בהשראת השוק: דופלקס קטן ומלא בטעם

    70 מ"ר של הדופלקס הזה נוצלו בקפידה. הקרבה אל השוק מביאה איתה ריחות ומראות אותנטיים שהשפיעו על עיצוב הפנים

    אתר בניין ודיור
    (צילום: אבישי פינקלשטיין)

    דיירים: זוג פלוס בן חייל
    מקום: לב תל-אביב
    שטח: כ-70 מ"ר
    תקציב: כ-100,000 שקלים
    תכנון אדריכלי ונגרות: טל בהיר-גוטהילף
    הום סטיילינג: ג'ודי שרת

    בעלי הבית הם זוג עורכי דין תל אביביים ובנם החייל, הגרים בדירת דופלקס בלב העיר, קרוב לריחות ולטעמים של השוק ושל תל אביב של פעם. כך, עיצוב הדירה הושפע הן מטעמם של בעלי הבית והן מהמיקום המושלם שבו ניתן לערבב צבעים וסגנונות כך שהבית יהיה מעניין. לא מסודר ומהודק מדי, אך בעל אווירה חמימה והרמונית תוך התחשבות בחלל שינוצל היטב ויכיל מקומות אחסון לספרים הרבים שבעלי הבית אוהבים לקרוא.

    הקומה הראשונה הכילה סלון לא גדול, חדר ששימש לאחסון, מטבח ואמבטיה. בעלי הבית ביקשו להגדיל את הסלון ולכן היה צריך לשבור את הקיר שהפריד בין החדר לסלון ולצרף אותו לחלל המרכזי. על הקיר שהוסר הייתה ספריה עמוסה, שצריך היה למצוא לה מקום ולבנותה מחדש. כמו כן, פיצוץ בצנרת ברצפת הפרקט הישנה אילץ את בעלי הבית להחליף את הרצפה בפרקט עץ חדש ודומה מבחינת הצבעוניות שלו.

    בעקבות הפיצוץ, הוחלט להתקין במטבח ריצוף במקום הפרקט שהיה בו בעבר, ונבחרו אריחי רצפה משושים בצבע אפור בטון. חוץ מזה, שדרוג המטבח כלל החלפת חזיתות, שהוחלפו בדלתות חדשות בצבע כחול עז. היה צורך לחפות את אזור הבישול באריחי קיר, והניגוד בין האריחים בצבע הלימון לאריחים הגיאומטריים יצר עניין רב באזור הבישול. תנור הבישול קיבל קיר של כבוד ונוסף ארון אחסון תחתון ומשטח עבודה. המטבח מזכיר קצת את המטבחים הכפריים באיי יוון, בשילוב בין מודרני לרטרו ובשילוב הצבעים שנבחר בין הישן לחדש.

    הסטיילינג היה מאתגר, כיוון שהיה צריך לשלב בין הרהיטים הקיימים, המסגרת המודרנית החדשה שנוצרה בבית וגם לרכוש רהיטים שיתאימו לאווירה החדשה אך ישמרו על האופי התל אביבי המיוחד. שטיח פאצ'ים מודרני בגודל מרובע, שדי נדיר למצוא בגוונים כחולים, היה הבחירה האולטימטיבית, ומשם הושפע עיצוב החלל כולו.

    ספה חדשה נרכשה בצבע אפור, כדי שישתלב עם התכלת הקיים, וכורסאות חדשות נרכשו ללא ידיות כדי ליצור אווירה אוורירית ולא כבדה. היה צורך להכניס קצת עניין עם הבדים, ולכן לכל כורסא נבחר בד שונה. הבד הצבעוני העז שמכיל גוונים של צהוב הכניס המון עניין לכל החלל. בנוסף, נבחרו שולחנות קטנים בצהוב ואדום עז, כדי שלא יסגרו את החלל של אזור הישיבה בסלון, והונחו אקססוריז כמו כלים וכריות נוי בצבעי לימון. החלון הגדול כוסה בווילון חצי שקוף, כדי להכניס אור ולשמור על הנוף של הרחוב התל אביבי שייכנס לסלון.

    התכנון של פינת האוכל כלל ספריות חדשות שנבנו על ידי נגר ומיועדות להכיל את הספרים הרבים בבית. הנגרות של הספרייה יצרה מסגרת נפלאה לחלונות שכוסו בווילונות, השתלבו היטב עם הקיר ולא התבלטו יתר על המידה אלא יצרו אווירה מושלמת וחמימה בצבעי לבן.

    בחדר הבן פורקו כל הארונות הקיימים, ותוכנן ארון קיר על ידי המעצבת, שאמור היה להכיל את כל הבגדים ושאר הדברים שאוחסנו בחדר השינה הישן. שטיח בצבעים אדומים משוק הפשפשים השלים יפה את התמונה, יחד עם שולחן עבודה קטן ווילון.

    רוח צפונית: שיפוץ דירה חיפאית
    כמו תות שדה ברמת השרון
    לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

    (תוכן מקודם)

    השפים המובילים בישראל ילמדו אתכם לבשל - אצלכם בבית

    בשיתוף Foody
    לכתבה המלאה
    (צילום: אבישי פינקלשטיין)
    (צילום: אבישי פינקלשטיין)
    (צילום: אבישי פינקלשטיין)
    (צילום: אבישי פינקלשטיין)
    (צילום: אבישי פינקלשטיין)
    (צילום: אבישי פינקלשטיין)
    (צילום: אבישי פינקלשטיין)
    (צילום: אבישי פינקלשטיין)
    (צילום: אבישי פינקלשטיין)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully