פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      חלום של כולנו: בית במושב בני ציון

      מדובר בבית המשתרע על 300 מ"ר, אבל את תשומת לב האמיתית מושכת דווקא הגינה. היא מקיפה את הבית וכמו הופכת לחלק אינטגרלי ממנו

      בית משפחתי בשבי ציון; אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      הסלון - פתוח בשלושה כיווני אוויר (צילום: טל ניסים)

      דיירים: משפחה בת 6 נפשות
      מקום: מושב בני ציון
      שטח: 300 מ"ר
      אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו

      בכל בית יש אזור שהוא הלב הפועם של דייריו, מקום ההתכנסות הקבוע של בני הבית, גם אם לא הוגדר מראש ככזה. זה יכול להיות בסלון, במטבח, בפינת האוכל ואפילו במרתף, פשוט משום ששם מתרחשת עיקר הפעילות של הדיירים. בבית הזה, בן שלוש הקומות, שתוכנן בין שדות פתוחים וטבע מסביבו, הוגדרה דווקא הגינה כאזור האירוח שיהווה את ליבו של הבית.

      הבית ממוקם על מגרש בן 650 מ"ר ובו שלושה מפלסים: קומת כניסה, קומת מגורים וקומת מרתף. בקשתם של בעליו הייתה לתכנן אזור אירוח מרכזי, ולשם כך תוכנן פטיו חיצוני בו מוקמה פינת אירוח המכילה שולחן גדול המאפשר ישיבה של עד 24 איש. הגישה לפטיו נעשית דרך המטבח והסלון, ומחוץ לבית - דרך שביל גישה צדדי על מנת לשמור על פרטיות האורחים מצד אחד ובני הבית מצד שני. הפטיו עצמו מקורה על ידי פרגולה עם חיפוי אבן, והגינה משתלבת עם הטבע, כשחזית אחת פונה לחורשת עצים ומאחור שדות היישוב. בכניסה לבית מבואה פתוחה לסלון, שכדי להפריד בינה לבין חלל האירוח מוקמה שידה נמוכה, המאפשרת קשר עין בין שני האזורים.

      קשר עין נשמר גם בין הסלון למטבח, למרות ההפרדה הקיימת בין שני החללים. המטבח מרווח ומזמין את הסועדים לשבת סביב שולחן מרובע. בגבו האחורי של מזווה המטבח הגבוה תוכננה פינת טלוויזיה, וכך חלקה מוסתר והמרחק בינה לבין המטבח קצר מאוד, דבר המאפשר לצופים לשבת באזור ציבורי ועדיין להרגיש פרטיות.

      חלל המדרגות, המוביל לקומת המגורים, מקושט לכל אורכו בפריזמות אור קטנות בגודל 20X20. בקומת המגורים, שגודלה 100 מ"ר, ארבעה חדרי שינה וסוויטת הורים, ממנה ניתן לצאת למרפסת המשקיפה לגינה ולשדות הפתוחים בחזית הבית. בקומת המרתף נבנה סטודיו עם אזור קולנוע ביתי, ומחוצה לו נצבעה החצר האנגלית באדום, צבע המשתלב עם הצבעים העליזים של סט הריהוט הפנימי.

      לעיצוב הבית נבחר סגנון מודרני עם צבע לבן לקירות ופרופילים עדינים ודקים בצבע שמנת. מערכת מורכבת של תאורה מתוצרת איטליה בסלון ובמטבח מאפשרת משחק של אלומות אור וצבעים שונים.

      עיצוב בית בתל ברוך
      נעים בעיניים: הצצה לבית בבנימינה
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בית משפחתי בשבי ציון; אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מכל פינה רואים את הגינה והחוץ (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בשבי ציון; אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      דלתות זכוכית תורמות לאווירה המרווחת בבית הזה (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בשבי ציון; אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מבט מבחוץ על המטבח והסלון (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בשבי ציון; אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מבט מפינת האוכל החוצה (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בשבי ציון; אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      הקומה העליונה מוקדשת לחדרי השינה (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בשבי ציון; אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      חדר שינה הורים מעוצב בגוונים בהירים (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בשבי ציון; אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      חדר השינה של הילדה מואר בשפע של תאורת יום (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בשבי ציון; אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      בקומת המרתף סטודיו עבודה ופינת רביצה (צילום: שי אפשטיין)
      בית משפחתי בשבי ציון; אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      וכך הבית נראה כשהחשכה יורדת (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון; אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      תענוג לשבת בחוץ מתחת לעץ (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון; אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      רחבת דק המיועדת לפינת אוכל (צילום: טל ניסים)
      בית משפחתי בשבי ציון; אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      הכל ירוק מסביב (צילום: טל ניסים)