פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      שיפוץ מקורי וחיסכון משמעותי: בית משפחתי בשילה

      שילוב של אריחים מצוירים, קירות מחופים בלבנים וגופי תאורה עדינים יוצרים את סביבת המגורים הזאת לנעימה ושלווה. צפו בשיפוץ

      בית משפחתי במושב שילה; אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש (בנין ודיור , דן ברש)
      (צילום: דן ברש)

      דיירים: משפחה בת 5 נפשות
      מקום: שילה
      שטח: 150 מ"ר
      אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש

      לתכנן ולבצע פרויקט ללא מגבלת תקציב זו פנטזיה של כל אדריכל. אבל המציאות מוכיחה שדווקא מתוך מגבלות התקציב אפשר להוציא תוצאות מרהיבות. דווקא האילוץ הכספי מכריח את המעצב וגם את בעלי הבית לחפש עוד ועוד אפשרויות, ולא להסתפק במה שמוצאים או רוצים ברגע הראשון. אבל חשוב לזכור שכדי שתהליך כזה יצליח, ההתחשבות בתקציב צריכה לבוא לידי ביטוי כבר בשלב התכנון עצמו.

      למשל, בשלב תכנון המטבח שלפניכם, היה חשוב לבעלי הדירה ליצור אי במטבח. אבל כדי לבצע את זה היה צורך בהרחבת בניה נוספת שמשמעותה תוספת תקציב, וגם הסרת עמוד קיים שנמצא בתוך חלל המטבח. כדי להימנע מהוצאות על שינויים הנדסיים יקרים הוחלט "להבליע" את העמוד הקיים בתוך ארון המזווה, ובמקום אי עצמאי להסתפק בחצי אי, שנותן את המראה המרשים הרצוי אבל תופס הרבה פחות מקום. כך התקבל מטבח מרשים בעלות נמוכה, בדיוק באותו השטח בו היה המטבח המקורי.

      את הספות בסלון הוחלט לרכוש באיקאה, גם בשל המחיר הזול וגם לאור העובדה שניתן להחליף את הריפוד, מה שיחסוך גם כסף בעתיד. את הכריות על הספה ואת הכורסאות הפרחוניות אפשר לקנות מוכנות, אבל זול יותר לרכוש את הבד בנפרד, בשוק ולא בחנויות עיצוב, ולבצע את התפירה לבד (מי שלא יודע לתפור יכול להיעזר בתופרת שכונתית). ספות זולות, כריות בתפירה עצמית, וטפט בגוונים תואמים שעושה את הקישור סגרו את הפינה של הסלון בזול.

      גם עבור הספריות, שהיו חשובות מאוד לבני הזוג, הוחלט לא להקצות מקום מעבר לקיים. כדי לגשר על הפער בין הרצון לבין התקציב הוחלט לבצע חציבת נישות בתוך חלל הקירות החיצוניים, וכך להרוויח מקום לספריות בלי לבצע הרחבות שטח נוספות. על הפגיעה בבידוד בגלל הבלוק החיצוני, שהפך לדק יותר, מפצה חלקית הספרייה, שגוף העץ שלה מהווה אלמנט מבודד בפני עצמו.

      סוויטת ההורים עברה שינוי מקצה לקצה, ולמעשה נוצרה מחדש. במקור היה חדר שינה להורים ללא חדר רחצה צמוד. לבני הזוג היה חשוב ליצור סוויטה משלהם עם ארון וחדר רחצה. אבל השאיפה הייתה לשמור על אזור המיטה אינטימי כלל האפשר, ללא נוף לדלתות לחדר ארונות או חדר רחצה. לשם כך תוכנן מעבר צדדי בתוך סוויטה ההורים, דרכו מגיעים לדלת חדר הרחצה המוצנעת לחלוטין מהמיטה. ארון הבגדים גם הוא מוקם באזור הזה, וכך נוצר חלל נפרד משאר החדר לכל משימות הארגון כמו רחצה והלבשה, כדי לתת תחושת מרחב וליצור נוחות רבה יותר.

      בנוסף, הוחלט להיפרד מהשטיח המסורתי אליו נוהגים לצאת אחרי המקלחת, כדי לא להרטיב את הרצפה. לשם כך תוכנן בתוך חלל הרחצה אזור המרוצף בדק, שם גם מחכות המגבות. מאחורי חיפוי הקיר באזור המגבות הוצנעה יחידה קטנה של חימום תת רצפתי, כך שהמגבות ממתינות חמות לשימוש. מאזור הדק כבר אפשר לצאת לחדר הרחצה ללא צורך בשטיח.

      נושא תכנוני נוסף שהיה רלוונטי לתקציב הוא חדר הכביסה. במקור, הגישה לחדר הכביסה הייתה דרך חדר הרחצה, מה שגרם לכך ששני החללים הללו היו קטנים וצפופים. חדר הרחצה עצמו קיבל אור ואוויר רק דרך חדר הכביסה ולא ישירות מחלון חיצוני. לדיירים היה חשוב לקבל חדר רחצה וחדר כביסה מרווחים. לכן, כדי לחסוך בהוצאות, הוחלט לאחד את שני החללים. כך ניתן היה להשקיע פעם אחת בארון כיור גדול עם שיש מרווח - מה שמאפשר קיפול כביסה בנוחות, וגם נוח מאוד לשימוש בני הבית בזמן הרחצה. שני החללים נהנים מאותו ארון, אותו הכיור, אותו הברז, אותו החלון, ואותו השטח לעמוד בו כדי להשתמש בחלל. כדי להימנע מהמראה המגושם של מכונת הכביסה בתוך חדר הרחצה הוחלט להצניע אותה בארון, שנצבע בצבע הקיר כדי להטמיע אותו ככל האפשר.

      כך משפצים בית עתיק
      הבית שיעורר בכם את החשק לשפץ
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית משפחתי במושב שילה; אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש (בנין ודיור , דן ברש)
      (צילום: דן ברש)
      בית משפחתי במושב שילה; אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש (בנין ודיור , דן ברש)
      (צילום: דן ברש)
      בית משפחתי במושב שילה; אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש (בנין ודיור , דן ברש)
      (צילום: דן ברש)
      בית משפחתי במושב שילה; אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש (בנין ודיור , דן ברש)
      (צילום: דן ברש)
      בית משפחתי במושב שילה; אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש (בנין ודיור , דן ברש)
      (צילום: דן ברש)
      בית משפחתי במושב שילה; אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש (בנין ודיור , דן ברש)
      (צילום: דן ברש)
      בית משפחתי במושב שילה; אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש (בנין ודיור , דן ברש)
      (צילום: דן ברש)
      בית משפחתי במושב שילה; אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש (בנין ודיור , דן ברש)
      (צילום: דן ברש)
      בית משפחתי במושב שילה; אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש (בנין ודיור , דן ברש)
      (צילום: דן ברש)
      בית משפחתי במושב שילה; אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש (בנין ודיור , דן ברש)
      (צילום: דן ברש)

      כך הדירה הייתה נראית קודם:

      בית משפחתי במושב שילה; אדריכלות ועיצוב פנים: דן ברש (בנין ודיור , דן ברש)
      (צילום: דן ברש)