הדירה שנועדה לשמח את דייריה שחוו אבדן

עיצוב הדירה הזאת ששוכנת בצפון תל אביב נועד בין היתר, לשמח את דייריה שאיבדו את אב המשפחה. האם, היא גם מעצבת הפנים שהעניקה לשני ילדיה הקטנים סביבת מגורים מנחמת ונעימה

אתר בניין ודיור
(צילום: שרון צרפתי)

דיירים: אם ושני ילדים
מיקום: צפון תל אביב
שטח: 85 מ"ר
תקציב: 360,000 שקלים
עיצוב פנים: ענת סקציאר

אחרי עשרה חודשים של חיפושים, מצאה מעצבת הפנים את הדירה שהתאימה למשפחתה. היא חיפשה דירה עם הרבה חלונות ואור טבעי ואפשרות לשלב בה ארבעה חדרים, והדירה שלפניכם מצאה חן בעיניה, גם בשל העצים הרבים שנשקפים מהחלונות ותורמים לפרטיות. בנוסף, הדירה עורפית לרחוב הרועש וממוקמת בקומה שלישית ואחרונה, והבניין רחוק יחסית מהמבנים שמקיפים אותו.

תכנון הדירה הותאם עבורה ועבור שני ילדיה (בת 7 ובן 5), כאשר המטרה הייתה ליצור בית צבעוני וחמים שיביא שמחה למשפחה שעברה אובדן קשה – בעלה של המעצבת נפטר מסרטן שנה וחצי לפני המעבר. הבחירה בצבעים השולטים נעשתה בשיתוף פעולה עם הילדים והצרכים שלהם - במקרה זה, הילדים היו הדיירים המשמעותיים בבית, והם שותפו בכל התהליך, החל מבחירת הדירה ועד לתכנון ולפרטים.

בדירה ישנם עמודים רבים הבולטים לתוך החלל ואשר הגבילו את התכנון של המרחבים השונים. כתוצאה מכך, שולבו מדפים בין העמודים, או גומחות על ידי עיבוי הקיר בגבס כמו בחדר השינה של הבת. במקביל לעמודים הרבים היו גם קורות של 40-60 ס"מ שירדו מהתקרות וחצו אותן בחדרים השונים. במקרה זה שולב קונסטרוקטור כדי לצמצם את הקורות למינימום, על ידי ניסורן ושילוב רלסים לחיזוק. גובה הקורות שנותר הוסתר בהנמכות גבס בגבהים שונים ובהתאם לנדרש, כאשר חלק מההנמכות נוצלו לגופי תאורה שקועים. במטבח, למשל, תוכנן פס תאורה שקוע שגם יאיר את כל המשטח העבודה ביעילות, וגם ימנע הצטברות לכלוך על גבי גוף התאורה באזור הבישול. התאורה בבית היא תאורת לד ידידותית לסביבה, שהיא גם חסכונית ועמידה לאורך זמן.

במטבח הוחלפו רק המשטח, השולחן והחזיתות, כיוון שפנים הארונות היה באיכות טובה והספיק. הארונות העליונים שהיו מעל הכיור הורדו כדי לתת תחושה של מטבח גדול יותר. במקומם נתלו מדפי עץ לאחסון נוסף ולהוספת עניין על הקיר.

החלונות הישנים עם המסגרת השחורה הוחלפו לחלונות בלגים עם מינימום נוכחות ומסגרות בגוון שמנת בהירה. הוויטרינה בחלל המגורים הונמכה עד לגובה הרצפה כדי לייצר תחושה של מרפסת, למרות שאין אחת כזו, דבר שהכניס שפע של אור טבעי לדירה. כדי להכניס את כל הפונקציות השונות במגבלות הדירה בוצעו עבודות נגרות שתוכננו במיוחד למידות שנוצרו לאחר הבנייה, מה שתרם רבות לניצול מקסימלי. בריהוט שולב עץ טבעי ומאסיבי לריהוט מודרני בצבע אטום. הקשר בין הסגנונות נוצר על ידי פרטים קטנים שנותנים מראה כפרי-לייט כמו מסגרות פנימיות, שיופים למראה מיושן וידיות ברזל.

בחדרי השינה הותאם הריהוט לצרכים של המשפחה כיום, עם אופציה לשינויים בעתיד. הריהוט תוכנן כך שיתאים לילדים גם כאשר יתבגרו, למשל נבחרו ארונות קיר ובצבע בהיר וניטרלי, והוכנס טוויסט קטן בידיות שניתן להחליף בקלות בהמשך. בנוסף, שילבה המעצבת בחדרים השונים ציורים פרי מכחולה בצורה ספונטנית וללא תכנון מיוחד. בחדר הבן שולב ערסל ישיבה שעוזר לו להירגע וליהנות. בחדר הרחצה של הילדים הוכנסו שני כיורים כדי לעזור בהתארגנות מהירה בבקרים.

היה למעצבת חשוב לייצר רצף בין החדרים, ולכן שולבה בכל הדירה (למעט בחדרי המקלחת) רצפת פרקט. חדרי הרחצה רוצפו באריחי בטון מצוירים, שתמיד היו אהבה גדולה עבור המעצבת, למרות העלות היקרה והצורך בתחזוקה. במעבר שנוצר בין החדרים הוקדש קיר שלם לצילומים של המשפחה, קיר של זיכרונות טובים. התמונות נתלו בגובה נמוך יחסית כדי לאפשר לילדים להתבונן בהן ללא מאמץ.

בלב ליבה של העיר הגדולה: דירה צעירה ומוארת
כמו בסרטים: וילה מטריפה שנבנתה בשטח בעייתי
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עוד בוואלה! NEWS

ארוחה במעטפה ב-10 דקות הכנה

אודי ברקן ואושר אילדמן
לכתבה המלאה
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)
(צילום: שרון צרפתי)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully