מנימליסטי וגיאומטרי: דופלקס משפחתי באריאל

    מעט מאד פריטים דקורטיביים, דגש על האדריכלות ועיצוב הפנים וגולת הכותרת גופי תאורה מדויקים ומינימליסטיים. ביקור בבית משפחתי עם מראה יוצא דופן בנוף הישראלי

    אתר בניין ודיור
    (צילום: אסף ספקטור)

    דיירים: משפחה בת 4 נפשות
    מקום: אריאל
    שטח: 170 מ"ר + מרפסת 30 מ"ר
    תקציב: 400,000 שקלים
    עיצוב פנים: אילונה עשור

    בעלי הבית האמור עמדו בפני חתימת חוזה לרכישת דירה חדשה, אך ברגע האחרון הבינו שהיא תהיה קטנה יותר מביתם הנוכחי. לכן, החליטו לוותר על הכל ולבצע שיפוץ בדירת הדופלקס שבבעלותם. המטרה הייתה להחליף את כל התשתיות והצנרת ולהעביר את יחידת ההורים לקומה השנייה, אותה לא ניצלו עד אז.

    הקומה התחתונה כללה עד אז סלון, מטבח ושלושה חדרי שינה – חדר הורים עם מקלחון קטן ושני חדרי ילדים, אחד מהם ממ"ד. במרכז החלל ניצב גרם מדרגות מסיבי מבטון שחסם את כל חלל הדירה. מדרגות עקלקלות הובילו אל הקומה השנייה שכללה רק פינת טלוויזיה ומרפסת ענקית. על מנת להפוך את חלל הדירה לנעים ומזמין, נוצר צורך להחליף את מדרגות הבטון, שהיה כל כך פתלתל ומעוקל עד שבקושי ניתן היה לעלות בו. בנוסף, הקומה השנייה, שאפשרה חלוקת חלל טובה יותר וכללה מרפסת גדולה הפונה אל הנוף, הפכה ללב הבית.

    השיפוץ כלל שבירת קירות, שבירת מדרגות הבטון והחלפתן במדרגות קלות, החלפת תשתיות וחלוקת חלל חדשה. העברת החלל הציבורי לקומה העליונה אפשרה חלוקת חלל מרווחת יותר בקומת המגורים – תוספת חדר ילדים והגדלת חדר ההורים לסוויטה הכוללת חדר רחצה גדול. חדר השינה של ההורים הועבר לאזור שבו מוקם בעבר הסלון, והמטבח לשעבר הפך לחדר רחצה של ההורים.

    העברת חדר השינה של ההורים והריסת מקלחת ההורים הקודמת אפשרה הגדלת החלל הציבורי בין החדרים. כתוצאה מכך, גרם המדרגות תוכנן מחדש ונפרש על פני שטח רחב יותר. בנוסף, נפתח פתח בתקרה בסמוך לגרם המדרגות לטובת "חלל כפול" המאפשר קשר עין בין הקומות, בעת העליה והירידה במדרגות. כך החלל הפך מאוורר יותר.

    הקומה העליונה כללה הנמכת גבס על כל התקרה, שנפתחה על מנת ליצור תקרה גבוהה יותר. בעת הפתיחה של תקרת הגבס, התגלה גג רעפים גבוה על גבי קורת בטון מדהימה, אשר חוצה את החלל לשנים. המרחב והגובה שהתקבלו בעקבות מהלך זה, הובילו להחלטה שהתקרה צריכה להישאר חשופה וללא הנמכות. החלטה זו יצרה אתגרים לא פשוטים, היות וחלק גדול מתשתיות המיזוג והתאורה בימינו מוסתרים באמצעות הנמכות תקרה/גבס. לכן היה צורך למצוא פתרונות תאורה מעוצבים שיאירו חלל גדול, אך יותקנו על גבי תקרה משופעת.

    אתגר משמעותי נוסף נוצר בעקבות מיקום הספה בקומה העליונה, בסמוך לפתח החלל הכפול. מעקה בגובה תקני של 1.05 מטר לא בא בחשבון, היות וניתן היה לטפס על הספה ולהגיע בקלות אל המעקה. הוחלט ליצור "קיר דקורטיבי" גבוה מברזל משופע, שלא יחסום את החלל ומצד שני אי אפשר יהיה לטפס עליו.

    בכניסה לבית תוכננו ארונות בנגרות אישית, לאחסון תיקים, מעילים ונעליים, על מנת לאפשר למי שנכנס הביתה להניח חפצים.


    בלב העניינים: דירה מוארת ומלבלבת
    צפונית: דירה צבעונית בצפון תל אביב
    לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

    (תוכן מקודם)

    פיתוח מהפכני לטיפולי אנטי אייג'ינג בבית יחולל שינוי בעור הפנים שלך

    בשיתוף נומייר פלוס
    לכתבה המלאה
    (צילום: אסף ספקטור)
    (צילום: אסף ספקטור)
    (צילום: אסף ספקטור)
    (צילום: אסף ספקטור)
    (צילום: אסף ספקטור)
    (צילום: אסף ספקטור)
    (צילום: אסף ספקטור)
    (צילום: אסף ספקטור)
    (צילום: אסף ספקטור)
    (צילום: אסף ספקטור)
    (צילום: אסף ספקטור)
    (צילום: אסף ספקטור)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully