כדי גיחות מדי פעם של בעלי הבית לקניות ורכישות של מוצרים ורהיטים). המטרה הייתה לסיים את כל העבודות ולהכין את הבית לקראת חזרתם.

      לאחר בדיקה יסודית של קונסטרוקטור הוחלט שהבית סובל מעמודים רעועים וקורסים, והוחלט "להפשיט" אותו לגמרי, להוריד את כל מה שניתן להוריד על מנת לחשוף יסודות ועמודים, לעבות אותם ולשקם בטונים פגומים מסביב לבית, כך שהבית עבר שיפוץ יסודי של כל התשתיות בפנים ובחוץ, כולל החלפה של כל האלומיניום, דלתות פנים וחוץ, הורדה של רוב המחיצות בבית וחלוקה מחדש של החדרים והחללים.

      סלון הבית היה בעבר נמוך משאר הבית ב-50 ס"מ, מה שגרם לתיחום מסוים של הסלון והגדרתו בשטח יחסית קטן. הדבר הראשון שנעשה בבית היה מילוי כל שטח הסלון והגבהתו למפלס הכניסה והמטבח, כולל הגבהת הפתחים ליציאה לגינה. בגלל לוח הזמנים הצפוף לא היה ניתן לבצע שינויי חזיתות או כל הרחבה שדורשת הגשות למועצה על מנת לקבל אישורים.


      בקשה עקרונית ומשמעותית ביותר של בעלי הבית הייתה לשפר את המדרגות המרכזיות שבתוך הבית. בעבר היו בבית מדרגות לולייניות מסוכנות ביותר ולא תקניות, ומאחר וחלל חדר המדרגות היה צפוף מאוד, תכנון מהלך המדרגות החדש היה משימה כמעט בלתי אפשרית. בסופו של דבר, נוצרו מדרגות שנוח לעלות ולרדת בהן, שבשל יופיין הפכו למעין פסל בבית.


      בקשת הדיירים הייתה לייצר בקומת הכניסה 3 חדרי ילדים ו-2 חדרי רחצה פלוס שרותי אורחים, בשטח יחסית צפוף. שני הבנים קיבלו חדרים סמוכים עם מקלחת משותפת, ואילו הבת קיבלה חדר עם מקלחת נפרדת ואישית בתוך חדר השינה שלה.

      בקומת הגלריה שיועדה לסוויטת ההורים הורדו כל המחיצות, כולל כיסוי הפנימי של הגג, על מנת לבדוק אפשרות של הגבהת התקרה ואיטום מחדש של גג הרעפים. המטרה הייתה לנסות גם פה להגביה את החלל מבלי לגעת בגג המבנה, וזה נעשה על ידי הנמכת גבס חדשה, הגבהת כמה חיזוקים מרכזיים (פנימיים) של גג הרעפים והורדת הרצפה בעוד כמה סנטימטרים בודדים. מאחר ועליית הגג הפכה ליחידת הורים מרווחת, היה צורך לייצר שם חדר רחצה צמוד באזורים שנתגלו לאחר שהורדו רבה מחיצות ונחשף גג הרעפים. בסופו של דבר התקבלה סוויטת הורים גדולה מאוד ומרווחת, כאשר האזורים הנמוכים יותר בצדי החדר יועדו לארונות בגדים על מנת לא "לבזבז" את האזורים הגבוהים. המיטה מוקמה מול נוף של שדות לימון.

      בקומה התחתונה של הבית היה מעין מחסן עם גובה לא סטנדרטי, שכמעט היה בלתי אפשרי לעמוד בו. מאחר שחלק ניכר ממעטפת הבית באזור זה הורדה על מנת לטפל בעמודים, הרצפה החדשה הונמכה מעט ונוספו עוד כמה סנטימטרים חשובים לאזור, שהפך להיות חדר כביסה, שירות ואחסון של הבית.


      מעטפת הבית גם היא שופצה מחדש, כולל קילוף טיח ישן (במקומות שעוד נשאר בהם טיח), טיוח הבית מחדש וצביעה בשליכט אקרילי. הבית כולו קיבל אופי כפרי-מודרני עם גוונים בהירים, ועץ וברזל שעובדים נהדר על כל הנוף הכפרי הנשקף מכל פינה בבית. גם החצר והגינה טופלו - היציאה מהסלון לגינה הוגבהה על ידי דק. מאחר והקרקע היא קרקע חקלאית, שבה כל דבר ללא יסודות מתאימים שוקע וקורס, נוצקו יסודות וחגורות בטון עמוקים כיסוד למשטח הדק, על מנת שזה לא ישקע במשך הזמן ויתנתק מהבית. כל הקרקע מסביב לבית הוגבהה על ידי מילוי אדמה, השבילים המרכזיים חופו גם הם בדק, וכדי שהמילוי לא יקרוס הוקמה מסלעה מסביב שתתמוך במילוי.

      שיפוץ דירת קבלן בנס ציונה
      רוחות צפוניות: דירת קסם בחיפה
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית משפחתי בגן יאשיה; עיצוב פנים: ענבר מנגד (בנין ודיור , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בגן יאשיה; עיצוב פנים: ענבר מנגד (בנין ודיור , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בגן יאשיה; עיצוב פנים: ענבר מנגד (בנין ודיור , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בגן יאשיה; עיצוב פנים: ענבר מנגד (בנין ודיור , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בגן יאשיה; עיצוב פנים: ענבר מנגד (בנין ודיור , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בגן יאשיה; עיצוב פנים: ענבר מנגד (בנין ודיור , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בגן יאשיה; עיצוב פנים: ענבר מנגד (בנין ודיור , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בגן יאשיה; עיצוב פנים: ענבר מנגד (בנין ודיור , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בגן יאשיה; עיצוב פנים: ענבר מנגד (בנין ודיור , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בגן יאשיה; עיצוב פנים: ענבר מנגד (בנין ודיור , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בגן יאשיה; עיצוב פנים: ענבר מנגד (בנין ודיור , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בגן יאשיה; עיצוב פנים: ענבר מנגד (בנין ודיור , טל ניסים)
      (צילום: טל ניסים)