שיפוץ בשלושה חודשים: פנטהאוז שווה בשרון

הדיירים ביקשו שסביבת מגורים שבה יהיה להם נוח במהלך השבוע ושמח בסופו כשהנכדים מגיעים להשתולל. השיפוצים החלו ותוך שלושה חודשים המשימה בוצעה

אתר בניין ודיור
(צילומים: איתי סיקולסקי)

דיירים: זוג
מקום: אזור השרון
שטח: 130 מ"ר + מרפסת 100 מ"ר
עיצוב פנים: נורית גפן

זוג בשנות החמישים לחייו רכש דירת פנטהאוז, שיועדה לפרק החדש בחייהם, לאחר שילדיהם התבגרו ועזבו את דירתם הקודמת. בתכנון ובעיצוב הושם דגש על אווירה משפחתית חמה בשלוב אלגנטיות קלאסית. הדיירים ביקשו לתכנן סוויטת שינה עם חדר ארונות וחדר רחצה מרווחים, חדר עבודה, חדר לנכדים ואזור ציבורי נרחב לארוח בפנים הדירה ומחוצה לה.

לוח הזמנים שהוקצב היה צפוף במיוחד, ושלוב של תכנון ובצוע קפדניים, אווירה טובה ושיתוף פעולה בין הדיירים למעצבת הביא לעמידה מדויקת בזמנים - 3 חודשים בלבד (!) מתחילת עבודת התכנון.

בסלון, אשר מוקף מכל צדדיו בוויטרינות יציאה למרפסת ההיקפית, היה חסר קיר לתליית מסך הטלוויזיה. הפתרון נמצא בצורת טלוויזיה על גבי מוט מסתובב, המאפשר צפייה גם מהמרפסת. מעבר לזה, בדירה נעשה שימוש בחומרים לא שגרתיים במיוחד: חיפוי קיר רקע בחדר האוכל עשוי אריחי ברזל, משטחים במטבח ובחדרי רחצה שעשויים גרניט פורצלן בגווני בזלת, וברזל במטבח ובחדר הרחצה של ההורים. ריהוט הסלון משלב מתכות בטקסטורות ייחודיות, השולחן הסלוני משלב עץ ורפייה, והספרייה עשויה מדפי ברזל על רקע ריבוע מוזהב.

חזיתות המטבח עשויות זכוכית, והתכנון נחלק בין ארונות גבוהים בגוון חציל-שחור לבין ארונות נמוכים ואי בגוון לבן מעודן, ממוסגר במשטח בגוון ברזל שחור.

חדר שינה שפנה למרפסת הוסב לחדר אוכל מאוורר ומואר, ואילו ביטול שירותי האורחים הסמוכים יצר רצף בין חדר האוכל הנרחב לסלון ולמטבח הפתוח, והתקבל אזור ציבורי רחב ידיים הפונה מכל צדדיו למרפסת.

גופי התאורה בדירה מוסיפים לה מימד עיצובי: תקרת הדירה כולה הונמכה ב–10 ס"מ, מה שאפשר התקנת פרופילים של תאורת לד נסתרת (בהיקף האזור הציבורי) והסתרה של תליית הווילונות, והותיר את הבמה לגופים תאורה תלויים עשויי ברזל במטבח ובפינת האוכל, ולגופים צמודי תקרה שחורים. וילונות לבנים חצי שקופים מוסיפים לריכוך ולאווירה אלגנטית.

חדר שינה נוסף חובר ליחידת ההורים המקורית, והשטח כולו חולק מחדש לחדר שינה, חדר ארונות וחדר רחצה מרווחים במיוחד. חדר הרחצה הכללי הותאם לתפקידו המשולב כחדר אמבטיה ושרותי אורחים אלגנטיים ויצוגיים.

הממ"ד הוסב לחדר לנכדים הגרים בסמוך ומרבים לבקר. המשפחתיות הודגשה בטפט תמונה של עץ משפחה, המיועד להוספת תמונותיהם. משטח חדר העבודה נלקח שטח לארון מעילים עם דלתות מראה שחורה, הפונה לאזור הכניסה.

ליצירת זרימה ואווירה חמימה רוצפה הדירה כולה בפרקט אלון מעושן בגימור שמן, ואילו למרפסת נבחר גינון מינימלסטי, הבנוי כולו על גבי קונסטרוקציית ברזל שחור עליו הונחו כדים שחורים וחלוקי נחל לבנים מקשרים ביניהם.




צבעוני ושובב: דירת קסם בשרון
תראו כמה נעים לגור במודיעין
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עוד בוואלה! NEWS

יורדים לאילת? גם וואלה!שופס: הכירו את חוויית הקנייה החדשה

בשיתוף וואלה!שופס
לכתבה המלאה
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי
בנין ודיור איתי סיקולסקי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully