מייד אין גבעתיים: דירה משפחתית עם גרוב מדליק

    ההחלטה העיצובית בדירה הזאת הייתה שילוב של פריטים זולים יחסית, לצד מיוחדים ויקרים שיעצימו את כל מה שלידם. הנה התוצאה

    אתר בניין ודיור
    (צילומים: שי אפשטיין)

    דיירים: זוג
    מקום: גבעתיים
    שטח: 74 מ"ר
    תקציב: 80,000 שקלים
    עיצוב פנים: ליאור לסנר - Lior Lessner-Personal Design

    רעיונות וחלומות יש לנו בלי סוף, אבל תקציב כדי לממש אותם? לא תמיד. בני הזוג רצו לשפץ את הדירה שלהם לחלוטין, אבל מפאת מגבלת תקציב, הדבר לא התאפשר. לפיכך הוחלט שלא לשנות את חלוקת החלל, אלא להעצים את החלל הקיים. ההחלטה הבסיסית הייתה לשלב אלמנטים "זולים" יחסית, לצד אלמנטים מיוחדים ויקרים שיעצימו את האלמנטים שלידם.

    הדרישה המרכזית של הזוג הייתה ליצור ספריה שתכבד את הספרים שלהם, אך לא בהכרח בסלון. הוחלט ליצר עבורם ספריה שתהווה את הרהיט המרכזי בבית, ובה הושקע חלק גדול מהתקציב, כאשר יתר הריהוט תומך ומעצים אותה. היא מוקמה בקיר שלם בסלון, ממש בסמוך לדלת הכניסה. בשל גודלה היה חשוב לעבוד עם חומר שיכול לשאת משקלים כבדים ובד בבד להיראות קליל ואוורירי, ולכן הוחלט להשתמש בפח בעובי 5 מ"מ, ולהכניסו לצביעה בתנור. מנגד, היה חשוב להכניס חום ואופי ייחודי לספרייה, ולכן נבנו בוקסות מעץ אלון שנכנסו והותאמו לחלק מהמדפים.

    תהליך הייצור של ספרייה כזאת אינו פשוט, שכן יש לעשות חיתוכי לייזר מדוייקים מאוד של הפח, ולחבר אותו בטכניקה מיוחדת שלא תשאיר "עקבות" לאחר הצביעה. בשל גודלה של הספרייה, הכנסתה לצביעה היה פרויקט בפני עצמו, אך אין ספק שהאתגר הגדול ביותר היה להכניס את הספרייה לדירה, כיוון שהיא שוקלת 350 קילוגרמים, ללא העץ. לכן, לפני הייצור שלה, הכין המסגר דיקט המדמה את גודל הספרייה, ויחד עם המנופאי נבדקו נתיבים להכנסת הספרייה לדירה.

    מעל הספה, שהוצבה אל מול הספרייה, נתלה מדף ארוך שמטרתו נשיאת תמונות, כדי להכניס חום לסלון ועם זאת להשאיר את הספרייה כשחקן ראשי של הסלון. השטיח הוא שחקן המשנה בסלון שמוסיף רוך וחום לחלל. פרט לספה, ביקשו הדיירים מקום ישיבה נוסף, ולכן נרכשה כורסה במראה אוורירי, שניצבת עם הגב לכניסה לדירה, אך בשל אוורירותה לא חוסמת את הסלון. הדום קטן שבעבר היה בחדר השינה של הזוג, עבר ריפוד מחדש והתאמה לרוח הסלון והוצב ליד הספה. במרפסת, שחופפת לסלון לכל אורכו, הוצב שולחן עם שני כסאות על מנת להשאיר את הנוף פתוח ולהכניס אור לדירה.

    הדיירים ביקשו ליצור פינת אוכל, מה שהיווה אתגר מבחינת מקום, שכן הסלון אינו גדול ואין בו פינה ייעודית. לבסוף הוחלט למקם את פינת האוכל בסמוך לחצי הקיר שגובל בין הסלון למטבח, משמאל לספרייה. קיר זה דרש טיפול משום שחשף את ה"בלאגן" שבמטבח לאורחים בסלון וליושבים בפינת האוכל. לכן נוצרה כוורת עץ עם מראה, חצי אטומה וחצי פתוחה, בין המטבח לפינת האוכל. הכוורת יוצרת חיץ אך לא סוגרת את החלל, כאשר הסלון והנוף הפתוח ממרפסת הדירה משתקפים במראה. לפינה עצמה נרכש שולחן נייטרלי ושקט על מנת לא ליצור עומס בחלל.

    לצד פינת האוכל ישנו מעבר לחלל שמשמש כחדר העבודה. הזוג מארח אורחים רבים מחו"ל, ולכן ביקשו פינה גדולה לעבודה ולימודים. האתגר בחדר העבודה היה לשלב בין ספת אירוח נפתחת לבין שולחן גדול (3 מטרים) ואחסון רב ואסתטי. לצורך כך נוצר ארון עשוי פורמייקה שחורה (על מנת להוזיל עלויות), שתאי עץ נמצאים במרכזו ואליהם מתחבר שולחן בתלייה סמויה. השולחן כולו עשוי עץ אשה ואורכו כ-3 מטרים.

    מהצד השני של הסלון ניצב חדר השינה, חדר לא גדול, אך למרות זאת היה חשוב לזוג לייצר תחושת פינוק וחמימות ברגע שנכנסים אליו. הקיר בגב המיטה חופה בטפט תלת מימדי שמעניק תחושת עומק לחדר, ונוצר גב מיטה מפנק. שידות הלילה שנבחרו שונות אחת מהשנייה, ומול המיטה נתלה מדף המשמש גם לקישוט ותמונות, וגם לאחסון בשמים, תמרוקים וכדומה. השימוש במדף אחד לשתי המטרות נוצר בכדי לא לקשקש את חדר השינה הקטן. לצד חדר השינה ישנה מרפסת קטנה, בה הוצב כסא כורסתי שהיה ברשות הזוג מדירתם הקודמת. על החלון נתלה וילון ארוך חצי שקוף שיכניס אור, ועם זאת ייתן פרטיות ומראה חם ורך.

    צבעוני ונועז: פנטהאוז בהוד השרון
    אהובת הספן: דירה תל אביבית בהשראת הים
    לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

    עוד בוואלה! NEWS

    הפעילויות הכי כיפיות/מעניינות/מקוריות לבילוי קיץ מושלם עם הנכדים

    בשיתוף בית בלב
    לכתבה המלאה
    בנין ודיור שי אפשטיין
    בנין ודיור שי אפשטיין
    בנין ודיור שי אפשטיין
    בנין ודיור שי אפשטיין
    בנין ודיור שי אפשטיין
    בנין ודיור שי אפשטיין
    בנין ודיור שי אפשטיין
    בנין ודיור שי אפשטיין
    בנין ודיור שי אפשטיין
    בנין ודיור שי אפשטיין
    בנין ודיור שי אפשטיין

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully