פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      תראו מה שצבע יכול לעשות: דירת זוג ברמת אביב

      הדירה הזאת היא כמו סוכריה מתוקה מלאה בהפתעות, צבעונית, מוארת ומעל הכל שופעת ברעיונות שאפשר לאמץ. הצצה פנימה

      דירה משפחתית ברמת אביב; עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living (בנין ודיור , אדריאן דודה)
      (צילום: אדריאן דודה)

      הדיירים: זוג בשנות ה-30
      המקום: רמת אביב
      השטח: 90 מ"ר
      תקציב: 300 אלף שקלים
      עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living

      לאחר שנים של מגורים בשכירות במרכז תל אביב, החליטו בני זוג צעירים לרכוש דירה בשכונת רמת אביב. הדירה צופה לנוף פתוח ונמצאת בקומה גבוהה, אך מעולם לא שופצה. כבר ממבט ראשון ניתן היה לראות שיש בה הרבה פוטנציאל, אך היה קשה להעריך את גודל השיפוץ וכיצד תראה הדירה אחריו. לבעלי הדירה החדשים היה חשוב להתחדש מהיסוד כדי לחסוך תקלות בעתיד.

      לשם כך הוזמנה המעצבת, עוד לפני רכישת הדירה, כדי להתרשם ולייעץ האם מומלץ לרכוש דירה זו. בעלי הדירה ביקשו דירה מפנקת ומרווחת בסגנון עדכני. הם רצו "לשתות קפה של בוקר" על אי במטבח וגם שיהיה שולחן גדול עגול שנפתח, בסמוך לאי, בו ניתן יהיה לארח בכיף. לאחר ביקור המעצבת הוסק בצורה חד משמעית שמדובר בשיפוץ טוטאלי.

      במסגרת השיפוץ שארך כחודשיים, הוחלפה כל צנרת האינסטלציה והחשמל, נהרסו שני קירות, בוטלה המרפסת הפנימית של הדירה, הותקנו חלונות חדשים ודלתות חדשות, הוחלף הריצוף, נוספה תאורה, נבנה מטבח חדש והוכנו פריטי נגרות חדשים לחדרי הרחצה ולחדרי השינה. כי אם כבר עושים, אז עד הסוף.

      הבניה הטרומית של הבניין שבו נמצאת הדירה הגבילה את הזזת הקירות. ובכל זאת, הקיר שהפריד בין המטבח לסלון הוסר ואפשר חיבור בין המטבח לסלון, מה שהקנה תחושה של גודל. כמו כל משפחה ישראלית, לבעלי הבית היה חשוב היה ליצור מקומות אחסון רבים ונגישים במטבח, ולכן האי תוכנן כך שישמש כאזור ישיבה, אזור עבודה וגם אזור אחסון.

      המטבח נפתח אל הסלון וכך נוצר קשר עין תמידי בין שני אזורים אלו. כל הריהוט נקנה חדש, כאשר הצבעים הנבחרים היו בעיקר צבעי טורקיז, ורוד, תכלת ונגיעות של צהוב שמח. מהאזור הציבורי הפתוח מוביל מסדרון אל חדרי השינה וחדר הרחצה.

      תשומת לב מיוחדת הוקדשה לחדר השינה - זהו חדר שאמור לשדר רוגע, נוחות, חום ונעימות. לכן נבחר טפט רקע בצבע ירקרק המעניק אופי מיוחד לחדר ו"מתכתב" עם הנוף הנשקף מהחלון. בנוסף, נבחרה מיטה איכותית אליה הוצמדו שתי שידות תואמות ומעמדי תליה יעודיים שמטרתם למנוע פיזור בגדים ברחבי החדר.

      לחדר ה"אורחים", הממתין לייעודו להפוך לחדר ילדים, נבחרו טפט עליז, ספה הנפתחת למיטה למטרות אירוח וטלוויזיה. בנוסף, הוזמנו ארונות צבועים בתנור מנגר לשני חדרי השינה ולמסדרון. חדרי השינה חופו בפרקט אלון תלת שכבתי, ולסיום נוספו וילונות לבנים להשלמת המראה הכללי.

      מלאה בטוב טעם: דירה בסי אנד סאן
      קז'ואלית ולא מתאמצת: הצצה לדירה משפחתית
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      דירה משפחתית ברמת אביב; עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living (בנין ודיור , אדריאן דודה)
      (צילום: אדריאן דודה)
      דירה משפחתית ברמת אביב; עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living (בנין ודיור , אדריאן דודה)
      (צילום: אדריאן דודה)
      דירה משפחתית ברמת אביב; עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living (בנין ודיור , אדריאן דודה)
      (צילום: אדריאן דודה)
      דירה משפחתית ברמת אביב; עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living (בנין ודיור , אדריאן דודה)
      (צילום: אדריאן דודה)
      דירה משפחתית ברמת אביב; עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living (בנין ודיור , אדריאן דודה)
      (צילום: אדריאן דודה)
      דירה משפחתית ברמת אביב; עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living (בנין ודיור , אדריאן דודה)
      (צילום: אדריאן דודה)
      דירה משפחתית ברמת אביב; עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living (בנין ודיור , אדריאן דודה)
      (צילום: אדריאן דודה)
      דירה משפחתית ברמת אביב; עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living (בנין ודיור , אדריאן דודה)
      (צילום: אדריאן דודה)
      דירה משפחתית ברמת אביב; עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living (בנין ודיור , אדריאן דודה)
      (צילום: אדריאן דודה)
      דירה משפחתית ברמת אביב; עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living (בנין ודיור , אדריאן דודה)
      (צילום: אדריאן דודה)
      דירה משפחתית ברמת אביב; עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living (בנין ודיור , אדריאן דודה)
      (צילום: אדריאן דודה)
      דירה משפחתית ברמת אביב; עיצוב פנים: ענבל יפה Baloo Living (בנין ודיור , אדריאן דודה)
      (צילום: אדריאן דודה)