פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      שני גברים ומיני פנטהאוז

      דירת קבלן עם בחירות לא מוצלחות של מטבח וחדרי רחצה הפכה לדירה חלומית. הדיירים שניחנו בטעם משובח חברו למעצבות עם חוש אסתטי מושלם והנה התוצאה אחרי השיפוץ. אנחנו התאהבנו

      שני גברים ומיני פנטהאוז
      המעצבות

      זוג גברים, בשנות העשרים לחייהם העוסקים באופנה רכשו דירת מיני פנטהאוז באם המושבות. מדובר בדירת קבלן בפרויקט שהיה בשלביו האחרונים, ממש לפני קבלת מפתח. למעשה, הדיירים קיבלו דירה מוכנה וסטנדרטית למדי. אלא שהזוג חיפש סביבת מגורים יותר אישית, עם סגנון מיוחד. ומכאן הם פנו למעצבות הפנים - לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין, כדי שיסייעו להפוך את הדירה חסרת האישיות לבית נעים ומפנק עם קונספט עיצובי מדויק ומוקפד.

      עיצוב פנטהאוז בפתח תקווה, "המעצבות" (יח"צ , המעצבות)
      (צילום: "המעצבות" - לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין)

      הדירה החולשת על 150 מ"ר הייתה במקור דירת חמישה חדרים עם מרפסת מרווחת שגודלה כ-30 מ"ר. המעצבות בחרו לשמור על החלוקה הקיימת, למעט חיבור של שני חדרי השינה לחדר מאסטר מרהיב. "היה ברשותנו תקציב של 350אלף שקלים והחלטנו לא להרוס את מה שנחוץ לחלוקת החלל באזור הפרטי ולהתמקד בשיפור הקיים", מספרות המעצבות, "היה לנו חשוב לטפל בחלל עצמו ולא לכבות שריפות - של בחירות הקבלן".

      עיצוב פנטהאוז בפתח תקווה, "המעצבות" (יח"צ , המעצבות)
      (צילום: "המעצבות" - לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין)

      המטבח הקיים בדירה היה בצבע לבן מבריק עם ארונות קלפות עליונים, ובמרכזו אי שעשוי מאותם החומרים. "במקרים כאלה, האינסטינקט הראשוני הוא "לגלח" את המטבח ולעשות משהו חדש", מסבירות המעצבות, "אבל המטבח היה חדש לגמרי וחם מהתנור אז בחרנו להבריא אותו, ולעצב מטבח שמדבר בשפה שלנו ומתכתב עם הדירה כולה". הארונות העליונים הוסרו ובמקומם, נצבע הקיר בשחור ונתלו מדפים מעץ וממתכת. השיש המקורי בגוון בז' צופה בחומר דמוי בטון שמשתלב עם הקיר השחור במטבח. האי המקורי בצבע לבן מבריק נעטף בנגרות כהה ומשטח השיש הוחלף במשטח עץ.

      עיצוב פנטהאוז בפתח תקווה, "המעצבות" (יח"צ , המעצבות)
      (צילום: "המעצבות" - לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין)

      הסלון ממשיך את העיצוב המינימליסטי והנקי, כאשר במה מרחפת מבטון מגדירה את אזור המדיה- מוטיב שממשיך אל חדר השינה. כדי להעצים את תחושת הריחוף, תאורה תחתונה מעודנת מאירה את הבמה. התאורה בחלל הציבורי מתוכננת ברמה מדויקת להאיר נכון ולחמם את החלל. "נמנענו מלהשתמש בשנדליירים וגופי תאורה תלויים", מנמקות המעצבות, "הרצון היה לשמור על קו מאופק שמתאים לדיירים".

      מבואת המשפחה שמובילה אל חדרי השינה מחופה כולה בארון קיר בצורת טטריס, שנצבע בצבע צהוב. "אחרי התלבטויות החלטנו ללכת על פרקטיקה. לדיירים יש אין סוף זוגות נעליים, לכן, תכננו ארון נעליים חלומי שמחולק לתאים פנימיים עבור כל סוגי הנעליים". למרות שדיירי הבית רצו לשמור על ארבעה חדרי שינה, אוחדו שני חדרי שינה לחדר אחד כדי לייצר חדר שינה מפנק בתפיסת החלל שלו.

      עיצוב פנטהאוז בפתח תקווה, "המעצבות" (יח"צ , המעצבות)
      (צילום: "המעצבות" - לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין)

      חדר השינה של בני הזוג מורכב משני חדרים שנפתחו לחלל אחד. במקום למזג אותם לחדר אחד ענק, נוצר חדר בעל שני מפלסים. במת בטון מחלקת את החלל לשני אזורים- חדר הלבשה ואזור השינה. "הגבהנו את החדר שנפתח באמצעות במה מבטון שמגדירה אותו כאזור הלבשה", מסבירות המעצבות. "משחק" ההשתקפות מתחיל כבר במבואת הכניסה לחדרים, כאשר אזור ההלבשה מוגדר בקיר זכוכית חיצוני שמאפשר הצצה מהמסדרון אל עבר חדר הארונות. חדר הרחצה הסטנדרטי וחדר הארונות הקטן שלצדו- אוחדו לחדר רחצה מפנק שבנוי לאורכו של החדר. "הפכנו את חדר הארונות הדחוס וחדר הרחצה הסטנדרטי לחדר רחצה מפנק עם מקלחון כפול". תחימת אזור הרחצה נעשתה באמצעות קיר זכוכית היוצר אשליה מעניינת. "כשמדליקים את האור מתחת לבמה יש השתקפות אל חדר הרחצה וזה נראה כמו חלל אחד ענק" אומרות המעצבות. שידות רחצה מינימליסטיות עם בסיס מברזל ועץ צבוע בשחור, עוצבו במיוחד עבור כל חדרי הרחצה ושירותי האורחים. "בסופו של דבר, נוצר חדר שינה מוקפד, מפנק עם אווירה קשוחה".

      עיצוב פנטהאוז בפתח תקווה, "המעצבות" (יח"צ , המעצבות)
      (צילום: "המעצבות" - לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין)

      חדר רחצה הנוסף ושירותי האורחים זכו למהפך שמתכתב עם שירותי המאסטר. בגלגולם הקודם היו החדרים מחופים באריחים לבנים, פסיפסים צבעוניים ושידות רחצה בצבע לבן מבריק. "טיפלנו בחדרי הרחצה הנוספים והכהינו אותם. במקום האריחים הלבנים נבחרו אריחי גרניט פורצלן כהים". שידות הרחצה הוחלפו בשידות שנבנו במיוחד.

      טיפ: לא צריך לשבור ולגלח את כל הבית. הבחירה שלנו להתמודד עם המטבח ולפעול במסגרת התקציב המוגבל מוכיחה את זה.
      הכי גאות שיש: חדר השינה!

      עוד בנושא:

      הצצה לפנטהאוז מושלם בחולון
      הנה בית שיעורר לכם את הלוטות החשק
      הלוואי עלינו: בית פנטסטי בחבל לכיש

      עיצוב פנטהאוז בפתח תקווה, "המעצבות" (יח"צ , המעצבות)
      (צילום: "המעצבות" - לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין)
      עיצוב פנטהאוז בפתח תקווה, "המעצבות" (יח"צ , המעצבות)
      (צילום: "המעצבות" - לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין)
      עיצוב פנטהאוז בפתח תקווה, "המעצבות" (יח"צ , המעצבות)
      (צילום: "המעצבות" - לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין)
      עיצוב פנטהאוז בפתח תקווה, "המעצבות" (יח"צ , המעצבות)
      (צילום: "המעצבות" - לוסי ויקנין וליטל רוזנשטיין)