פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      כך הפכה דירת קבלן לאחוזת חלומות

      הדירה המשמימה שקיבלו לידיהם מהקבלן הפכה לסביבת מגורים צבעונית, משמחת ובעיקר בעלת אופי אישי. חיפאית עם שיק

      דירת קבלן בחיפה ששופצה; עיצוב פנים: רקפת אלטשולר (בנין ודיור , עוזי פורת)
      (צילומים: עוזי פורת)

      דיירים: אמא ושלושה ילדים
      מקום: מגדלי דוד, חיפה
      שטח: 116 מ"ר
      עיצוב פנים: רקפת אלטשולר

      תכנון ועיצוב הדירה שלפניכם לא היה סטנדרטי: זו דירה בפרויקט חדש, אבל יש רק 2 דירות כאלו בכל הפרויקט. בנוסף, זמן הבניה של הפרויקט היה כשנתיים ולא היה ברור היכן שני הילדים הגדולים, שלא נמצאים בבית באופן קבוע, יגורו כשהפרויקט יהיה מוכן. עם זאת, היה צורך לתכנן את הדירה כך שבסופי השבוע כל בני המשפחה ישהו בבית. בסוף הוחלט על הפיכת הדירה לדירת חמישה חדרים, גם אם החדרים יהיו קטנים בגלל המגבלות התכנוניות.

      הרעיון מאחורי הבחירה הזו היה שכל ילד יקבל את השטח הפרטי שלו, שישמש בעיקר לשינה כאשר הוא מגיע הביתה. האזור המרכזי בבית הוא המטבח, והדרישה מצד הלקוחה הייתה למטבח גדול עם בר אכילה בכיוון המאפשר צפייה בטלוויזיה. דרישה נוספת של הלקוחה הייתה חדר עבודה מזמין ופונקציונלי, שכן היא מורה פרטית לאנגלית המלמדת בבית. מבחינת דרישות העיצוב, הייתה דרישה מצד הלקוחה לצבעוניות רבה וחזקה, וכן העדפה להימנע מטקסטורת עץ.

      הדירה נבנתה במקור כדירת ארבעה חדרים: שתי סוויטות, ממ"ד וחדר מגורים. האזור הציבורי תחום בממ"ד ובקיר קונסטרוקטיבי, כך שלא היה ניתן להגדיל אותו, מה שהגביל את התכנון. בתוך ההגבלה הזו תוכנן מטבח של שתי שורות, שהוא גדול מהמטבח המוצע על ידי הקבלן, וכך התקבל אזור ציבורי אוורירי יחסית עם מעברים תקינים.

      צמוד לסוויטת ההורים המשמשת את האם נבנה חדר רחצה בעל חלון גדל הפונה למפרץ חיפה. בנוסף, תוכנן ארון קיר גדול הכולל בתוכו גם טלוויזיה. תכנון חדר הרחצה נשאר לפי הצעת הקבלן, אך דלת הכניסה לחדר הרחצה הועברה, על מנת שהכניסה אליו תהיה מול ארון הרחצה והמראה ולא מול המקלחון.

      בהחלטה משותפת הוסכם שהממ"ד ישמש לשתי פונקציות: חדר לילד הצעיר, וחדר המשמש להעברת שיעורים פרטיים בשעות אחר הצהריים. בממ"ד יש ארון בגדים, כורסה הנפתחת למיטת יחיד ושולחן עבודה גדול. כמו כן, ביקשה הלקוחה למצוא פתרון לאחסון נגיש לניירת הרבה המתלווה לעבודתה. לשם כך תוכננו שני לוחות פרספקס צבעוניים עם תאים לאחסון סוגי מסמכים שונים.

      הסוויטה השנייה, שהייתה חלק מהעיצוב המקורי של הדירה, חולקה לשני חדרי שינה קטנים - באופן כזה שהחדר הפנימי מקבל אור טבעי ואויר מחלון פנימי בקיר המפריד ביניהם. בנוסף, כל חדרון כזה כולל מיטה וארון בגדים. ההפרדה נעשתה כך שבשינויים מינימליים ניתן יהיה להחזיר את הסוויטה המקורית.

      האזור שזכה לתכנון האינטנסיבי ביותר הוא חדר הרחצה ופינת השירות: את האמבטיה שתוכננה במקום החליף מקלחון, וחדר השירות הפך לפינת שירות, כך שיהיה אפשר לנצל את המסדרון הקיים באופן שיפנה מקום בחדר האמבטיה. כמו כן, נוסף ארון קיר במסדרון. גם ארון הקיר וגם פינת הכביסה סגורים בדלתות נגרות שנצבעו בשלייפלאק לבן, והן מתמזגות עם קיר המסדרון.

      חלק מרכזי מהאתגר העיצובי היה לשמור על מראה יוקרתי לדירה, במקביל לדרישות העיצוב של הלקוחה לצבעוניות רבה ומיעוט טקסטורות. הצבע הוכנס לפרטים קבועים (נגרות, זגגות, כיורים, אריחים) במחשבה על תכנון ארוך טווח, והביא לכך שלא היה צורך כמעט באבזור והדירה מדברת בעד עצמה. בשילוב צבעים נכון ומינונים נכונים התקבלה דירה שקטה, רגועה, מזמינה, נעימה וצבעונית.

      סקנדינבית במרכז תל אביב
      אוהבים בעלי חיים? הנה דירה שתעשה לכם שמח בלב
      לפרטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      דירת קבלן בחיפה ששופצה; עיצוב פנים: רקפת אלטשולר (בנין ודיור , עוזי פורת)
      דירת קבלן בחיפה ששופצה; עיצוב פנים: רקפת אלטשולר (בנין ודיור , עוזי פורת)
      דירת קבלן בחיפה ששופצה; עיצוב פנים: רקפת אלטשולר (בנין ודיור , עוזי פורת)
      דירת קבלן בחיפה ששופצה; עיצוב פנים: רקפת אלטשולר (בנין ודיור , עוזי פורת)
      דירת קבלן בחיפה ששופצה; עיצוב פנים: רקפת אלטשולר (בנין ודיור , עוזי פורת)
      דירת קבלן בחיפה ששופצה; עיצוב פנים: רקפת אלטשולר (בנין ודיור , עוזי פורת)
      דירת קבלן בחיפה ששופצה; עיצוב פנים: רקפת אלטשולר (בנין ודיור , עוזי פורת)
      דירת קבלן בחיפה ששופצה; עיצוב פנים: רקפת אלטשולר (בנין ודיור , עוזי פורת)