פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      לא תאמינו שהבית הזה נמצא בקיבוץ

      מנימליסטי, מואר ולא מתחכם. הבית הזה שבקיבוץ יגור משקף את אופי הדיירים שביקשו סביבת מגורים בלי יותר מדי שיגעונות

      בית בקיבוץ יגור; עיצוב פנים: אסנת קציר; אדריכלות: הרן ילין (בנין ודיור , הגר דופלט)
      (צילומים: הגר דופלט)

      דיירים: זוג ושלושה ילדים
      מיקום: קיבוץ יגור
      שטח: 110 מ"ר
      עיצוב פנים: אסנת קציר
      אדריכלות: הרן ילין

      מיקום הבית שלפניכם, במושב יגור, הצריך חיבור בין פנים לחוץ, בין בית לקיבוץ שיתופי, בין רצונות לאפשרויות ובין צרכים מול אילוצים. הדיירים ביקשו בית שיראה מרווח וייכנסו בו מטבח גדול ופונקציונלי, חדר לכל ילד ופינת עבודה. הדגמים בקיבוץ הינם דגמים צמודי קרקע בשטח של 110 מ"ר, עם אפשרות הגדלה עתידית. הבתים מעוצבים בקומפוזיציה של נפחים קובייתים פשוטים בקנה מידה צנוע, בהתאמה לסביבה הפיזית של הישוב הקיבוצי-שיתופי, כאשר המעטפת אחידה אך החלוקות ועיצוב הפנים פתוחים להתאמות עבור כל דייר.

      בכל התהליך הושם דגש על דקורציה ופתרונות עיצוב זולים ופשוטים. מההתחלה נקבע מיקום פינת האוכל, כך שבישיבה ניתן לצפות מהחלון אל הר הכרמל שלמרגלותיו יושב הקיבוץ. המטבח נבחר בצורת האות ר', והוא מכיל בתוכו את כל הפונקציות והאחסון הדרוש, ללא ארונות עליונים. הוא פתוח לחלל הבית ומאפשר קשר ישיר עם היושבים בפינת האוכל ובסלון. על מנת להכניס קצת עניין והומור, ניתנו נגיעות צבע בתוספות, וכן בחיפויי הקיר. פלטת הצבעים שנבחרה היא של מוקה ותכלת. היות ומיקום המקרר נראה בעת פתיחת דלת הכניסה, נבנה קיר גבס ומוקמה שידת אחסון המאופיינת ככתם צבע, שתופסת את העיניים עם הכניסה לבית.

      החלל הציבורי מאופיין בפשטות, כתמי צבע ופונקציונליות. שידת הטלוויזיה תוכננה כך שתמשיך לאורך כל קיר הסלון. שולבו בה נגיעות עץ עם מגירות בגוון שמנת, המתכתבים יחד עם שולחן העץ ומסעדי הכורסא בסלון. השידה הינה בעלת רגליים אווריריות והיא מייצרת מדף, שמתחתיו הונחה סלסלת שמיכות טלוויזיה לכירבול. לשידה נבחר גוון לוונדר שהשתלב מצוין עם נגיעות התכלת והירוק ברחבי הבית, והכתיב את הדקורציה בשאר החלל. נגיעות לוונדר נוספות קיימות בכריות, בתמונות ובמפות. נקודת צבע מעל השידה ניתנת על ידי מנורה דמוית אננס בגוון ירוק.

      בתוך החלל הציבורי קיימת פינת עבודה קטנה המאפשרת אחסון ויכולת משחק ועבודה, כאשר שולחן העבודה והכסא נמצאו זרוקים ברחבי הקיבוץ ונאספו, טופלו ושופצו. על מנת לייצר קיר שמאחוריו תעמוד פינת העבודה, נוסף אלמנט עיצובי המשתלב בקיר הגבס.

      המסדרון נבחר כפתרון ליצירת נישות אחסון, כאשר גוון הארונות השתלב עם גוון הקירות ויצר מראה מרווח למעבר ללא עומסים ויזואלים. בסוף המסדרון נוצר אלמנט ממוטות ברזל, ועליו הונחו תמונות וגלויות. המוטות חוברו באמצעות חוט ברזל ונצבעו בצבע למניעת חלודה, כאשר החיבורים נעשו באופן א-סמטרי שיוצר עניין. לכניסה נבחרה משרביה בדגם פרחים מעודן.

      בחדר השינה של ההורים, מיקום הארון בקיר הוא שהכתיב את מיקום שאר הריהוט. נוצר גב מיטה כמדף גבס שחופה ביריעות שעם, אשר מאפשר הנחת חפצים כגון ספרים ותמונות. משני צידי המיטה הונחו שרפרפים המשמשים כשידת לילה, וקיימת אסימטריה בתאורה, כאשר אחת המנורות תלויה מהתקרה והשנייה מהקיר. במקלחת ההורים נוצרה נישה המאפשרת אחסון לכלי הרחצה, והוקנה מראה רומנטי ועדין על ידי בחירת אריחים מעוטרים ושימוש בגווני העץ.

      חדר הילדה המתבגרת תוכנן בשיתוף מלא עמה, ונבחרו לו צבעי ירוק פיסטוק עם נגיעות אדומות המתבטאות באבזור משלים. נקנו מדבקות פרחים אדומות שהודבקו על הקיר ויצרו מראה טפטי ושמח, בעלות נמוכה הרבה יותר מטפט. המכתבה מיד שנייה שופצה ונצבעה, ונוסף לה כסא אדום, גם הוא מיד שנייה. בחדר הונחו פריטים מעולמה של הנערה.

      לחדר הבן נבחרו גווני כחול לנגיעות צבע ומדבקה מעולם הספורט. גם כאן מעטפת החדר הבהירה נשמרה, ונוספו פרטים בגווני כחול ואפור, כמו גם פריטים מעולמו של הילד - מכוניות וספורט - שנוספו כדקורציה בחדר. נגיעות הצבע במקלחת הילדים נעשו על ידי מסגרת אריחים צבעונית למראת המקלחת.
      מכוונים אל הים.

      45 מ"ר של אושר בתל אביב
      הלוואי עלינו: דירה מהפנטת בחיפה
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית בקיבוץ יגור; עיצוב פנים: אסנת קציר; אדריכלות: הרן ילין (בנין ודיור , הגר דופלט)
      בית בקיבוץ יגור; עיצוב פנים: אסנת קציר; אדריכלות: הרן ילין (בנין ודיור , הגר דופלט)
      בית בקיבוץ יגור; עיצוב פנים: אסנת קציר; אדריכלות: הרן ילין (בנין ודיור , הגר דופלט)
      בית בקיבוץ יגור; עיצוב פנים: אסנת קציר; אדריכלות: הרן ילין (בנין ודיור , הגר דופלט)
      בית בקיבוץ יגור; עיצוב פנים: אסנת קציר; אדריכלות: הרן ילין (בנין ודיור , הגר דופלט)
      בית בקיבוץ יגור; עיצוב פנים: אסנת קציר; אדריכלות: הרן ילין (בנין ודיור , הגר דופלט)
      בית בקיבוץ יגור; עיצוב פנים: אסנת קציר; אדריכלות: הרן ילין (בנין ודיור , הגר דופלט)
      בית בקיבוץ יגור; עיצוב פנים: אסנת קציר; אדריכלות: הרן ילין (בנין ודיור , הגר דופלט)