תות שדה ברמת השרון: תכנון דירה יעיל ומושלם למשפחה צעירה

    הניקיון העיצובי בדירה הזאת נובע לא רק מבחירת החומרים והצבעים אלא גם ואולי בעיקר בשל שיטות האחסון הנסתרות והיעילות. כך זה נראה מבפנים

    אתר בניין ודיור
    (צילום: גדעון לוין)

    דיירים: משפחה בת 4 נפשות
    מקום: רמת השרון
    שטח: 120 מ"ר
    עיצוב פנים: סטודיו בזלת – אנוק רון ושירה דרומי

    לזוג הצעיר שלפניכם היו חששות כבדים מפני תהליך השיפוץ, מאחר ומעולם לא התנסו עדיין בשיפוץ דירה. מעבר לזה, בעלת הבית הייתה בהריון (שני) מתקדם, והלידה הייתה עלולה להתנגש עם תהליך השיפוץ. עקב כך, התכנון והשיפוץ התנהלו במהירות רבה, ולמרבה המזל הלידה התרחשה מיד עם סיום השיפוץ, מספר ימים לאחר הנחת החיפוי במטבח.

    המשפחה הצעירה חששה מצבעים נועזים ורצתה בית בגווני חום בהיר ולבן. צמד האדריכליות הצליחו להכניס נגיעות צבע נועזות ומעוררות לתכנון המוקפד, כאשר הצבעים שנבחרו היו כחול וצהוב חרדל - שילוב שבא לידי ביטוי בטקסטיל, כריות, שטיחים ועוד. חלוקת הדירה המקורית נשמרה בגדול, מלבד חיבור חדר השירות והמטבח. התוצאה הייתה מטבח מוארך ונעים, שבקצהו חלון ענקי המכניס אור רך ששוטף את כל החלל. אי המטבח צופה לפינת האוכל ולסלון כאשר כל החללים הציבוריים בדירה קשורים זה בזה.

    במקור היה בדירה סלון ענקי וחסר פרופורציות, וההצעה הייתה ל"גנוב" מעט משטח הסלון לטובת מזווה סמוי תוך התחשבות ברצונה של בעלת הבית לשמור על גודל סלון נעים לאירוח, ישיבה ורביצה. לכן, בשעה שמארחים, הופכות כל הכריות הגדולות למעין פופים בקנה מידה מתאים לילדים. פרטי הנגרות בסלון תוכננו כך שישמשו גם לאחסון כריות, שמיכות וספרי קריאה, וגם שישמשו לישיבה. הרהיטים תוכננו מעץ אגוז אפריקאי, שמדבר עם רצפת העץ. חיפוי רצפת העץ, פרטי הנגרות ואוסף העציצים שממלאים את הבית משרים אווירה טבעית וחמימה.

    הסלון חובר לאזור פינת האוכל, לה נבחר שולחן עגול שמדבר עם שולחנות הקפה בסלון.

    הדירה המוארת, שצופה לירוק, שופצה במחשבה על ניצול מקסימלי של שטחי אחסון, ולכן כבר בכניסה לבית נוצלו נישות גבס פתוחות לטובת ארונות מעילים, אחסון ונעליים. כיום, לאחר השיפוץ, המשפחה התרחבה וכוללת זוג הורים ושני ילדים שמתרגשים להתחיל תקופה חדשה בבית מחודש, מרווח ומאיר עיניים.


    דופלקס ייחודי בלב תל אביב
    מעבר להרים ולגבעות: דירה בגבעת משואה
    לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

    עוד בוואלה! NEWS

    פרסום לפי מיקום: עסקים קטנים יזכו לפרסום מותאם לצופים

    בשיתוף בנק הפועלים
    לכתבה המלאה
    (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully