סטייל של פתח תקווה: בית משפחתי שווה ביקור

    רגע לפני אכלוס הדיירים בדירת הקבלן הזאת ששוכנת בפתח תקווה היא עברה שיפוץ יסודי ותכנון מחודש. רק כך הרגישו זוג הורים ושני ילדיהם נוח ונעים

    אתר בניין ודיור
    (צילום: שי אפשטיין)

    דיירים: זוג הורים + 2 ילדים בוגרים
    מקום: אם המושבות החדשה בפתח תקווה
    שטח: 140 מ"ר
    תקציב: 300,000 ש"ח
    אדריכלות ועיצוב פנים: אילנית קמחי

    לפעמים הדרך היחידה לעבור הלאה היא להודות בטעויות. כחודשיים לפני אכלוס דירת הקבלן האמורה, החלו בעלי הדירה לחוש חוסר שביעות רצון מהתכנון והשינויים שביצעו בה לאחר שרכשו אותה כשנה קודם. על כן החליטו לפנות למעצבת שתתאים להם את הדירה לאורח החיים ולסגנון שלהם, ותתכנן להם דירה מרווחת, נעימה ופונקציונלית.

    ההחלטה לא הייתה פשוטה, והם נתקלו בלבטים רבים: האם להתחיל תכנון מחודש רגע לפני המעבר, כאשר כבר השקיעו לא מעט מזמנם וכספם בתכנון הקודם? האם העיכוב במועד האכלוס בעקבות תכנון ושיפוץ מחודש שווים את ההשקעה? האם הפעם תצליח המעצבת ליישם את מגוון שאיפותיהם, צרכיהם וחלומם? רק לאחר שהמעצבת הסבירה להם באופן מפורט את הבעיות התכנוניות הקיימות בדירה, הוחלט לתכנן את כל החלוקה הפנימית מהתחלה. לפיכך, מיד עם קבלת המפתח, נהרסו מרבית קירות הפנים.

    הדרישות העיקריות של בעלי הדירה היו ליצור מרחב ציבורי מרווח, פתוח ומרשים, ולתכנן דירה אשר משדרת יוקרה אך עדיין משרה תחושה ביתית. בתהליך התכנון החדש הושם דגש על כל פינה בבית, תוך הקפדה על שמירת מרחב פתוח, נוחות וזרימה. הקונספט העיצובי הודגש על ידי הנמכת תקרה כללית שהעצימה את גודלו של החלל ואת הזרימה בו, לצד ניתוקי גבס מעודנים, שיצרו מעין חלוקה ויזואלית בין האזורים במרחב. בהנמכות התקרה שולבו גופי תאורה פונקציונליים ויוצרי אווירה כאחד, לכל אזור בנפרד, בהתאם לסוג הפעילות המתקיימת בו. יחד עם זאת, הושם דגש על יצירת רצף תאורה הרמוני בין האזורים השונים, שהשפיע רבות על עיצוב החלל והאווירה בו.

    המרחב הציבורי הורחב על חשבון אחד מחדרי הילדים, וכך אפשר ליהנות ממטבח מרשים ביופיו, סלון מרווח, ופינת אוכל גדולה ופרקטית מאוד. המטבח, שמהווה ציר מרכזי בבית, תוכנן כמטבח גדול ומרווח במיוחד החולש על פני קיר באורך של כ-7 מטרים, ומאפשר תכנון המשלב ריבוי מקומות אחסון, אי מרשים שעליו הונחו כיריים גדולים במיוחד, ו- 6 מקומות ישיבה מרווחים. בהיבט העיצובי הושם דגש על מראה יוקרתי בעל קווים מודרניים וגוונים בהירים. על מנת ל"חמם" את חלל המטבח הוחלט לתכנן באי נישה זויתית, שחופתה בעץ אלון, ומיועדת לדברי נוי וספרים.

    בתכנון המקורי, שולחן פינת האוכל לא ממש מצא את מקומו בחלל, ונאלץ ל"היאבק" עם אזור המטבח. בתכנון זה הוא קיבל מקום של כבוד כתוצאה מביטול חלקי של החדר החמישי. כך נוצר חלל אינטימי ומרווח מאוד, עם גופי תאורה תלויים מעל השולחן למראה יוקרתי, וספריה צידית לאחסון והנחת דברי נוי וספרים.

    הגוונים שנבחרו לבית הינם בהירים, שקטים ומעודנים עם נגיעות עץ אלון מבוקע, למתן תחושת חמימות ביתית. כדי להכניס חמימות לחדרים חופתה הרצפה בפרקט אלון חמים ונעים.

    סוויטת ההורים הורחבה אף היא על חשבון המסדרון והחדר החמישי שבוטל, מה שאיפשר ליהנות מאזור כניסה עם ארונות קיר רחבים ומרשימים למראה, וחדר שינה נוח וקלאסי בדיוק כמו שחלמו בעלי הבית. לסוויטה ולחדר הרחצה נבחרו גווני ריהוט כהים, אך במינון נמוך - רק על מנת להוסיף לחדר השינה נופך דרמטי, עוצמה, רשמיות ואלגנטיות. גם שירותי האורחים קיבלו גוונים מעט כהים, עם גופי תאורה מעודנים ולא עוצמתיים מדי, למראה דרמטי אך עדין, אלגנטי ויוקרתי.

    משפחתי וקסום במושב שילה
    חמים ונעים ליד מודיעין
    לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

    עוד בוואלה! NEWS

    פרסום לפי מיקום: עסקים קטנים יזכו לפרסום מותאם לצופים

    בשיתוף בנק הפועלים
    לכתבה המלאה
    (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully