פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      דירת נופש פלורנטינית

      לפעמים לא צריך לנפוש באי טרופי כדי לתפוס שקט ולהירגע. מספיקה דירה, מתוקה מעוצבת בקפידה שנמצאת בלב העניינים של העיר הגדולה. הצצה לדירה כזו בשכונת פלורנטין בתל אביב

      דירה בפלורנטין; עיצוב פנים: כפיר גלאטיה אזולאי ל-THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      לשבור שגרה בדרום תל אביב (צילומים: מושי גיטליס)

      דיירים: זוג ירושלמי
      מקום: שכונת פלורנטין בתל אביב
      שטח: 49 מ"ר
      עלות: 170 אלף שקלים
      עיצוב פנים: כפיר גלאטיה אזולאי ל-THE K.O.T PROJECT

      הדירה הזו ממוקמת במבנה בן ארבע קומות, שנבנה באמצע שנות הארבעים של המאה הקודמת וכלל דירות גדולות ומרווחות. חזית המבנה עברה שינוים ותוספת במהלך השנים, וניתן להבחין בה באלמנטים אקלקטיים כמו כרכובים, מרפסת בעלת צורות גאומטריות ערביות, חלונות ברזל וזכוכית עם השפעות מוסלמיות כשכמו בהרבה בניינים בתל אביב, במהלך השנים חולקו מספר דירות בבניין. כך גם בדירה הנוכחית שמכילה שני חדרי שינה, מטבחון, חדר רחצה ופינת סלון קטנה שמוקמה בין מרפסת צרה שנסגרה לבין קיר חדר הרחצה.

      הדירה הצפופה הוזנחה במהלך השנים והייתה חשוכה ופתחי האור בה היו קטנים, ואם זה לא מספיק אז בקיעים וסדקים התפרשו ברצפה ובתקרות. מבחינה תכנונית, הבעיה העיקרית הייתה שכל חלל בה היה מוגדר בקירות: המטבח כחדר, חדר הרחצה כחדר ועוד שני חדרי שינה קטנים, בנוסף לכך תקרת אינטרסול בגובה של 130 סנטימטרים ירדה מהתקרה והקטינה את החלל כולו. בסיכומו של דבר, השהות בדירה גרמה לאי נוחות כללית.

      לתמונה נכנסו זוג אקדמאים ירושלמים, הורים לשלוש בנות שכבר מתגוררות מחוץ לבית. הם ביקשו דירה שתשמש אותם בעיקר בסופי שבוע, כאשר הם מגיעים לביקור בתל אביב, ואילו ביתר הזמן הם מתכוונים להעמיד אותה להשכרה לתקופות קצרות.

      הרעיון הכללי היה לאוורר את החלל הציבורי ולהגדילו על מנת שיהיה אפשר לארח בו. הקו המנחה היה לבצע החלפה בין חדר הרחצה שגבל בקיר הסלון לבין חלל המטבח, לפתוח את המטבח אל הסלון ובכך לוותר למעשה על חדר סגור. כך נוצר מיזוג בין שני החללים לחלל אחד, חלל מגורים מואר המקבל שטיפה של אור יום משתי חזיתות שונות, מזרחית וצפונית.

      בכל הנוגע לעיצוב, חלומם של בני הזוג היה לייצר דירה עם השפעות ומאפיינים אקלקטיים עם ניחוח שיזכיר להם דווקא את ירושלים. לכן הוחלט ליצר בראש ובראשונה את התחושה באמצעות ריצוף אבן בהירה בגוון חולי כשהאריחים הונחו בשיטת "בנייה" ובייחס של שליש ושני שליש. האלמנט השני שבו השתמש האדריכלים כדי להקנות מראה ירושלמי-אקלקטי הוא האלומיניום והפרזול של פתחי האור, כאשר נבחר פרופיל במראה בלגי בגמר מחוספס ובצבע ירוק זית מעושן. האלמנט האדריכלי השלישי היה חיפוי של קירות התמך בלבני פירוק אדומות יחד עם מילוי כוחלה חולי.

      מערך הקירות תוכנן ונבנה כך שהקיר המשותף לחדר הרחצה ולמטבח יכיל בתוכו נישות בעבור המקרר מצד המטבח, ונישות עבור מכונת הכביסה והמייבש מצד חדר הרחצה, כך שלבסוף יתקבל מראה אחיד, ישר ושלם. המטבח שתוכנן ועוצב בסטודיו הותאם לתוך הנישה, גמר המטבח פורמייקה טאפ לבנה המקנה מראה נייטרלי ומודרני. בכדי לשבור את המראה המודרני הותקנו ידיות פרזול מנחושת.

      הכניסה לדירה מתבצעת דרך פרוזדור קצר, המרוצף באריחים מצוירים שתואמים לריצוף הכללי. קיר אותו הפרוזדור נצבע בצבע ירקרק בהיר שמשלים את מסגרות הפרופיל הבלגי. על הקיר נתלתה תמונת שמן עתיקה ומקורית בעלת מסגרת זהב אוריינטלית מאוסף פרטי וכבר מדלת הכניסה ניתן להבחין בחלון רצפה תקרה שנפער במעטפת ומכוון את הנכנס אל חלל המגורים המואר. בחלל המגורים הוצב אי ישיבה רחב וגדול שמשמש גם כפינת האוכל ופינת עבודה. האי מתרחב כך שניתן יהיה להושיב בו עד 9 סועדים, ומשטח העבודה עשוי עץ אלון מבוקע במראה מט משי. מתחת לחלון הרחב בחלל המגורים מוקמה לה ספת ישיבה ולצידה כיסא עץ ויקטוריאני מאוסף פרטי וכיסא עץ מרופד כששולחן פרופילים שחורים וזכוכית משמשים כפינת הקפה.

      חדרי השינה בדירה נצבעו בצבע לבן ואובזרו בריהוט משלים שנבחר מאוסף של פריטים המייצרים יחד שפה משותפת, חלקם נרכש על ידי בני הזוג במהלך טיולים בעולם וחלקם נקנה בארץ. כריות צמר, כריות רקומות, מצעי תחרה, סולם במבוק, סלי קש, שטיח במראה אוריינטלי, שטיח חבל קצר ומנורות "כלוב" עם נורות פחם משלימים את המראה המחוספס ומייצרים הרמוניה בחלל.

      בחדר הרחצה הוחלט לבחור באריחי בטון מצוירים במראה דומיננטי ועל קירות בחיפוי לבן ונקי. על הקיר המשותף למטבח נתלו מדפי עץ אלון מבוקע שטופלו בצביעה לעמידה בפני לחות. מדפים אלו משמשים לאחסון, להנחת מגבות, אקססוריז וצמחייה. כיור שוקת הונח על שידה אנגלית שנרכשה בחנות עתיקות באבו-גוש וברז פייה יוצא מן הקיר. מנורות קיר במראה "אינדסטריאל שיק" שחורות משלימות את המראה הבהיר ומשדרגות את החלל.

      השיפוץ, כאמור, הסתכם בכ- 170 אלף שקל, וכלל בתוכו תכנון ועיצוב, החלפת תשתיות אינסטלציה, חשמל ותאורה, מיזוג אוויר, עבודות בנייה, אלומיניום, ריצוף וחיפוי, גבס, צבע, וכמובן נגרות.

      כך נראית מהפכה פוסט מודרנית בראשון לציון
      החיים מתחילים בגיל 60: שיפוץ דירה ברעננה
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      Instagram
      דירה בפלורנטין; עיצוב פנים: כפיר גלאטיה אזולאי ל-THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      מטבח אי במרכז הדירה
      דירה בפלורנטין; עיצוב פנים: כפיר גלאטיה אזולאי ל-THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      מי אמר שצריך לאכול במסעדות כשאתם בנופש?!
      דירה בפלורנטין; עיצוב פנים: כפיר גלאטיה אזולאי ל-THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      יש גם פרטי אמנות שהופכים את המקום לביתי
      דירה בפלורנטין; עיצוב פנים: כפיר גלאטיה אזולאי ל-THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      חדר שינה מרגיע
      דירה בפלורנטין; עיצוב פנים: כפיר גלאטיה אזולאי ל-THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      אריחים מצויירים ורהיטים מעץ בחדר הרחצה
      דירה בפלורנטין; עיצוב פנים: כפיר גלאטיה אזולאי ל-THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      מסגרות בצבע ירוק בכל החלונות שבדירה
      דירה בפלורנטין; עיצוב פנים: כפיר גלאטיה אזולאי ל-THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      כך זה היה נראה קודם
      דירה בפלורנטין; עיצוב פנים: כפיר גלאטיה אזולאי ל-THE K.O.T PROJECT (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      תכנית הקרקע של הדירה