כמו בסרטים: וילה מרהיבה באלפי מנשה

השטח שעליו נבנה הבית הזה השוכן באלפי מנשה, היה צר, בעייתי ומאתגר. הדירים החליטו בכל זאת להיכנס להרפתקאה והנה התוצאה

אתר בניין ודיור
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)

דיירים: זוג + 3 ילדים
מקום: אלפי מנשה
שטח: 270 מ"ר
תקציב: 2-2.5 מיליון שקלים
עיצוב פנים ואדריכלות: רון שפיגל

בשכונה שבנייתה הסתיימה לפני מספר שנים נותר מגרש בודד ללא רוכשים עקב מגבלותיו. הבית שניתן היה לבנות בו היה חייב להיות צר וארוך, אך מצד שני פונה בחזיתו הגדולה לוואדי עם נוף מרהיב שצופה למערב. הדיירים החליטו לרכוש את השטח ולבנות עליו את ביתם, כשהדרישות היו חדר עבודה, חדר אורחים, מטבח מרווח עם מזווה ואי גדול, יציאה מהמטבח החוצה, יחידת הורים עם חדר ארונות, כניסה מזמינה, סלון מרווח עם יציאה לחצר, פינת אוכל עם נוף, חדר שינה עם מקלחת ומחסן חיצוני נסתר מהעין.

לצורך כך פורקה השדרה המרכזית של המגרש ל-2 חלקים עיקריים: בקומת הקרקע מוקמו המטבח והסלון עם כניסה במרכז, וחלון גדול שפונה אל הנוף וממשיך לכל אורך גובה המבנה. בחלל הכפול שמעליו נמצא גשרון, שמפריד בקומה העליונה בין חדרי הילדים ליחידת ההורים, שגם היא גבוהה במפלס.

הבית משלב בין קווים חדים ומודרניים לבין ריהוט כפרי, אך הצבעים נשארו צבעים ניטרליים - אפורים ולבנים. רוב הנגרות בבית בסיסה לבן עם נגיעות של עץ אלון. רצפת הבית נעשתה מבטון שעבר ליטוש, וקיבל מראה של רצפת טרצו אחידה בכל גודלה של קומת הקרקע. בחזיתות נעשה שימוש בלבנים ורפפות בחיפוי עץ, שבמקרה זה עשויות מחומר דמוי עץ על מנת לחסוך באחזקת המבנה. אילוצי התב"ע הכתיבו גג רעפים באחוז מסוים, והגג נוצל לייצר חזית שונה ומעניינת שכביכול מרימה כנף לכיוון הנוף. גם הגינה עוצבה בסגנון נקי עם מעט עצי פרי, כאשר השבילים והמעברים, כולל מדרגות הכניסה, נעשו מבטון חשוף.

מרוממת נפש: דירה בצפון תל אביב
בסנטרל של הסנטרל: דירה במרכז העיר הגדולה
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עוד בוואלה!

מרתק: הנשק הסודי שמחולל פלאים במלחמה

אריה זמיר
לכתבה המלאה
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)
(צילום: בנין ודיור, ליאור שניידר)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully