80 מ"ר של אושר תל אביבי

    היא חולשת על 80 מ"ר בסך הכל ועדיין, מעניקה תחושה של שטח מרווח עבור משפחה צעירה עם שני ילדים קטנים. המרפסת שהפכה לפטיו והמטבח הפתוח תורמים לתחושה הכללית. כך זה נראה מבפנים

    אתר בניין ודיור
    (צילום: גידי בועז)

    דיירים: זוג + 2 ילדים
    מקום: תל אביב
    שטח: 80 מ"ר
    תקציב: 250,000 שקלים
    אדריכלות ועיצוב פנים: נועה בר משה

    במהלך שיפוץ הבית הייתה בעלת הבית בהריון עם בנה השני ולכן, נוצר צורך להוסיף חדר נוסף לתינוק שיוולד, ולהפוך את דירתם משלושה וחצי חדרים לארבעה, על מנת שיהיה חדר לכל ילד. ואם כבר הוחלט על שיפוץ, הדיירים ביקשו דירה חמה, נעימה עם הרבה נגיעות של צבע ומלאת חיים.

    השינוי הראשון שנדרש היה יצירת מרפסת שיוצאת מן הסלון, מאחר ובעבר נסגרה המרפסת המקורית והפכה לחלק מחלל הסלון. עם זאת, חשוב היה להשאיר מספיק שטח לסלון מרווח, ולכן חולק שטח המרפסת המקורית לשניים. חלק אחד של המרפסת המקורית נשאר בתוך הבית כהמשך ישיר של הסלון והפך לפינת קריאה, מנוחה ומשחקים לילדים, ואילו החלק השני משמש כמרפסת חיצונית.


    חלונות גבוהים (מאלומניום דמוי בלגי) לכל רוחב הסלון והמרפסת מכניסים אור רב, מייצרים תחושת המשכיות ויצירת חלל אחד. הצמחייה הרבה שקיימת מחוץ לבית "נכנסת" לדירה ומקנה אווירה ירוקה ורעננה. לפינה שנוצרה מהמרפסת עוצב ספסל ישיבה ועליו מזרן וכריות. הספסל כולל שתי מגירות גדולות המכילות את המשחקים הרבים של הילדים, ופינה זו הפכה לאהובה במיוחד על בני הבית.

    קיומה של קורה באורך מטר מכיוון התקרה לרצפה המתפרשת לכל רוחב הסלון היוותה בעיה, ולאחר התייעצות עם קונסטרוקטור הוחלט שלא ניתן להוריד אותה. על מנת להסתיר אותה, בוצעה הנמכה של התקרה עד לחצי גובה הקורה הן בחלק הפנימי והן בחלק החיצוני. עבור חצי הקורה שנותרה בחלק הפנימי עוצב במיוחד מדף ספרים ה"מעלים" את הקורה. המדף מספק פתרון לאחסון הספרים הרבים של בעלי הבית ומוסיף צבעוניות לדירה.


    הקיר שהפריד בין הסלון למטבח הורד וכך הפך השטח הציבורי לחלל אחד. תוכנן מטבח כפרי בצבעי שמנת, שבמרכזו הוצב אי המשמש גם כשולחן אוכל. האי והארון התלוי במטבח נצבעו בירוק, שהוא הצבע האהוב על בעלת הבית.

    בכניסה לדירה תוכננה נישה אליה עוצבה במיוחד שידה קטנה לאחסון מפתחות, כאשר מעל השידה תלויות תמונות של בני הבית.

    הוחלט להגדיל את חצי החדר שהיה קיים בדירה כדי שישמש את התינוק שבדרך, ולהסתפק בחדר אמבטיה משותף לכל המשפחה. עם זאת חשוב היה לבעלי הבית שהאמבטיה תשמש אותם בלבד, ולכן מחוץ לשירותי האורחים תוכננה פינה קטנה לשטיפת ידיים המשמשת את אורחי הבית.

    חדר הילדים (שכרגע נמצאים בו שני הילדים יחדיו, עד שהתינוק יגדל) עוצב בגווני שמנת עם נגיעות של ירוק. הדיירים ביקשו לייצר כמה שיותר מקומות איחסון בדירה, ולכן הבוידעם הושאר ובמסדרון המקביל לחדרי הילדים תוכננו שני ארונות גדולים לאחסון. בכל חדר ישנו ארון גדול המשמש גם כארון בגדים וכמקום אחסון נוסף.

    כל הדירה חופתה בפרקט למינציה בצבע אגוז טבעי. חלק מפתחי החלונות שונו, וכל חלונות הדירה הוחלפו לחלונות אלומיניום מפרופיל דמוי בלגי.

    שתי יחידות דירות בבית אחד מושלם
    בית מדברי בתקוע
    לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

    עוד בוואלה! NEWS

    הפעילויות הכי כיפיות/מעניינות/מקוריות לבילוי קיץ מושלם עם הנכדים

    בשיתוף בית בלב
    לכתבה המלאה
    (צילום: גידי בועז)
    (צילום: גידי בועז)
    (צילום: גידי בועז)
    (צילום: גידי בועז)
    (צילום: גידי בועז)
    (צילום: גידי בועז)
    (צילום: גידי בועז)
    (צילום: גידי בועז)
    (צילום: גידי בועז)
    (צילום: גידי בועז)
    (צילום: גידי בועז)
    (צילום: גידי בועז)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully