כמו חליפה אלגנטית: עיצוב בית פרטי בהרצליה

    אם תשאלו את הדיירים מהי גולת הכותרת של הבית הזה - סביר להניח שהם יגידו שזהו חדר הקולנוע. אבל באופן כללי מדובר בסביבת מגורים מעוצבת בקפידה כאילו היתה חליפה יפה ומכופתרת

    • עיצוב פנים
    • הרצליה
    אתר בניין ודיור
    (צילום: שירן כרמל)

    דיירים: זוג ושני ילדים בוגרים
    מקום: הרצליה
    שטח: 225 מ"ר
    עיצוב פנים: משרד סבטוב–רוזן, שולי סבטוב ואוסנת רוזן

    תכנון הבית האמור בוצע בשתי פעימות: האחת לפני כשבע שנים, כשעמדו הדיירים לקראת רכישה של בית מקבלן ופנו לקבלת עזרה בתכנון ועיצוב של הבית. אז תוכננו קומת הכניסה הכוללת סלון, מטבח, חדר שינה עם יחידת שירותים צמודה, שני חדרי ילדים, חדר נוסף שהוסב לחדר משחקים, שירותים כלליים ושירותי אורחים. בקומת המרתף בוצע תכנון ראשוני בלבד מפאת חוסר תקציב בחלוקה לחלל מרכזי, חדר, שירותים ומחסן.

    השלב השני בוצע לפני מספר חודשים, כאשר המטרה הייתה להפוך את החלל המרכזי במרתף לאולם קולנוע ביתי מקצועי ומפנק המדמה "קולנוע אמיתי", אשר כולל בתוכו את כל הגימיקים הנדרשים כמו מכונת פופקורן, מקרר ובר משקאות, ספות עור מפנקות ואקוסטיקה מקסימלית. בחלל אף תוכנן חדר עבודה לבעל הבית, ובנוסף, בקומת הכניסה בוצע ריענון לקיים באזור הסלון וחדר השינה.

    הקונספט היה יצירת הרמוניה ותחושת חמימות המשתלבת עם הסגנון הקיים בבית. לצורך כך נעשה שימוש בגוונים צבע חמים, וגופי תאורה נבחרו בקפידה להשלמת המראה ההרמוני.

    בקומת הכניסה הוחלפו הספות בסלון למערכת ישיבה פינתית בגווני תכלת/אפור מעושן. להדום נבחר בד צבעוני המשלב בין גווני התכלת/האפור והחום. כל אלו משתלבים בהרמוניה עם סט הכורסאות החומות שהיו בבית. קיר גב הטלוויזיה וקיר פינת האוכל נצבעו בטקסטורה של יוטה ובגוון מוקה. להשלמת המראה נבחר שטיח בגוונים תואמים ואביזרי נוי בגווני תכלת וטורקיז, שנותנים את המגע הסופי ליצירת מראה מושלם.


    קיר חלל המדרגות נצבע בטיח דקורטיבי בגווני שמנת מעושנים. לחדר השינה נבחר טפט פסים בגווני השמנת והמוקה ווילונות תואמים, כאשר לתקרה ולקיר נבחרו גופי תאורה תואמים בסגנון קלאסי. חדר הרחצה הצמוד תוכנן מחדש בגוונים תואמים של שמנת ומוקה, וצינור הביוב שבלט לעין הוצנע בתוך תקרת גבס מוארת.

    חדר הקולנוע תוכנן באותו אופן שבונים בתי קולנוע מסחריים ומקצועיים, אך לא בתקציב שאינו בר השגה. בתור התחלה, היה צריך לייצר חלל אקוסטי למניעת הדהוד ולשיפור הסאונד. הפתרון - חיפוי הרצפה וקיר המערכת בפרקט. בנוסף, ניתנה תשומת לב מיוחדת לתקרה אקוסטית מרחפת מעל האזור המיועד לצפייה.

    התאורה תוכננה כך שתאפשר תמונה איכותית ולקירות נבחרו צבעים מיוחדים. חלק מהקירות חופו בטפט כהה בגווני הבורדו על מנת למנוע החזרי תאורה לא רצויים. מסך ההקרנה שנבחר הוא מסך מחורר אקוסטית המאפשר לסאונד לעבור דרכו. בדרך זו הוסתרו שלושת הרמקולים הקדמיים מאחורי המסך. הייחוד ברמקולים אלו הוא בזה שעוביים הוא רק 7 סנטימטרים, כך שקיר ההקרנה זז קדימה כ-10 סנטימטרים בלבד.


    כל הפעולות בחדר הקולנוע תוכננו להיות מנוהלות ונשלטות על ידי מערכת בית חכם ידידותית וקלה למשתמש. יחידת נגרות מיוחדת תוכננה על מנת להצניע את כל הציוד הנדרש ומשני צדי המסך תוכננו ארונות אחסון. תאורת לד המוצנעת בתחתית ארון הציוד יוצרת הילת אור המוסיפה גם היא לחוויית הצפייה.


    למערכת הישיבה נבחרו כורסאות טלוויזיה מפנקות ולצדם פופים רכים ומזמינים, ולהשלמת האווירה נתלו ברצף אחיד תמונות של סרטי קולנוע מפורסמים על גבי הקירות. בפינה הנגדית תוכנן ארון מיוחד המצניע בתוכו מקרר, כלי אוכל ובר משקאות ולצדו פינת ישיבה קטנה.

    בחדר הסמוך לאולם ההקרנה תוכנן חדר עבודה לבעל הבית. מעל השולחן הרחב תוכננה תקרת גבס המשלבת בתוכה תאורת לד המאירה את משטח העבודה. דגש נוסף ניתן ליצירת פתרונות אחסון לתיקיות וניירת.


    שיפוץ דירת דופלקס באריאל
    שמחה וצוהלת: דירה מתוקה בתל אביב
    לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

    (תוכן מקודם)

    השפים המובילים בישראל ילמדו אתכם לבשל - אצלכם בבית

    בשיתוף Foody
    לכתבה המלאה
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)
    (צילום: שירן כרמל)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully