פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      זה מה שקורה כשמגלים אפשרות בנייה בבית קיים

      משפחה צעירה גילתה שאפשר להרחיב את ביתה ולהפוך אותו לאחד הספוטים היפים במושב. הנה התוצאה

      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      התריסים הכחולים הפכו לסימן ההיכר של הבית (צילומים: שי אדם)

      דיירים: זוג + 3
      מקום: מושב בשרון
      שטח: 240 מ"ר
      תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות

      משפחה בת חמש נפשות, שמתגוררת במושב בשרון, גילתה שניתן לבנות עליית גג בבית משנות ה-90 שבו היא מתגוררת. מדובר בבית קבלן דו קומתי טיפוסי, בעל פתחים קטנים וגג רעפים פשוט. עם גילוי הפוטנציאל הגלום בו, פנו הדיירים אל המתכננים כדי לבדוק איך אפשרות זו ניתנת ליישום, וביקשו להסב את הבית למבנה בעל נראות חדשה.

      לאחר שנבחרו חומרים, טקסטורות ופריטי נגרות, הוכנו תוכניות אדריכליות והדמיות ברמת פירוט גבוהה, כשחזיתות חדשות הסבו למבנה אופי שונה מן היסוד. במסגרת השינויים בוצעו הריסות מסיביות עד שנותרה המעטפת בלבד, היא שלד המבנה, ונותרו גם שני עצי הדקל הוותיקים.

      בהתאם לבקשת הדיירים לבית בעל נוחות מרבית, פונקציונליות, שפע אור, פרטיות והפרדה בין האזורים, חולק הבית מחדש. קומת הגג שנתווספה הוקדשה ליחידת הורים גדולה ומפנקת. את קומת החדרים חולקים שלושה ילדים בתוספת פינת משפחה, אשר תשמש בהמשך גם כחדר אורחים. הן בחללים הציבוריים והן בחללים הפרטיים נפערו פתחים גדולים במיוחד, דבר שהכניס שפע אור לבית. כדי למגן את הפתחים הגדולים תוכננו תריסי ברזל פונקציונליים הניתנים לפתיחה ולנעילה. אלה העניקו למבנה חזיתות המוכרות לנו מהשכונות הוותיקות של ירושלים ושל צפת.

      שימוש בחומרים ירוקים היה בעל חשיבות עבור בני המשפחה עד לרמת הגמרים בבית. אי לכך נעשה שימוש חוזר בעצי הפרגולה הישנה שפורקה, לטובת תכנון מטבח חיצוני ואלמנטים שונים מעץ. כמו כן, פורקו משטחי בניין לטובת חיפוי קיר המולטימדיה בחלל המגורים, ותריסי עץ ישנים נתלו כאלמנט דקורטיבי בפינת האוכל ואף הונחו במרפסת. הדיירת, חובבת מחזור וריהוט ישן, ליקטה עם השנים פריטים מגוונים, ואלה קיבלו את מקומם במעמד התכנון הכללי והפרטני.

      הבית שהגיע ישירות מסין לישראל
      כך שופצה הדירה בהשראת סבתא
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      מטבח מרווח עם אי גדול במרכזו
      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      פינת ישיבה אינטימית
      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      ויש גם פינת אוכל נוספת
      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      פינת משפחה וספרייה
      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      מבט מהמטבח לעבר הסלון
      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      מדרגות המובילות לקומות החדרים הפרטיים
      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      חדר שינה מואר עם גוף תאורה מינימליסטי
      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      רצפת חדר הרחצה מחופה באריחים בגוון כחול דומיננטי
      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      ועוד חדר רחצה באריחים שונים
      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      יחידות אחסון חשובות גם בחדרים הרטובים
      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      חדר ילדות נעים ושלו
      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      העיצוב בחדרי השינה מעודן ומשולל היחסים
      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      חצר אחורית של הבית
      בית משפחתי במושב בשרון; תכנון ועיצוב פנים: רון שינקין ומזי מיכאל, סטודיו לעיצוב ואדריכלות (בנין ודיור , שי אדם)
      מרפסת דק המשמשת לאירוח וסתם לנשום אוויר