נגישה וקסומה: ביקור דירה בכרמל

יש בה מעברים רחבים לטובת הדייר שמתנייד בכיסא גלגלים ושיק אלגנטי עם הקפדה על הפרטים הקטנים. עלינו לכרמל

  • כרמל
  • עיצוב פנים
אתר בניין ודיור
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

דיירים: 3 נפשות
מקום: חיפה
שטח: 110 מ"ר
תקציב: 600 אלף שקלים
אדריכלות ועיצוב פנים: אלה מורגן

החיים לפעמים מחלקים לנו קלפים לא צפויים, שצריך להתמודד איתם בכל מישור שהוא. הדירה שלפניכם, שנמצאת במרכז הכרמל בחיפה ומשקיפה לגינה הירוקה והשקטה של האודיטוריום, עברה התאמת נגישות לכיסא גלגלים המיועד לאב סיעודי, אם סיעודית, מטפלת צמודה (שחדר נוסף תוכנן עבורה), וחדר אירוח לאחות שמגיעה לבקר ולעזור מירושלים.

בשלב ראשון הורחב פתח הכניסה לבית, כך שפתחי החדרים הנוכחיים הם 100*230 ס"מ. כדי לנצל כל סנטימטר במעברים, בוטל הקיר בין שני החדרים הראשיים, ומה שמפריד ביניהם כעת הינו ארון דו צדדי שעומקו לכיוון חדר ההורים הוא 25 ס"מ, ועומקו לכיוון חדר האירוח הוא 1 מטר. כך למעשה נוצר רווח נקי של 20 ס"מ יקרים של עובי קיר, לצורך מעבר.

בסלון בוטל קיר שבין שני עמודים, כאשר ביניהם תוכננה יחידת נגרות שמכילה את הטלוויזיה מצד הסלון, ואילו ומצד המטבח יש בה יחידת כיור. בצורה כזו נשמרה הפרטיות מצד אחד, ונוצר ומעבר של אור ותנועה מצד שני .

כדי להרחיב את המסדרון הוחלף רליס תומך, ונוצר חדר רחצה גדול המאפשר תנועה עם כסא גלגלים. מעבר למקלחת שתוכננה עבור האב, תוכננה מקלחת פרטית נוספת בחדר האירוח, כדי למנוע אי נעימות בשימוש במקלחת עם המכשירים. כמו כן נוספו שירותי אורחים בכניסה לבית כדי למנוע מהאורחים להכנס למקלחת האב. כל השינויים, אגב, הצריכו אישורים קונסטרקטיביים.

כך הפכה דירת קבלן לדירת חלומות
סקנדינבית במרכז תל אביב
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

טוב לדעת (מקודם)

הטיפול הטבעי שמנצח את כאבי הגב - בלי לצאת מהבית

לכתבה המלאה
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)
(צילום: בנין ודיור, שי אפשטיין)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully