אי של שקט בלב המהומה

לוק מנימליסטי, נקי והרבה אור בדירה הזאת הפכו אותה לנחלת אלוהים הקטנה והשקטה של בני הזוג. אלא שהלוקיישן הוא לב ליבה של העיר התוססת

  • עיצוב פנים
אתר בניין ודיור
(צילום: בנין ודיור, צילום: אביעד בר נס)

דיירים: זוג
מקום: מרכז תל אביב
שטח: 120 מ"ר + 30 מ"ר מרפסת
עיצוב פנים: DZL Architects - דוד לבנטל ואיילה גרינוולד

דירת המגורים הזאת ממוקמת בקומה הרביעית בבניין באוהוס לשימור, בקרבת רחוב שנקין שבתל אביב. הדירה נפתחת לחלל גדול ומואר הפונה אל מרפסת המשקיפה לכיוון מערב. לבני הזוג שרכשו את הדירה היה חשוב לשמור על קשר בין המטבח לפינת האוכל ולסלון הפונים למרפסת. לכן, בחרו האדריכלים לייצר מטבח פתוח לכיוון הסלון באמצעות מיקום האי, והמרפסת תוכננה כמקום אירוח המשלב פינת אוכל וישיבה.

בחירת החומרים משקפת את רצון הדיירים במראה נקי ותחושה קלילה ומוארת. הדירה מתאפיינת בעיצוב מינימליסטי מודרני ובחירת החומרים משקפת זאת: נעשה שימוש בקוריאן לבן במשטחים והריהוט עשוי מ-MDF טבעי צבוע בלבן. מנגד, בחירת רצפת הפרקט הטבעי מייצרת קונטרסט בשל הגוון המעושן שלו.

לרהיטים הבנויים שתוכננו במיוחד לדירה יש תפקיד מרכזי ביצירת התחושה הנקייה של החלל, כאשר הרהיט המרכזי בסלון הוא רהיט הטלוויזיה שמכיל בתוכו מערכות נסתרות כגון מיזוג אויר, אודיו, וידאו ומערכות שמע. הרהיט משמש גם כארון כוורת פתוח לאחסון ספרים וחפצי נוי.

בנוסף, באזור פינת האוכל תוכנן ארון שרות גדול (הסגור בדלתות עץ בהמשך לרצפת הפרקט), המכיל את אזור השירות של הדירה: מכונת כביסה, מייבש ואחסון.

חדר השינה מוקם באזור עורפי, מואר ושקט מוקף צמחייה. גם הוא ממשיך את הקו הנקי והקליל בגוונים לבנים עם קונטרסט של קיר בגוון כחול כהה שמהווה רקע לרהיטים ולתאורה הלבנה.

בחדר הרחצה ובמרפסת בחרו האדריכלים לחפות את הקירות והרצפה באבן צפחה שחורה. תשומת הלב הרבה לפרטים ניכרת בהנחת החיפוי בקירות בחדר הרחצה - חיפוי בצורת רצועות צרות וארוכות.


תל אביבית צבעונית ומשמחת את דירייה
כמו בסרטים: וילה מרהיבה באלפי מנשה
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

טוב לדעת (מקודם)

איך צפוי להיראות עתידנו בעידן הרכבים האוטונומיים?

יניב הלוי
לכתבה המלאה
(צילום: בנין ודיור, צילום: אביעד בר נס)
(צילום: בנין ודיור, צילום: אביעד בר נס)
(צילום: בנין ודיור, צילום: אביעד בר נס)
(צילום: בנין ודיור, צילום: אביעד בר נס)
(צילום: בנין ודיור, צילום: אביעד בר נס)
(צילום: בנין ודיור, צילום: אביעד בר נס)
(צילום: בנין ודיור, צילום: אביעד בר נס)
(צילום: בנין ודיור, צילום: אביעד בר נס)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully