פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      ההורים רצו טוסקנה, הילדות רצו ורוד: בית פרטי בכפר סבא

      משפחה רגועה בת חמש נפשות ביקשה לבנות את בית חלומותיהם הכפרי-רומנטי-אירופאי על מגרש בכפר סבא. התוצאה היא בית פרטי מושלם למדיטציה במאה ה-18

      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      מרגיע מיד בכניסה (צילום: גלעד רדט)

      חלומם של בני הזוג, הורים לשלושה ילדים בגילאי 8-12, היה בית פרטי באווירת כפר חמה ורגועה. את חלומם החליטו להגשים על מגרש בן חצי דונם שרכשו בכפר סבא לפני שנתיים. בשלב זה נכנסה לתמונה האדריכלית ומעצבת הפנים שירלי דן, והפרויקט יצא לדרך. כעבור עשרה חודשי תכנון וקבלת היתרי בנייה על המגרש החלה הקמת בית פרטי דו-משפחתי, כשיחידה אחת יועדה למגורים והאחרת להשקעה (ומאז נמכרה), ולכל יחידה יועדה מחצית המגרש - 250 מ"ר. תקציב הקמת הבית כשלושה מיליון שקל. כדי להתגבר על אתגר השטח היחסית מצומצם תוכנן בית בן 280 מ"ר בנויים על פני שלוש קומות - מרתף, קומת קרקע וקומה ראשונה.

      בני הזוג ביקשו בית חם, בעל מראה ותחושה כפריים, נטול תחושת מוזיאון, ועם זאת יעיל, נוח ומסודר. התוצאה היא בית שכולו חכם ומבוסס מחשב, עם מערכת שואב אבק מרכזי, מערכת קולנוע ביתית, קמין גז מתקדם ועוד, אך כל הקדמה המודרנית הזאת מוסתרת בכוונה על ידי העיצוב הכפרי, המבקש להעניק תחושת רוגע.

      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      הכניסה מהחזית הצדדית מעניקה פרטיות (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      החוץ נכנס לפנים הבית (צילום: גלעד רדט)

      לדברי דן, למרות שלכאורה תכנון בית מאפס, על מגרש ריק, הוא פשוט יותר מאשר לשפץ בית קיים, האתגר בתכנון הבית היה התגברות על התחושה שנתן המגרש הצר והארוך. "רצינו גם בית מרווח ויפה, גם חצר, גם בריכה, ולבסוף הצלחנו". לבית, כאמור דו משפחתי עם קיר הפרדה כפול בין שתי היחידות, תכננה דן כניסה דרך פטיו בחזית צדדית, המעניק תחושת פרטיות ומסייע לטשטש את הקיר המשותף. לכניסה המרשימה מוביל שביל, וכשנסגרת דלת העץ הגדולה, התחושה העוטפת את הניצב בפטיו היא שהחוץ נכנס הביתה.
      הפטיו נקי ובהיר, בנוי רצפת אבן וקיר לבנים אפור המגיע עד הקומה השנייה ומכניס אור ואוויר לחלל, ורואים אותו מכל מקום בבית. לצד קיר הלבנים נטוע עץ זית "קל לטיפול ונראה תמיד יפה", אומרת דן. "המטרה בתכנון הפטיו היתה להשרות על הנכנסים תחושת רוגע מיידית במקום ביניים המבדיל בין העולם החיצוני ועולם המשפחה והבית".

      בקומת הקרקע, שתוכננה ברובה כאופן ספייס, הפטיו למעשה מפריד בין האגף הציבורי והפרטי. לאגף הציבורי שייכים הסלון והבריכה, ולפרטי שייכים המטבח, שסביב האי שלו מתנהלים חיי הבית, פינת האוכל וחדר המשפחה. המרתף מיועד לשימוש המשפחה, ובראייה לעתיד, כיחידה לנער מתבגר. יש בו ממ"ד, חדר אמבטיה, מטבחון וחדר קולנוע ואירוח. הקומה העליונה מחולקת לשני אגפים המופרדים על ידי הפטיו: סוויטת הורים רומנטית ובהירה הכוללת חדר שינה, חדר ארונות וחדר אמבטיה, חדרי שלושת הילדים וחדר אמבטיה משותף.

      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      הפטיו מגיע לקומה הראשונה (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      את הפטיו רואים מכל נקודה בבית, והוא משרה רוגע (צילום: גלעד רדט)

      בסלון יש שילוב בין כפרי למודרני. הקמין המקצועי שעובד על שלט שקוע בתוך קיר בריקים עתיק, ומוסיף לאווירה רומנטית ומרגיעה. הצבעים והחומרים בסלון, כמו בבית כולו, הם טבעיים - אבן ועץ עם שילוב של מעט צבע ירוק בסטיילינג, למשל בעציצים הקטנים, בכריות הנוי, כדי להכניס צבע בעדינות. "בחרנו בצבעים רגועים ללא אף נגיעה של צבע חזק כדי לשמור על החלל רגוע ומזמין", מסבירה דן.

      במטבח בצבע שמנת (עיבודי פטינה למראה מיושן ולא אטום), מעשה ידי נגר, כמו כל עבודות העץ בבית, מככב הסגנון הרומנטי-כפרי, ושולבו בו אלמנטים צרפתיים רבים. חלון ענק ניצב מעל הכיור, תנור מקצועי רחב, משטחי עבודה רחבים, ובמרכז - האי, 2.5 מ' אורכו ומטר רוחבו, המשמש לישיבה ואכילה, עבודה ואחסון, וסביבו רוחש ומתרחש הכל בבית. האביזרים בבית כולם בהזמנה או ביבוא אישי ומעוצבים בסגנון אירופאי-רומנטי, למשל כיור העומד על רגלי לואי בשירותי האורחים שבקומת הקרקע.

      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      קל לתחזוק ויפה תמיד. עץ הזית הנטוע בפטיו (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      הנברשות בהזמנה אישית (צילום: גלעד רדט)

      הקומה הראשונה, אגף השינה הפרטי, מעוצבת גם היא בסגנון דומה. עבור הבנות, שביקשו "חדרי נסיכות", עיצבה דן חדרים דומים בגוני הוורוד שבהם, אך לא זהים. חדרו של הבן מכוסה בטפט ג'ינס ועיצובו תואם. לילדים חדר אמבטיה משותף, ודן בחרה עבורו עיצוב יוניסקס כמובן: ארון פיסטוק, רצפת פרקט וקיר לבנים. הבית כולו מצטיין, ובמיוחד חדר זה, בהרבה מקום לאחסון. לדברי דן, היא תמיד מקפידה, בעיקר בבית עם משפחה, לחללי אחסון בנישות ובחללים נסתרים במעברים המשמשים כפתרון להעלמת נעליים, מגבות, מצעים מהרצפה, הריהוט והעין.

      בקרו אותנו באינסטגרם

      Instagram
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      עיצוב כפרי-רומנטי שולט במטבח (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      מבט רחב לחוץ הבית (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      הימנעות מצבעים חזקים כדי לשמר את האווירה הרגועה והמזמינה (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      תשומת לב לאלמנטים צרפתיים (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      גדלים מעטרים את ידיות הדלתות החוצה (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      הבנות ביקשו "חדר נסיכות" (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      ויותר נסיכות מזה לא יכול להיות (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      כך נראים החיים בוורוד (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      אביזרי דקורציה מתוקים בחדר הנסיכות (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      אין פינה ריקה (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      צבעים מתוקים ללילות שלווים (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      תשומת לב לכל הפרטים הקטנים (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      מראה רומטי גם בחדר של הקטנות (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      חדר האמבטיה עוצב יוניסקס לטובת שלום בית (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      סוויטת הורים רומנטית (צילום: גלעד רדט)
      אדריכלית שירלי דן (מערכת וואלה! NEWS , גלעד רדט)
      צבע שמנת בעיבוד פטינה למראה מיושן בכוונה (צילום: גלעד רדט)