פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      פנינת חמד עם עבר מוזנח

      איך הופכים בית צמוד קרקע, חשוך וחסר אישיות לבית אישי, עדכני ומואר? כך זה נראה בצפון תל אביב

      שיפוץ בית בצפון תל אביב (מערכת וואלה! NEWS , הלל אדריכלים)
      צבעים שעושים טוב על הנשמה מקדמים את הנכנסים לבית (צילומים: לירן שמש)

      רגע לפני שהביאו לעולם את ביתם הראשונה רכשו בני הזוג הצעיר בית צמוד קרקע כבן 30 שנה- חשוך, מיושן ומוזנח מאוד בצפון תל אביב. " הבית היה חסר אישיות כחלק מתוך ארבעה בתים צמודי קרקע", מספרות המעצבות שירה מוסקל והדס רוט - מהלל אדריכלות, " אפילו הכניסה לבית לא הייתה מוגדרת, לא ראו איפה מתחילה החצר של הבית הסמוך- זה היה נראה כמו מקשה אחת."

      הבית חולש 180 מ"ר וכולל ארבעה מפלסים: מרתף, קומת כניסה, קומת חדרים ועליית גג קטנה. המטרה הייתה להאיר את הבית ולהפוך אותו לעדכני ובעל אישיות. השינוי בא לידי ביטוי כבר בכניסה. "היה לנו חשוב ליצור כניסה מוגדרת וברורה, טיפלנו במדרגות ויצרנו חלל כניסה מזמין ומטופח", מספרות המעצבות.

      בתור התחלה קומת הכניסה שהיתה מחולקת לשני מפלסים הפכה למפלס אחיד. לשם כך הוגבה החלק הנמוך והגינה בהתאמה. יצירת קומה אחידה איפשרה לדיירי הבית (זוג צעיר ותינוקת) ליהנות מהיתרונות שיש לסביבת המגורים להציע, כאשר הגינה הופכת להיות נגישה ונראית. המטבח הפך להיות פתוח אל הסלון וגרם המדרגות זכה למראה מחודש וקליל. החלונות שהיו מאורכים וצרים נפתחו והכניסו המון אור טבעי אל החלל.

      בעלת הבית באה עם תכנית צבעונית. היא לא רצתה בית נטרלי אלא ביקשה להעיז עם מטבח צבעוני ואלמנטים מתאימים. הקיר בסלון זכה לטיפול מקורי בשלל צבעים. כדי לפתוח את המדרגות אל החלל הפך הקיר למעין תצוגה עבור דמויות צבעוניות מגולפות מעץ שהגיעו היישר מברזיל. "אל החלל נכנס המון צבע וחיים שמאפיין אותו בעליזות", מספרות המעצבות, "כל רהיט נבחר בקפידה ויש לו סיפור כמו למשל האי שבמטבח- החלטנו לחפש אלמנט מברזל ולשתול אותו בדלתות".

      בקומה הראשונה נוצרה מבואה שמובילה לשלושה חדרי שינה: 2 חדרי ילדים, חדר רחצה וחדר מאסטר להורים. יחידת ההורים מעוצבת כמו סויטה במלון בוטיק עם חדר ארונות וחדר רחצה צמוד. שתי מרפסות התווספו לחדר ההורים כחלק מהשיפוץ כדי ליצור חלל מואר. קומת המרתף זכתה למתיחת פנים מינורית אך פונקציונלית. הקומה חולקה למספר חללים אשר משמשים את הדיירים- פינת עבודה, פינת משפחה, מקלט וחדר רחצה נוסף.

      השיפוץ היה מאוד מסיבי ועבודות הקבלן היו בעלות מאוד גבוהה, מה שהוביל את המעצבות לחפש פתרונות יצירתיים להוזלת העלויות מבלי להתפשר על הפן העיצובי. האתגר הזה חילק את התקציב כך שלא יוותרו על דברים שמשמעותיים ליצירת האווירה שכיוונו אליה. " החלונות הם לא מפרופיל בלגי, שזו האופציה המעודפת עלינו, אלא מברזל", מנמקות המעצבות, "השיקול היה להשתמש בתקציב לטובת דברים אחרים במקום".

      טיפ המעצבות: אל תפחדו לרכוש נכס מיושן ומוזנח כי דווקא בנכסים האלו יש הכי הרבה פוטנציאל כלכלית ועיצובית.
      הכי גאות: בשירותי אורחים שהם מאוד צבעוניים ומשמחים ופתרון התכנוני שיצר מפלס אחד בקומת כניסה.

      שיפוץ בית בצפון תל אביב (מערכת וואלה! NEWS , הלל אדריכלים)
      סלון פתוח לחוץ
      שיפוץ בית בצפון תל אביב (מערכת וואלה! NEWS , הלל אדריכלים)
      חללים מאורגנים בצורה נוחה לדיירים
      שיפוץ בית בצפון תל אביב (מערכת וואלה! NEWS , הלל אדריכלים)
      יש אפילו נישה שנוצלה בגרם המדרגות
      שיפוץ בית בצפון תל אביב (מערכת וואלה! NEWS , הלל אדריכלים)
      מטבח בגוון מפתיע
      שיפוץ בית בצפון תל אביב (מערכת וואלה! NEWS , הלל אדריכלים)
      פינת אוכל נוחה במטבח. הכי קרוב למשטח העבודה
      שיפוץ בית בצפון תל אביב (מערכת וואלה! NEWS , הלל אדריכלים)
      שפע של מקומות אחסון במטבח
      שיפוץ בית בצפון תל אביב (מערכת וואלה! NEWS , הלל אדריכלים)
      ויש פינת אוכל נוספת לטובת אירוח רב משתתפים
      שיפוץ בית בצפון תל אביב (מערכת וואלה! NEWS , הלל אדריכלים)
      חדר השינה של ההורים. סגנון חמים ונעים
      שיפוץ בית בצפון תל אביב (מערכת וואלה! NEWS , הלל אדריכלים)
      אריחים מצויירים בשירותי האורחים
      שיפוץ בית בצפון תל אביב (מערכת וואלה! NEWS , הלל אדריכלים)
      רהיטים משתלבים בחדרים הרטובים
      שיפוץ בית בצפון תל אביב (מערכת וואלה! NEWS , הלל אדריכלים)
      עוד פינה נעימה לשבת בה
      שיפוץ בית בצפון תל אביב (מערכת וואלה! NEWS , הלל אדריכלים)
      הגינה האחורית