פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      חלום שהתגשם בגבעת שמואל

      בני הזוג שמרבים להסתובב בעולם ביקשו מהמעצבות לצקת בבית אווירה של חופש, של מלון נעים בעיקר כזה שיעורר געגוע. צפו בתוצאה

      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)

      דיירים: זוג + שלושה ילדים
      מקום: גבעת שמואל
      שטח: 270 מ"ר + 140 מ"ר גינה
      אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash

      "אווירה של מלון בחו"ל" - זה היה הדגש הראשון שניתן לצמד המעצבות על ידי זוג דתי אשר רכש בית פרטי בגבעת שמואל וביקש לא להשאיר זכר להיותו סטנדרטי. בני הזוג חובבי עיצוב ומרבים להיחשף לסגנונות שונים בביקוריהם בחו"ל מטעמי עבודה ופנאי, ולכן הם ביקשו לצקת לבית אווירת חופש האופיינית לבתי מלון.

      בשלב הראשון נהרסו כמעט כל קירות הפנים בשלושת המפלסים של הבית, וסודרו מחדש חללים מרווחים בהרבה. בכדי לייצר את העושר התחושתי אליו התכוונו הדיירים, נבחרו שילובים אקלקטיים של חומרים וסגנונות כמו בטון, פרקט עץ, בלטות מצוירות, ברזל והרבה טקסטיל.

      המטבח הוא הרמוניה של שילובים – חזיתות נגרות כפריות בגוון חמקמק שבין אפור ותכלכל מעושן, משולבות עם מדפי ברזל מושחר תעשייתיים שתוכננו ויוצרו במיוחד. במרכז המטבח אי עבודה ואכילה גדול המוקף בכיסאות "ברטויה" מודרניים ומעליו גוף תאורה שתוכנן והורכב מחלקים עתיקים שונים, כמו רוב גופי התאורה בבית.

      לסלון הרשמי נבחרו ספות שזלונג תכלכלות שצורתן מזמינה רביצה. מיקומן בפינת ויטרינות ירוקה אינו מקרי, שכן כאשר הדלתות פתוחות חודרת הגינה השופעת פנימה ומאפשרת רביצה חלומית בזמן שהווילונות מתבדרים ברוח. בעוד הסלון משדר כולו חוץ, חופש ואווריריות, ממש לידו פינת המשפחה מעוצבת באווירת לאונג': ספריה בגוון גרפיט נשענת על קיר בטון מחורץ, וספת עור שוקולדית רכה יובאה במיוחד מחנות אהובה בניו יורק. ציורי אומנות שנאספו בקפידה על ידי הבעלים זכו למקום של כבוד בכל רחבי הבית.

      בכניסה לבית, משחק של גילוי והסתרה מייצר עניין והמשכיות - העין מלווה מחיצת בטון מוחלק מודרנית המסתירה לרגע את המטבח, ובמרכז החלל אל מול הכניסה נגלה קמין זכוכית המאפשר הצצה לפינת המשפחה. הקמין תוכנן כנקודת הציר המרכזית הקושרת ומשרתת את כל חללי המפלס הציבורי, והוא שולב בתוך קיר מעובה המכיל בתוכו אחסון ומכשירי מדיה שונים. הבטון מהכניסה חוזר כאלמנט מחזק בכל החזית הצפונית ובארבעה מפלסים של חלל המדרגות.

      בחדר השינה של ההורים חוזר המשחק של הצצות ושכבות של חומרים. החדר נעטף בטקסטיל, מראות, מנורות קריאה עתיקות מפליז מושחר, מאוורר תקרתי מעץ אגוז וחציצת אסיד המובילה אל חדר הרחצה.

      חדר הרחצה עצמו חופה כולו - רצפה וקירות - בשכבה מילימטרית של בטון מוחלק בגוון אבן. מקלחון כפול, נישות חצובות, ריהוט עץ עתיק ומגש מעץ טיק תורמים כולם לתחושה ה"מלונית" המבוקשת.


      לחדר הרחצה של הילדים נבחרו גווני מים, מרצפות מצוירות ואריחי קרמיקה בגוון מנטה ששולבו עם נגרות אגוז וידיות במראה עתיק.

      החצר המקורית, אשר כמעט מחציתה היה מרוצף, פורקה והוחלפה בדק, פינות ישיבה שונות פוזרו בהיקפה. הדיירים ביקשו גינה שתראה מיד ותיקה ולא מהונדסת, ובשיתוף פעולה עם הגנן נבחרו מספר עצים בוגרים והרבה שיחים ופרחים שמייצרים נפח ולא מצריכים הרבה תחזוקה.

      אוורירית ומרעננת: דירה בפתח תקווה
      ללא תחכום וללא מניירות: דירה משפחתית בחולון
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בגבעת שמואל; אדריכלות ועיצוב פנים: studio dash (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)