מתאימה בול למזג האוויר: דירת חמד ברמת גן

צבע אחד דומיננטי מככב כמעט בכל חדר בדירה הזאת. הוא מתאים לאופי הדיירים ובמיוחד לאקלים המקומי. ביקור בדירה רמת גנית משובבת

אתר בניין ודיור
18/05/2016
דירה משפחתית ברמת גן; עיצוב פנים: אלין ניבין(צילום: בנין ודיור, דימה פוליבקין)

דיירים: משפחה בת 4 נפשות
מיקום: רמת גן, נחלת גנים
שטח: 70 מ"ר
תקציב: 140,000 שקלים
עיצוב פנים: אלין ניבין

תושבי רמת גן, המתגוררים בבתים הישנים סמוך לפארק הירקון, מצפים הרבה שנים להליך של פינוי-בינוי. חלק מהם התעייפו מלחכות לבית חלופי, והחליטו לשפר את איכות החיים דרך עיצוב דירתם מחדש - וכך גם המשפחה הזאת, שנתקעה בדירה קטנטנה ולא מתאימה לצרכיהם, בת שלושה חדרים (70 מ"ר). בני המשפחה התלבטו אם למכור או לשפץ את הדירה, כאשר התייחסות מיוחדת נדרשה לבעיית הקשב והריכוז של הילד הקטן, שהתפתחה לאחר תאונת דרכים. בייעוץ המעצבת ניתן מענה לסוגיה זו והתבררה הכדאיות הכלכלית של שיפוץ רציני.

העיצוב מחדש כלל שינויים במבנה הדירה כדי לספק חדר לכל ילד ולהגדיל את החלל הציבורי, בתקציב מוגבל. כדי להתאים את חלל הדירה לצורכי המשפחה הוחלט לשבור חלק מהקירות הקיימים, לבנות קירות חדשים ולפתוח חלונות נוספים. חלק ניכר מהתקציב הופנה לתיקונים של בנייה ישנה שצצו בזמן השיפוץ, כגון תיקון והנמכת תקרות שהיו בהן נזילות, יישור קירות, החלפת צנרת וריצוף.


הצעד הראשון היה לבטל את חדר הילדים שהיה סמוך למטבח, וכך נוצר שטח מוגדל לחלל הציבורי של הבית. פתיחת חלון נוסף מהמרפסת אפשרה כניסת אור טבעי, מה שמסייע להארת חלל חשוך. אחד האתגרים היה הצורך להקים מקומות אחסון רבים לארכיון משפחתי ולחפצים. כך, למשל, נבנה במטבח החדש מפלס שני לארונות העליונים, וביחידת הורים נוספה מערכת אחסון ענקית בצורת האות ר'. הסלון החדש הוגדר באמצעות עמוד קונסטרוקציה שאליו הוצמדה טלוויזיה.

לאחר הכנת החלל לחלוקה, נבנו קירות חדשים כדי למלא את הפונקציות הנדרשות: שני חדרי ילדים נפרדים, יחידת הורים וחלל ציבורי שכלל פינת אוכל, סלון, מטבח וחלל כניסה. בעקבות ההחלטה לשנות את המיקום של החלל הציבורי, הפך הסלון הישן (שהיה ארוך וצר) לשני חדרי ילדים. החללים החדשים נבנו ועוצבו כך שייצרו סביבה מתאימה לצרכים המיוחדים של כל אחד מהילדים – חדר אחד לילדה מתבגרת, והשני לילד עם בעיות קשב וריכוז.

נקודת המוצא של הקונספט העיצובי במרחב הציבורי הייתה האהבה לצבע טורקיז. בהמשך ספג העיצוב השראה מנסיעה של בני המשפחה לים המלח במהלך השיפוצים. המעצבת ניסתה לשמור על רוח החופשה וליצור אווירה נינוחה של מלון בוטיק.

עיצוב מחודש לבית משפחתי
הלבשת הבית מחדש במתחם סי אנד סאן
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עוד בוואלה!

החידון שיסדר לך את הדייט הבא

לכתבה המלאה
דירה משפחתית ברמת גן; עיצוב פנים: אלין ניבין(צילום: בנין ודיור, דימה פוליבקין)
דירה משפחתית ברמת גן; עיצוב פנים: אלין ניבין(צילום: בנין ודיור, דימה פוליבקין)
דירה משפחתית ברמת גן; עיצוב פנים: אלין ניבין(צילום: בנין ודיור, דימה פוליבקין)
דירה משפחתית ברמת גן; עיצוב פנים: אלין ניבין(צילום: בנין ודיור, דימה פוליבקין)
דירה משפחתית ברמת גן; עיצוב פנים: אלין ניבין(צילום: בנין ודיור, דימה פוליבקין)
דירה משפחתית ברמת גן; עיצוב פנים: אלין ניבין(צילום: בנין ודיור, דימה פוליבקין)
דירה משפחתית ברמת גן; עיצוב פנים: אלין ניבין(צילום: בנין ודיור, דימה פוליבקין)
דירה משפחתית ברמת גן; עיצוב פנים: אלין ניבין(צילום: בנין ודיור, דימה פוליבקין)
  • עיצוב פנים
  • רמת גן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully