גם אנחנו רוצים כזה: בית שווה בתלמי מנשה

    מרווח, מלא בתאורה טבעית ובעיקר משדר תחושה של בית שחיים בו ולא חדר תצוגה סטרילי. ביקור בבית משפחתי במושב תלמי מנשה

    אתר בניין ודיור
    (צילום: דודי פרץ)

    דיירים: משפחה בת 3 נפשות
    מקום: תלמי מנשה
    שטח: 70 מ"ר
    תקציב: 400,000 שקלים
    אדריכלות פנים: ליאת אשכנזי שף

    בית פרטי קטן היושב על חצר גדולה, הוסב לבית מגורים לזוג צעיר לאחר שאכלס משרד. המבנה שופץ כמעט מיסודו ונשברו כל קירות הפנים (למעט עמודים תומכים), שונו פתחי החלונות לפתחים גדולים המותאמים לחדרים ונוצר פתח לוויטרינה לכיוון הסלון.

    מיקום דלת הכניסה שונה והוזז לאמצע הבית בכדי שיהיה ניתן לחלק את הבית לאזור פרטי וציבורי, וחדר אחד שהיה קיים במבנה הוסב לחדר רחצה. המבנה חולק בעזרת העמודים, כאשר החלק השמאלי של הבית יועד להיות אזור חדרי השינה, ומהעמוד ימינה - אזור המגורים. הבית רוצף בשיש חלילה והוחלק למשטח אחיד הנותן תחושה של מרחב.

    העמוד המרכזי צורף לנישת גבס בכניסה לבית בכדי לשמש שידת כניסה, מקום בו מי שנכנס ויוצא יוכל להיעזר בו. הותקנה פלטת עץ קטנה המשמשת שולחן להנחת דואר/מפתחות/משקפי שמש וכו', הוצבו מתלים לתליית תיקים/כובעים/מעילים, והמדפים העליונים משמשים לספרים של דיירי הבית.

    בשל גודלו הקטן של המטבח, נשבר הקיר שסגר אותו עד לפתח של שני העמודים והקורה העליונה. ארונות המטבח הם שני פסים אחד מול השני. פס אחד כולל ארונות בילט אין וכיור. הפס השני תוכנן כך שמצד אחד ארונות מטבח עם מיקום לכיריים חשמליים, ומהצד השני בר גבוה הפונה אל המטבח וגבו פונה אל הסלון. הבר תוכנן כך שיסתיר מעט את שיש המטבח וישמש למעשה מיקום לנקודות חשמל, אך גם כדי ליצור לחלל המטבח קשר מלא לסלון.

    העמודים משני צדי המטבח חופו בחיפוי דמוי פרקט. נוצרה נישה למקרר על ידי הרחקת ארון החשמל לאחור, קיר המטבח חופה בטפט דמוי טייח גס, וליד החלון נוצרה נישה ולתוכה הוכנסה מעין קופסת עץ המשמשת כארון זכוכית לכוסות יין ושמפניה. בתוך הארון ישנה תאורת לד המאירה את כל תכולתו. מעל הבר תוכננו 3 נקודות מאור, ומעל כל נקודת מאור נבנו ריבועי גבס בצבע אפור ובגבהים שונים, כדי לתת הפרדה מתקרת הסלון ולתחום אזור מוגדר לפינת אוכל. שירותי האורחים צמודים למטבח, וגם בהם שיש חלילה שמופיע גם בריצוף וגם בקירות.

    הבר משמש כפינת האוכל היחידה שכן אין מקום לפינת אוכל בבית. לצדי הבר, בעמודים התוחמים, תוכננו במיוחד מדפי עץ לנוי שחופו בצבע הבר. מול הבר נפתח פתח לחלון רחב בכדי שיהיה ניתן להשקיף אל החצר הגדולה, והותאם גם כיסא תינוק בגובה בר לנוחות מרבית.

    כדי להגדיל את תחושת החלל בסלון נבנה קיר מרחף לטלוויזיה ומסביבו הוכנסו נקודות אור. על הקיר הודבק טפט דמוי טייח, ומעליו נבנה קרניז המחבר בין שני העמודים בסלון ומתחבר אל הנמכת התקרה למיזוג האוויר. מתחת לקיר נבנה מזנון גבס ועליו הונחה פלטת עץ בצבע לבן.

    בחדר השינה של ההורים נוצרה נישה לארון בגדים, כאשר החדר כולל בתוכו חדר רחצה גדול עם ג'קוזי פינתי.

    בחדר התינוק החדש שהתווסף למשפחה ישנה נישה קטנה לספרים, שנוצרה ממיקום החלל שנותר מדלת הכניסה. האדריכלית בחרה להשתמש בפתח שנוצר ולסגור רק את חלקו האחורי ולהניח מדפי זכוכית, ובכך לנצל מקום אחסון קטן.

    50 מ"ר של אושר תל אביבי
    הנוף נכנס פנימה: בית משפחתי בבארותיים
    לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

    טוב לדעת (תוכן מקודם)

    צעד תקדימי: החברה שנותנת למבוטחיה מענק כספי

    על-ידי WE SURE חברה לביטוח
    לכתבה המלאה
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)
    (צילום: דודי פרץ)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully