דקה מפתח תקווה: בית משפחתי במושב שקט

יש בו שקט עיצובי ואסתטיקה שמשרה שלווה ותאמינו או לא, תכנונו התחשב בדרישות המוביל. כך זה נראה מבפנים

  • שוהם
  • עיצוב פנים
אתר בניין ודיור
(צילום: בנין ודיור)

דיירים: משפחה בת 4 נפשות
מקום: מושב במרכז הארץ, ליד פתח תקוה
שטח: 150 מ"ר
עיצוב פנים ואדריכלות: ניצן הורוביץ

הבית נבנה בשיטת הבנייה קלה, כך שניתן יהיה לשנע אותו מהשטח בו הוא נבנה למקומו הסופי. לכן, למרבה הפליאה, תכנונו היה חייב להתחשב דווקא, לא תאמינו - בדרישות המוביל. כך, הבית תוכנן בשלושה חלקים אשר חוברו יחדיו בשטח הסופי. שני חלקים מתחברים ויוצרים יחד את החלל הציבורי של הבית - מטבח מרווח, פינת אוכל, סלון ענק ויחידת הורים הכוללת חדר שינה ומקלחת כחלל פתוח. חלק נוסף שחובר על ידי מסדרון זכוכית כולל את אגף הילדים והוא מונח על השטח שניצב לשאר הבית. ההפרדה בין האגפים מקנה פרטיות מוחלטת ומאפשרת למבנה להתקרר מעצמו בימים חמים במיוחד.

אופי הבנייה והשימוש בחומרים הייחודים אפשר את השקעתה של רוב תאורת הבית בתקרה, ואלו נצבעו בשחור על מנת להקנות מראה מעט אחר וליצור תחושת יחודיות גם במקרה זה.

מעלית מזון ישירות לחדר השינה: מגורי היוקרה עולים מדרגה
כך תעברו דירה בראש שקט
לא תאמינו מה המטבח שלכם אומר עליכם

המטבח חופה באלומיניום להקניית מראה מעט תעשייתי, כשבמרכזו ממוקמת יחידת אחסון בעלת מראה יחודי המחביאה בתוכה אחסון שפונה לתוך המטבח ומוסתר לאזור הסלון. היחידה משמשת כחלוקה בין החללים וכמשטח עבודה נוסף עליו ניתן לעבוד בשעת הצורך. פינת האוכל תוכננה גם היא לצרכי המשפחה ולמרות החומר ממנה עשוייה היא זוכה למראה קליל ומרחף. את המעבר בין הסלון לבין השטח הפרטי מעטר ארון יחודי הכולל ספרייה צורנית ואחסון כשמראהו מוסתר אך מאפשר הדגשה אופקית משמעותית. רצפת חלל המטבח והסלון נמרחה באופן ידני בחומר הנקרא טדלק בגוון בטוני, חומר אשר מקנה נוחות בתחזוקת החלל ומקנה מראה גדול ומרווח.

החלל הפרטי חופה ברצפת פרקט ובתחילתו מומקמת יחידת השינה של ההורים. היחידה כוללת ארון גדול המשלב מערכת מדיה, אזור שינה ואזור רחצה פתוח ומאוורר. כניסה של אור והאוויר מכמה כיוונים היו סיבות משמעותיות בתהליך התכנון. בנוסף מוקמו שירותי האורחים באגף הציבורי, כאשר הרצפה חופתה באריחים מצויירים שמוסגרו במסגרת עץ שחורה, מה שהקנה לחלל המדובר מראה ייחודי.

החיבור בין אגף הילדים לשאר חלקי הבית נעשה על מסדרון שנבנה באתר לאחר שחלקי הבית הורכבו בשטח, והוא עשוי ברובו מזכוכית, מה שמאפשר כניסת אור תמידית לחלל המסדרון ו"שובר" מעט את המראה הארוך שנוצר. אגף הילדים מורכב משלושה חדרי שינה: חדר אחד לבן העשרה שמנותק מעט משאר חדרי האגף, והשניים האחרים חוברו לחדר אחד גדול עבור שתי הבנות הקטנות .לחדרי הילדים נבחרו רהיטים בהירים על מנת לאפשר להם לשמש כפלטפורמה לשינויים בעתיד עם שילוב באלמנטים זמניים כגון שטיחים, וילונות ואקססוריז נוספים. בנוסף, כולל האגף אזור אחסון וחדר אמבטיה המשמש את הילדים בלבד. חדר האמבטיה רוצף ברצפה יחודית המשרה מראה מעט אותנטי, ושולב בו ארון בהזמנה אישית מעץ אגוז אמריקאי. בחדר קיימת יציאה אחורית לאזור שרות חיצוני, כאשר הדלת מכניסה אור ואוויר טבעי במהלך כל שעת היום.

שיפוץ בית מסוגנן ברמת השרון
פרובנס באמצע גוש דן: בית בגבעת שמואל
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

טוב לדעת (תוכן מקודם)

איסטנבול פתוחה - זה הזמן לפתרון טבעי וקבוע להתקרחות גברית

חברת איילת גייר
לכתבה המלאה
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)
(צילום: בנין ודיור)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully