וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דופלקס מושלם והוא בכפר סבא

במקום להתרפק על תמונות ממגזינים לעיצוב, הדיירים נקטו בגישה מעשית ועניינית ואיתה שיפצו את ביתם. פרקטיות ויעיליות מעל גחמות עיצוב

דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
נקודות נעימות של צבע בחלל המגורים הבהיר/בנין ודיור

דיירים: זוג ושלושת ילדיהם + כלב
מקום: כפר סבא
שטח: כ- 190 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר

הסיפור שמאחורי דירת הגג שלפניכם הוא בעיקר סיפורם של בעלי הבית. הם לא באו לממש חלום או פנטזיה וגם לא לפרוק חסכי ילדות, אלא פשוט ביקשו לעצמם ולילדיהם בית. זהו מסוג המקרים הנדירים שבהם התפרצויות רגשיות תכופות וקטנוניות פינו את מקומן לחוש מידה טוב והומור עצמי. הדירה תוכננה עבור משפחה של זוג אינדיבידואלים בעלי מקצועות חופשיים המורגלים בקבלת החלטות מהירות תחת לחצים. במקום להתחיל בהתרפקות על תמונות מירחוני עיצוב, הם נקטו מתחילה גישה מעשית ועניינית והגדירו ביושר נדיר את צרכי היום יום האמיתיים שלהם. לשיטתם, הבית נועד לשרת אותם ואת נוחותם ולכן מודרו כבר בהתחלה החברים, השכנים והקולגות מהסקיצות ומתוכניות העבודה, כדי לחסוך שלל "עצות" מיותרות.

ולכן, למרבה השוק, זוהי דירת בורגנים ללא אי במטבח. החלל שהוקצה למטבח הכתיב תכנון משטח עבודה רציף שהוא היעיל והמעשי ביותר בשימוש הביתי. גם בדירה הזו, שבה חלל נתון מוגבל, פיזור משטחי העבודה בשיטת האי היה יוצר סרבול המקשה על התנועה החופשית בלב המטבח כשכל בני הבית רוחשים בו. הדיירים אף וויתרו אפילו על ידיות אינטגרליות לטובת השקעה במדיח כלים משוכלל, והשקיעו דווקא בקיר הרסס שמעל הכיור, אשר עוטר בדוגמת אריחים בעבודת יד שהוזמנה במיוחד.

בני הזוג בחרו לוותר על הנוהג להסעיד את בני המשפחה לצד דלפק צר. בדירה הזו מבשלים טוב ואוכלים טוב, תמיד יחד סביב שולחן שוויוני אחד. לא בכדי זהו שולחן אוכל עגול שלצידו כסאות פלסטיק צבעוניים קלים לתחזוקה, שגובהם הסטנדרטי מותאם לילדים ולמבוגרים כאחד. על הקיר תלויה עבודת צילום פרי עטו של בעל הבית, שהוא צלם חובב.


שולחן האוכל, כמו גם הספה הגדולה בסלון, הם מרכזי הבקרה והשליטה הביתיים. לפיכך הוצבה הספה בנקודה המאפשרת שליטה ויזואלית מלאה בכל שטח הקומה וגם מבט מלא לנוף שבחוץ. הספות נבנו בהזמנה מיוחדת, ואילו הגוף העצמאי והלא מרופד עשוי עץ מייפל מלא כדי שיהיה נוח לתחזוקה. לצד הספות הונחה כורסא בודדת שהיא קלאסיקת ריהוט מאמצע המאה הקודמת בריפוד עדכני. מיקום הספה הכתיב בהכרח את מיקום מסך הטלוויזיה, כאשר הקיר הנושא אותו הוא גם חלל אפסון לאמצעי המדיה וגם מעקה המעניק לעליה במדרגות מימד אינטימי. אפשר לחמוק לקומה העליונה ואפשר רק להציץ לנעשה בקומת המגורים, כאשר היורדים והעולים אינם חשופים לגמרי.

המבנה המחודד במעלה המדרגות מעצים את חווית השהייה בחלל. הוא מצטט את שיפוע המדרגות ומסית את המבט מעלה אל התקרה, שלה גיאומטריה משופעת בגובה כפול מזה של קומת החדרים.


בדירה אין מקום ל"פיצ'פקע'ס" שכן בעלי הבית לא מחבבים אותם. הם מרבים לקרוא ולכן דרישתם היתה אפסון נגיש שיוטמע בין כלל חללי הבית ויהיה חף מפומפוזיות. כך למשל חלק מספרי הילדים (דיירי הקומה העליונה) הוטמעו במבנה המחודד.

בני הזוג רצו חדר שינה פשוט ולא מהודר. זהו חדר לא "מכופתר" שרחוק למדי מאסתטיקת בתי המלון. אין בו פרקט מעץ אלון כי אם המשכו של הריצוף הסטנדרטי שניפק הקבלן. המיטה המקורית של בני הזוג, שגודלה ממוצע, נצבעה מחדש ונבנה בעבורה ראש מיטה בהזמנה. לצד ריהוט שבנה נגר מומחה שולבו פריטים שנרכשו ב"איקאה". חדר הארונות המקורי והמצומק בוטל לטובת ארון בגדים, שהוכנס אל חדר השינה ומאפשר גישה קלה לבגדים ומשופעת אור טבעי.


חדרי הרחצה הם צנועים, שכן בני הבית לא הגדירו אותם מתחילה כמקום בילוי, והעיצוב בהתאם. לחומרי הגמר בלאי נמוך והם אינם דורשים תחזוקה מיוחדת. אין כיור רחצה מונח כדי שלא להשתעבד לנקיונו. בחדר הרחצה של ההורים, האמבט הנדיב בגודלו הוצמד למקלחון ושניהם הוגדרו כמתחם רחצה אחד.

החיים בבומרנג: בית מטריף בלטביה
פרובנס בגוש דן: שיפוץ בית בגבעת שמואל
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
החללים הציבוריים אמנם משותפים אך לא זולגים זה לתוך זה/בנין ודיור
דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
מבט למטבח - ארונות תחתונים מעניקים תחושה אוורירית יותר/בנין ודיור
דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
שלוש ספות שונות שיוצרות הרמוניה נעימה/בנין ודיור
דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
כורסה כתומה מעניקה חיים לחלל המגורים/בנין ודיור
דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
חצאי קירות יוצרים חיץ בין אזור לאזור/בנין ודיור
דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
הקיר שמשמש את המדרגות גם נועד לתליית מסך הטלוויזיה/בנין ודיור
דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
מבט מגרם המדרגות לסלון/בנין ודיור
דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
המסרגות הכהות יוצרות קונטקסט מעניין עם הקירות הלבנים/בנין ודיור
דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
שימו לב לצורניות המעניינת/בנין ודיור
דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
הקיר שבמעלה המדרגות משמש למדפים ואחסון ספרים/בנין ודיור
דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
חדר שינה - בדיוק כמו שהדיירים ביקשו לעצמם/בנין ודיור
דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
כך זה נראה מהפרונט/בנין ודיור
דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
חדר רחצה שנעים לפתוח בו את היום ולסיים אותו/בנין ודיור
דופלקס בכפר סבא; אדריכלות ועיצוב פנים: זיו תדהר. בנין ודיור
ואיך אפשר בלי זווית נוספת לחדר הרטוב?!/בנין ודיור

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully