פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      340 מ"ר של אושר ישראלי

      הבית המשפחתי הזה ששוכן במושב בשרון מעניק לדיירים שלו שקט מקסימלי, במיוחד לאור העובדה שהדיירים ביקשו להתרחק מסמטת הולכי רגל ורחבה של מבנים ציבוריים

      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      מרגיש כמו נופש תמידי לגור פה (צילומים: רועי פרץ)

      דיירים: משפחה בת 5 נפשות
      שטח: 340 מ"ר
      מקום: מושב בשרון
      אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2

      בתים של אנשים מגיעים בכל מיני צורות וגדלים: מרובעים, מלבניים, ארוכים, צרים, עגולים, קובייתיים ואפילו משושים. מבנה הבית שלפניכם מזכיר יותר את האות ך' (כף סופית), ולא ר' (ריש), כי צלע אחת של האות ארוכה יותר מהצלע השנייה. הסיבה למבנה הייחודי והמוזר נובעת מאילוצים: שלוש החזיתות של המגרש גובלות בשטחים ציבוריים - רחוב, משעול להולכי רגל ושטח למבני ציבור. לפיכך, המבנה סגור כלפי שלוש החזיתות ופתוח באופן מוחלט לחזית הרביעית. סגירות זו אפשרה יצירת חצר פנימית סמויה מן הרחוב, שנחשפת רק לנכנסים אל הבית. את הכניסה לבית מגלים הבאים לאורך המשעול המקביל לכל אורכו של המגרש, ושער הכניסה מיועד בעיקר לאורחים, שכן לדיירי הבית יש כניסה ישירה למטבח ממקום חניית המכוניות.

      כך נראה הבית של הכדורסלן הטוב בעולם
      חשבתם שבית בישראל הוא יקר? חכו שתראו את זה
      הזוג שעיצב מטבח זהה לבית משפחת סימפסון

      לאורך הצלע הארוכה של האות ך' בקומת הקרקע רוכז כל האזור החברתי. מטבח, פינת אוכל וסלון, ובמרכז - הכניסה לבית. שתי קומות הצלע הקצרה מהוות את הפונקציה הפרטית של הדיירים: בקומת הקרקע חדר השינה של ההורים והבת הצעירה ביותר, ובקומה העליונה חדרי השינה של הבנים הבוגרים, כאשר גם להם יש כניסה נפרדת הפונה לאזור החנייה הציבורי. נקודת המפגש בין שתי הצלעות, הקצרה והארוכה, מהווה איזור תנועה מרכזי בבית ונבחרה כמקום האידיאלי לגרם המדרגות שמוביל לקומה העליונה. בנוסף תוכננו שני חדרים נוספים: חדר עבודה לדייר שהעדיף את הצפון הקריר, וסטודיו לציור של הדיירת אשר בחרה דווקא בצד הדרומי החמים.

      הגינה הפנימית עוצבה עם חפצים דוממים רבים ומעט צמחייה חסכונית במים, אשר מכוסה ברובה בדק עץ ענק. בכיוון אחד של הדק בריכת שחייה וג'קוזי, ובצדו השני פינת ישיבה. עמודי הקונסטרוקציה עשויים צינורות מתכת, ואליהם הותאמה
      פרגולה תלויה ביציאה מפינת האוכל.


      שיפוץ בית כפרי בוולנסיה
      עיצוב קרוואן בטקסס
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      קירות זכוכית בחלק האחורי של הבית
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      וילונות ארוכים מכסים את חלונות הוויטרינה
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      הרהיטים בסלון הם שמגדירים את החלל
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      פינת אוכל לשמונה סועדים
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      תראו מה שקירות זכוכית יכולים לעשות
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      גבהים שונים של תקרה בחללים הציבוריים
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      תאורת התקרה מגדירה את הקווים האדריכליים
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      דלת הכניסה נפתחת לשתיים
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      גם זה נחשב למבואה
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      כניסה של אור משני הכיוונים בפינת האוכל
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      מטבח המורכב משני איים
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      שלושה משטחי עבודה נוחים במטבח
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      כך זה נראה מהבריכה
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      החצר האחורית מחופה בדק המתמזג עם הבריכה
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      הבית מוקף בצמחייה מטופחת
      בית במושב בשרון; אדריכלות: יעקב פרץ – סטודיו P2 (בנין ודיור , רועי פרץ)
      תודו שעושה חשק לגור פה