פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      חלום של כולנו: בית תל אביבי שיגרום לכם לרייר

      יש לו סגנון מינימליסטי ונקי וקרני האור שחודרות מבעד למשרבייה מייצרות משחקים מעניינים של אור. הבית התל אביבי הזה הוא פנטזיה רטובה של הרבה מאוד אנשים. הצצה פנימה

      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      חללים פתוחים ומשחקים של אור חודרים מבחוץ פנימה (צילומים: עדי כהן צדק)

      דיירים: משפחה בת 3 נפשות
      מקום: תל אביב
      שטח: 110 מ"ר
      עיצוב פנים: Dori-interior design

      במקור, הדירה הזו הייתה מסועפת ומבוכית עם הרבה כוכים קטנים, ומסדרון צר ארוך חשוך ואלכסוני. ויטרינת החזית היתה סגורה בתריסים ישנים והדירה היתה חשוכה ונטולת מרפסת חיצונית. המטבח היה קטנטן, סגור, אחורי ומרוחק מהסלון, וסביב כל הדירה היתה מעין גישה אחורית במסדרון נוסף שהקטין משמעותית את החלל.

      תהליך השיפוץ אליו יצאו הדיירים ארך כ-3 חודשים וחצי, כשמטרתו הייתה להפוך את הדירה המבוזבזת להפליא לדירת פרימיום יפהפיה ומלאת אופי עבור משפחה של תושבי חוץ. דרישותיהם היו: חלל ציבורי מעוצב, ייחודי ורחב ידיים; מרפסת גדולה ומפנקת שיושבת ממש על השדרה; יחידת הורים פרטית ומרווחת; חדר שינה נוסף ומשרד ביתי. בהתאם לכל אלה תוכננה חלוקה חדשה לדירה והיא שופצה מן היסוד כשכמעט כל קיר אפשרי בה הוסר, כל הכוכים והמסדרונות בוטלו והותקנו מערכות אינסטלציה, חשמל ומיזוג אוויר חדשות.

      מיקומה הנחשק של הדירה בלב המרחב האורבני של תל אביב, כמו גם אלמנט המשרביה בחזית הדירה ובחדר השינה, היוו את נקודת המוצא לקונספט העיצובי: When Urban meets Ethnicity - אקלקטיות של חומר ושילובים בין ישן וחדש, קר וחם, בהיר וכהה, אטום ושקוף, מודרני ואותנטי. כל הניגודים הללו חיים בכפיפה אחת בדירה הזו.

      המשרביה היא אלמנט אדריכלי אופייני לאדריכלות איסלאמית, שהתפתחה במטרה ליצור הבדל בין פנים לחוץ, כך שתתאפשר כניסת אוויר ואור לבית אך בד בבד תאפשר שמירה על הפרטיות. לפני השיפוץ הוסתרה המשרביה על ידי תריסים ישנים, אך בעלי הבית ראו בה אלמנט משמעותי בחלל שיש להדגישו ואף לתת לו במה. לכן הוא נחשף, שומר ושופץ ואף כשליש מהמרפסת הוגבה על במה משולבת עץ ובטון. כך נוצר מעין פטיו קסום עם פינת ישיבה התחום על ידי המשרביה, שמכניסה בין הערביים קרני אור שבורות למרפסת כולה.

      לפטיו המהווה מפלס נוסף במרפסת יש גישה נוספת מתוך המטבח. כך מתקבל חלל ציבורי ענק, פתוח, מואר ומזמין המשלב פינות ישיבה שונות להסבות ואירוח מסוגים שונים, ישיבה על כסאות בר על האי הייחודי, על הספה הגדולה בסלון, על כסאות בפטיו ואו ברביצה על כרית ספסל הבטון במרפסת. כל החללים פתוחים, מזמינים ומאפשרים זרימה ומעבר נוח מהאחד לאחר.

      קיר המטבח חופה אריחי בטון מאויירים באלמנטיים גרפיים ואתניים כשניגודים משלימים נוספים בחלל הם המשרביה המהווה אלמנט עיצובי אתני אותנטי ישן אל מול הנגיעות הסקנדינביות של העץ ואביזרי העיצוב המשלימים, המודרניים והמינימליסטיים. כל אלו משתלבים עם נגיעות תעשייתיות אך מודרניות של זכוכית, ברזל ומתכות, אך בצורה מדויקות, מעודנת ועם נגיעות פליז.

      יחידת ההורים הגדולה כוללת ארון ענק, שכמו כל פריטי הנגרות בבית, תוכננו ועוצבו בהתאמה אישית. באותו חלל, מוגבה על במה, ותחת קורה קונסטרוקטיבית שנחשפה נמצא חדר הרחצה היוקרתי. במרכזו הונח אלמנט ייחודי של מקלחון בולט ומרחף לתוך חדר השינה, עם עמוד מקלחת מרצפה, כמתבקש בחלל ללא קירות.

      המשרד תוכנן כך שישקיף על החלל הציבורי, אבל בהסתת ויטרינת טריפלקס (מבודדת) ווילון מתקבלת פרטיות מוחלטת, כך שניתן להסב אותו בכל זמן רצוי לחדר שינה עם מיטה זוגית בתוך נישה ויציאה משלו למרפסת.

      ריצוף הדירה עשוי מציפוי בטון מילימטרי, קר ובהיר, ומנגד לו חיפוי תקרת עץ ייחודית מחורצת המתחברת לקיר מסדרון מחופה ומחורץ גם הוא. חירוץ התקרה, ארון המשרד וארון המסדרון נעשו כולם בשרטוט ידני, כקריצה לעיטורים איסלמיים, ונצבעו שחור להדגשת החירוץ. ארון המסדרון המרשים הוא למעשה יחידה סופר פונקציונלית בחלל אשר משלב אחסון עצום, כולל ארון נסתר למכונת כביסה ומייבש, וממנו מתאפשרות כניסות נסתרות לחדרי השינה והרחצה.

      הצבעוניות בחלל גם היא מושתתת כולה על ניגודים-משלימים, כשבבסיסה בוהק עז וקריר מרצפת הבטון שבחרו לה דווקא פורמולציה לבנה ולא אפורה ומנגד מסת עץ משמעותית בתקרה ובקיר ארון המסדרון שעוטף ומחמם ומלביש את החלל כולו ואז שוב לאיזון, נגיעות צבע של צהוב, כחול, ורוד וירוק פסטליים, מהאזורים הקריריים של הפאלטה ומולם נגיעות פליז זהובות חמות בצבע, קרות בחומר.

      התאורה בדירה ברובה היא תאורה טכנית ומינימליסטית, כך שאיננה מייצרת עומס בחלל. עם זאת היא גם מפוצלת, מדגישה חללים, ניתוקים והגבהות, כך שכל אזור תאורה שבוחרים להאיר או לכבות משנה משמעותית את האווירה והאנרגיה בחלל. מלבד התאורה הטכנית, נבחרו לדירה גופים נוספים, מינימליסטיים עשויים ברזל, בטון, פליז ונגיעות עץ.

      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      שילוב של כחול רויאל מוסיף דרמה
      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      מדפים מינימליסטיים לחפצי דקורציה
      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      מבט מהסלון לעבר מסדרון המוביך המגורים
      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      נגיעות של עץ בחלל המגורים
      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      פתרון מושלם למסך הטלוויזיה
      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      מכברים מעץ ליחידת המידוף
      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      משרבייה במרפסת שמהווה חלק משמעותי בעיצוב הדירה
      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      חדר השינה - פסי תאורה אדריכלית
      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      פינת עבודה שעושה חשק לעבוד שעות נוספות
      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      מסדרון העץ כולל יחידות אחסון נוחות
      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      תקרת עץ ותאורה אדריכלית בתוכו
      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      חדר רחצה ביחידת ההורים
      עיצוב פנים: Dori-interior design (בנין ודיור , עדי כהן צדק)
      עוד מבט על עבודת האמנות שנעשתה במסדרון