240 מ"ר מתוקתקים באבן יהודה

יש בו מרחב לכל ארבעת הדיירים, שימוש דומיננטי בצבע אדום שבא לידי ביטוי בדלת הכניסה ובעמודי התמך החיצוניים ובאופן כללי, יש לו לוק שממגנט את המבט. ביקור בית משפחתי באבן יהודה

אתר בניין ודיור
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

דיירים: זוג הורים ו-2 ילדים
מקום: אבן יהודה
שטח: 240 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: סטודיו רון שינקין
מהנדס: רועי קלע

המבנה שלפניכם מורכב משני מלבנים המונחים אחד על השני ומאונכים זה לזה. את שני המלבנים האלו מחברת רצועת בטון חשוף בטקסטורת העץ של הטפסות בו היא נוצקה, שעוטפת אותם יחדיו כמו סרט.

המלבן התחתון הוא קומת הקרקע, שפונה לכיוון מערב אל עבר השדות הפתוחים והשקיעה. קומה זו כוללת את הפונקציות הציבוריות: מטבח, פינת אוכל וסלון הפונים אל החצר, וכן חדר אורחים עם חדר רחצה צמוד ומדרגות לקומה הראשונה ולמרתף.

המלבן העליון מונח ממזרח למערב, וכך יוצר קירוי מעל הכניסה לבית ומרפסת מעל הסלון, המשקיפה על החצר והנוף. הקומה הזו כוללת את הפונקציות הפרטיות של חדרי השינה וחדרי הרחצה. המלבנים לוכדים בתוכם חלל גבוה, כאשר בחלקו העליון ממוקם חלון גדול להוצאת אוויר חם מהבית, ולהכנסת אור טבעי רב. מערכת אוטומטית מווסתת את כמות האור על ידי הצללות בכל חלונות הבית.

קומת המרתף ממוקמת מתחת לקומת הקרקע וזהה לגודלה, ויש לה כניסה חיצונית. במרתף ממוקמים חדר כושר, חדר קולנוע וחדר אורחים הכולל מקלחת ושירותים פרטים. גרם המדרגות המרכזי מקשר בין קומת המרתף ליתר הבית.

החלל הכפול מאפשר מבטים בין קומת הקרקע לקומה העליונה ומעניק התמצאות במרחב, כאשר מתאפשר מבט רציף על כל חלל הבית כבר מהכניסה. זוג "רגליים" אדומות מפלדה מוצלבות יחדיו כפתרון לתמיכת המרפסת המערבית ומוסיפות קלילות ואלגנטיות למבנה.

דירה פנטסטית באשקלון
הבית שרצה להיות מלון בגבעת שמואל
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עוד בוואלה!

איך היא עושה את זה? הטיפים של אירה דולפין יגרמו גם לכם להתאמן

לכתבה המלאה
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully