פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      בזכות הסינים: הבית במראה כבד קיבל קלילות ואור

      שינויי התא המשפחתי והצרכים הביאו את הדיירים לשפץ מחדש את ביתם שבפרדס חנה. לאלו התווספו עקרונות של פנג שואי שתרמו לאנרגיה החיובית שנוצרה בסביבת המגורים

      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)

      דיירים: זוג מבוגר
      מקום: פרדס חנה
      שטח: 190 מ"ר
      עיצוב פנים ואדריכלות: יונית לאונר, YO DESIGN

      הבית הישן היה כפרי בצבעי חום, אדום ולבן, עם עץ כבד וריהוט שנרכש כלאחר יד. זו כנראה הסיבה שבעלי הבית חלמו כל כך הרבה שנים על בית מודרני, אורבני, לא משתלט, מפנק, נקי וחף מכל מניירה, אשר מייצר אווירה אלגנטית בצורה שאינה מנקרת או מוגזמת.

      הדיירת ביקשה גם מטבח ענק ויחידת הורים גדולה, "כמו בבית מלון", עם מקום למשפחה. לבעלת הבית ובעלה שתי בנות ונכדות, ולכן הם ביקשו שכולן תוכלנה לשהות אצלם בכל רגע כך שירגישו "בבית". לבעל הבית הייתה רק בקשה אחת - שתהיה בבית רמיזה לצבע התכלת אותו הוא אוהב.

      ערך עיקרי נוסף הייתה בקשה לתכנון אנרגטי של הבית על פי עקרונות הפנג שואי הקלאסי כך שהבית זכה לקבל שתי תכניות: תכנית הבית, ומפה אנרגטית המותאמת לבני הבית.

      המטבח ופינת האוכל מאורגנים כמו במקצב של קווים מקבילים לקירות הפנים, ומהווים כולם יחידה אחת אינטגרלית שבאה ליצור תחושה של זרימה וחופש בחלל. קו המטבח, שאורכו למעלה מ-6 מטרים, נשבר על ידי מגירה מרחפת וספסל ניצב נמוך בגוון סגול ורוד, כאשר גם האחסון מתחת לאי צבוע באותו הצבע.

      אלמנטים מרחפים, כמו עלי כותרת המתפזרים בעדינות ברוח, באים לידי ביטוי בנגרות ובסינרי גבס מוארכים. נקודות נקודות של גופי תאורה בהנמכה מסמנים אף הם את נתיבי ההליכה בבית, כהדים לאותם עלי כותרת נעים ברוח. לקיר הכניסה עוצבה במיוחד תמונה, כשהצבע הסגול בה מסמל נשיות וכוח. הסגול הזה מהדהד בכל החלל, וצובע את המקום באור סגלגל יפהפה. כל זאת על רקע ריצוף בסגנון אדמת בזלת עוצמתית, דרמתית ואלגנטית. קיר זה שולח זרועות לכל הבית בצורת כתמי צבע סגולים במטבח, וכתמי צבע נוספים בנגרות הסלון. כמו הד למישור האופקי, מתחת לתמונת הענק נמצא ספסל שעוצב במיוחד.

      הכניסה לבית תחומה ומוגדרת בין ארבעה עמודים מחופים לבנים לבנות מנוסרות ומסודרות זו על גבי זו בסדר מודרני, והמרווחים ביניהם מאפשרים הצצה, חדירת אור, ותחושה של המשכיות עם האזור הבא של הבית. גם מאחורי קיר הכניסה נמצא אותו חיפוי של לבנים מנוסרות לבנות, שמסודרות זו על גבי זו בעדינות רבה ונותנות עומק ועניין, אך מתרחקות מהסגנון הכפרי.

      חדר השינה גדול ומפנק, בעל ארון שאורכו כ–6 מטרים. חדר הרחצה של יחידת ההורים הוא טורי וצבוע בגווני לבן תכלכל ואפור פחם, עם פסיפס מנומר המתחיל מהקיר, יורד לרצפה וממשיך בקיר ממול. שני חדרי רחצה נוספים קיבלו כל אחד טעם אחר: האחד בגוון תכלת ולו ארגז כביסה תלוי המחולק ל-3 חלקים על פי סוגי הכביסות, וחדר נוסף שייך לבת, שאוהבת את הצבע הכתום.

      מחוץ לבית מסגרת המונחת לפתח הבית ככתר אלגנטי בצבע אפור כהה, אשר מגדיר את הכניסה. יתר חלקי הבית צבועים בשני גוונים של אפור ואפור לבנבן בשליכט.

      שאפה אמיתית: דירה משפחתית בפתח תקווה
      דירה לדוגמה מוצפת בתאורה טבעית ועיצוב מעודן
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)
      בית משפחתי בפרדס חנה (בנין ודיור , עמית גושר)
      (צילום: עמית גושר)