עושה חשק לעבור לגור כאן: בית משפחתי ברמת השרון

הבית הישן שנבנה בשנות ה-60 עבר מייקאובר ועכשיו, הוא כולל שתי יחידות עם כניסות נוספות וגרם מדרגות שמחבר בין כל אזורי הבית. הצצה פנימה

אתר בניין ודיור
03/08/2016
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

דיירים: משפחה בת 6 נפשות
מקום: רמת השרון
שטח: 235 מ"ר
תקציב: 1,500,000 שקלים
אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן

מדובר בבית בן קומה אחת, שנבנה בשנות ה-60 ברמת השרון וכלל במקור סלון ושלושה חדרי שינה. הדיירים ביקשו ליצור ארבעה חדרי שינה (סוויטת הורים ושלושה חדרי ילדים), ולכן קומת הקרקע הורחבה ל-145 מ"ר, וכמו כן תוכננה קומה נוספת עבור יחידת דיור נפרדת בשטח של 90 מ"ר, הכוללת גם מרפסת גג גדולה. כל זאת כמובן תוך השארות במסגרת התקציב.

האתגרים בבית היו לתכנן שתי יחידות דיור עם כניסה משותפת היוצרת מבואת כניסה, וממנה מתפצלות שתי כניסות נפרדות. היה חשוב שמדרגות העלייה ליחידה העליונה יורגשו כמה שפחות ביחידה התחתונה. כמן כן, ביחידה התחתונה היה צורך לתכנן חלל ציבורי "נקי" ורחב ידיים ככל הניתן ללא הפרעות, הפונה אל גינה רחבת ידיים, ולשם כך נפתחו ויטרינות וחלונות רחבים נוספים אל הגינה הקדמית.

על מנת לשמור על פרטיות מרבית עבור כל אחת מיחידות הדיור, החללים הציבוריים ביחידה העליונה והמרפסת שלה פונים אל הצד העורפי של המגרש, ונמצאים מעל חדרי השינה של היחידה התחתונה, ובקומה התחתונה התכנון הפוך. כך שכאשר יושבים במרפסת של הקומה העליונה, לא צופים אל הגינה של בעלי הבית.

אתגר נוסף היה התמודדות עם הקונסטרוקציה הקיימת של הבית. פתיחת חלל בתקרה עבור המדרגות החדשות, למשל, יצר עמוד חופשי שהתקבל כעת בחלוקת החלל החדשה במרכז הסלון, וקורה היקפית בולטת בגג הבית הקיים. באלה נעשה שימוש כאלמנט עיצובי, כך שהקומה העליונה כולה כעת בולטת וחורגת מעבר לקומה התחתונה, כולל פסי תאורה שקועים, בפינת הבית.


מבואת הכניסה כוללת חלל מלבני, נקי ורחב ידיים הכולל בתוכו את הסלון, פינת האוכל והמטבח. המטבח כולל משטח עבודה שקוע בתוך נישה בקיר (מיושר עם קיר קיים) ובמאונך אליו אזור הארונות הגבוהים והמקרר (בילט אין ומזווה) בצבע אפור, על מנת להדגיש אזור זה ככתם צבע ומסה אחרת. לב המטבח הוא אי עבודה גדול עליו יושבים הכיריים, ומעליו קולט אדים צינורי ועגול. האי כולל גם שישה מקומות ישיבה לדרישת בעלי הבית, ומהווה את לב ההתרחשות.

על הקיר האחורי מאחורי האי הותקן גוף תאורה עגול ומינימליסטי, ממנו בוקעת הילת אור מעוגלת המהווה אלמנט עיצובי ודקורטיבי. כסאות הבר באי הם כסאות עץ בגוון טורקיז, שחוזר על עצמו במקומות אחרים בחלל כמו בקלאפה במטבח, או בטקסטיל בסלון. במבט על המטבח מתקבל מראה של קווים מצטלבים במרחב – אי וקורה עליונה אופקיים לעומת עמוד, גופי תאורה תלויים וקולט אדים אנכי. משחק קומפוזיציה במרחב שכזה בין אנכי לאופקי חוזר על עצמו במבטים ובסיטואציות אחרות בבית.

הסלון כולל ספה, ושלוש כורסאות שהיו מרופדות בסקיי חום במקור, והן נשלחו לריפוד מחדש כך שיתאימו לסקאלת הצבעים השולטת בחלל כולו – אפור, לבן, טורקיז ועץ אלון. שטיח בדוגמא גאומטרית וצבעי לבן–שחור מכניס חיים ושובר את אחידות הסקלה הצבעונית בבית.

שולחן אוכל מעץ אלון מכניס מעט חום לחלל, וכסאות האוכל הם מאותו הדגם כמו כסאות הבר, אך בגוונים אחרים, במשחק בין אפור ללבן. כוננית לאחסון כלי אוכל בגוון אפור מלווה את פינת האוכל לכל אורכה, ומתכתבת עם רהיט נגרות הניצב על גלגלים בין הסלון לפינת האוכל, שעליו ניצבת הטלוויזיה. הכוננית ניתנת לסיבוב והזזה, ומאפשרת פתיחת שולחן האוכל לאירוח רב משתתפים, לפי דרישת הדיירים.

מסדרון מואר בסקיילייט חדש מוביל אל האזור הפרטי של הבית, בו נמצאת סוויטת ההורים. בקצה סוויטת ההורים ממוקמת ויטרינה רחבת ידיים כך שכאשר דלת ההורים פתוחה, מתקבל קשר בין הגינה הקדמית לבין הגינה האחורית, ומבט חוץ דרך הבית כולו מבעד לוויטרינות משני צדי הבית. בסוויטת ההורים מבואת כניסה שמימינה חדר הרחצה, גם הוא מואר ומאוורר באופן טבעי בחלון סקיילייט בעל פתיחה חשמלית, ומשמאל ארון קיר לבגדים. כך מתקבל בחדר השינה עצמו חדר נקי המרגיש מרווח, אשר מכיל מיטה ומולה כוננית לבגדים ולבנים, ומעליה הטלוויזיה. צבעוניות השידה שמול המיטה וארון הבגדים שבהמשכה יוצרים משחק גראדיאנט של אפורים – מאפור בהיר לאפור כהה וחזרה – היוצר אשליה של כניסת אור מהחלונות והוויטרינות אל החדר. הכונניות משני צדי המיטה מרחפות ומיושרות עם גובה מסגרת המיטה, הנראית כמרחפת גם היא. כל הריהוט בחדר, כמו גם במטבח וברוב חלקי הבית, תוכנן על ידי ויוצר על ידי נגר בהתאמה אישית. להורים יציאה לגינה האחורית הכוללת פינת ישיבה פרטית משלהם.

אחד מחדרי הילדים תוכנן עבור שני ילדים יחד, ובחדר זה מורגשות מדרגות העלייה ליחידה העליונה. השטח שמתחתן נוצל לאחסון צעצועים, ונסגר בדלת צבועה בגוון הקיר. גם לחלק מחדרי הילדים יציאה מהחדר אל הגינה המקיפה את הבית. חדרי השינה של הילדים מסודרים סביב פינת לימוד ועבודה משותפת, המבטלת את תחושת המסדרון הקיימת בדרך כלל בחללים פרטיים של בתים. את הפינה מלווה שולחן עבודה עם מדף עליון, ונישה עם מדפים לספרים וקלסרים מן העבר השני.

בחדרי הרחצה תוכננו ארונות המשלבי משחקים של כתמי צבע במאסות נפרדות המתאימים לסקאלת הצבעים בחלל – ארון המשלב לבן ואדום אצל הילדים, שם משולבים אריחים לבנים עם נקודות אדומות, וארון המשלב אפור וטורקיז אצל ההורים, שם משולבים אריחים אפורים במספר גוונים - אותו המשחק מכהה לבהיר כמו בארונות הבגדים שבחדר השינה.

היחידה העליונה כוללת גם היא חלל ציבורי של סלון, מטבח, פינת אוכל ושני חדרי שינה הפונים אל חזית המגרש, שאחד מהם הוא סוויטת הורים הכולל חדר רחצה משלו. גג היחידה העליונה נבנה בבניה קלה, מלבד הגג מעל אזור הסלון שנוצק מבטון, עבור מיקום מנועי מזגנים ומערכות טכניות אחרות. תקרות בטון זו הושארה חשופה כאלמנט עיצובי, על מנת להגדיר אזור זה יחסית לשאר החלל הציבורי הכולל גם מטבח ופינת אוכל. ויטרינות גדולות המלוות את העלייה במדרגות ואת הסלון מכניסות אור רב ממערב אל החלל הציבורי של הבית, ומגדילות את תחושת החלל של האזור הציבורי על ידי הכנסת המרפסת אל הבית.

פינת ישיבה חיצונית הכוללת סלון ופינת אוכל נמצאת בגינה הקדמית. בחירה באריחים אפורים בשלושה גוונים עבור ריצוף החוץ בכניסה למגרש, מהכהה באזור החניה עד לבהיר באזור הכניסה, שוברת את שביל הכניסה המוארך לכדי שלושה בלוקים/כתמי צבע רוחביים, וחוזרת על קונספט הדרגתיות הכתמים האפורים הקיים בבית. גם הבית עצמו טויח בשני גוונים של אפור – יחידה תחתונה לעומת יחידה עליונה העוטפת אותה.

80 מ"ר של אושר תל אביבי
מתמזג עם הנוף: בית משפחתי בתקוע
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

טוב לדעת (מקודם)

הפתרון לכאב הברכיים קרוב מתמיד - בזכות טכנולוגיה בנעל

מוגש מטעם אפוסתרפיה
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן. שי אפשטיין, בנין ודיור
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
בית משפחתי ברמת השרון; אדריכלות ועיצוב פנים: אורלי פלדמן(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully