טקסטורות, צבעים והרבה מקומות אחסון: דירה צפון תל אביבית

יש בדירה הזו התייחסות לאופי הדיירים שביקשו סביבת מגורים שמחה ומלהיבה, כזו שיהיה תענוג לחזור אליה בסופו של כל יום עבודה. צפו בתוצאה

אתר בניין ודיור
ריבוי סגנונות שהתאחדו תחת קורת גג אחת (צילומים: נדב פקט)

דיירים: זוג + ילד
מקום: תל אביב צפון
שטח: כ-140 מ"ר?
אדריכלות עיצוב פנים: אביטל טרן כהן

לעזוב בית לאחר 40 שנה של מגורים בו זה ללא ספק צעד אמיץ. הזכרונות, ההרגלים והתנאים הפיסיים הם לא עניין של מה בכך, במיוחד עבור אנשים מבוגרים שמתקשים עם שינויים באופן כללי. כך שהאתגר הגדול היה לגרום לדיירים להרגיש בבית - להתחשב בריהוט, בציוד הרב ובאוסף החפצים האקלקטי שנאספו משך שנים ולשלבם בצורה הומוגנית, כמו גם התאמת הדירה לצרכים עתידיים.

ריבוי הסגנונות והצבעים שאוהבת בעלת הבית דרש מהמעצבת עיצוב נקי כבסיס נייטרלי להדגשה והבלטת הקיים וכל הרהיטים, השטיחים והחפצים האישיים, בכדי לאפשר לכל הסגנונות להתקיים יחדיו ועדיין להישאר אותנטיים.

קיר הסלון האחורי נצבע בגוון קרם-אפרפר בטקסטורת שפכטל עדינה על מנת להציג שכבת צבע נוספת כבסיס לרהיטים האקלקטים וכדי ליצור איזון לקיר הנגדי של הספרייה. לקיר הוצמדו גופי תאורה ליצירת אווירה נעימה ורכה. הספה הישנה רופדה מחדש בגוון חום אפרפר בהתאמה לגוונים השונים של שתי הכורסאות הקיימות. הספרייה שנבנתה במיוחד סביב בליטת גבס שתוכננה בקיר, ומשתרעת על כל פני שטח הקיר, הורכבה מאלמנטים של מידוף וספסל, המשמש לישיבה ואיחסון. החלל המרכזי קיבל תאורה שוטפת ונייטרלית והספרייה קיבלה תאורה נקודתית על ידי ספוטים ניתנים לכיוון ודימור על מנת לשמר את החמימות הקיימת בריהוט. כמו כן נבחר פרקט אלון תלת שכבתי בכל רצפת הבית.

המטבח הורחב ונפתח באופן חלקי לכיוון פינת האוכל בכדי לשמור על רצונה של הדיירת בחלל אינטימי. הצורך הגדול באיחסון הוסיף אי רחב בשל מחסור במשטחי עבודה, ובנוסף הוקצה מקום לספרי בישול בשל אהבתה של הדיירת לבישול ואפייה. גוון הארונות התכלכל נבחר בהתאמה לגווני כסאות פינת האוכל ושולבו בהם גוון הבוצ'ר שהותאם לגווני הריצפה, שיש לבן, אריחי בריק לבנים ומכשירי חשמל שחורים וכסופים לאיזון הבהירות. פינת האוכל שמרה על סגנונה העתיק ושולבה בהרמוניה עם המטבח.

קיר אחד בחדר השינה נצבע בגוון קרם-אפרפר בגימור שפכטל עדין ליצירת עומק ושמירה על נייטרליות. נבנו ארון קיר ושידת מגירות לאיחסון בגדים ושולבו רהיטים בסגנונות שונים בהתאמה לאווריה הכללית של הבית. החדר קיבל תאורה קיר שוטפת ליצירה אווירה נעימה ואינטימית.

חדר הילד הורחב באופן משמעותי מתוך מחשבה על נגישות, והדלת הותאמה והורחבה למידה לא סטנדרטית. בחדר האורחים נבנה דלפק עבודה מול חלון משולב ספריות משני צדדיו כמתן פתרון פונקציונלי לצרכי הדיירת באחסון קלסרים וספרים ועבודה על מחשב, תוך מחשבה על ניצול כל חלל החדר הקטן.

חדר הרחצה המקורי והקטן הורחב על חשבון חדר השינה ותוכנן לצרכים עתידיים. ארון האמבט תוכנן בהתאמה אשית למידות כיור רחב ונצבע בגוון טורקיז לשבירת הבהירות הכללית. המראה והמידוף בנישה נבנו מעץ אלון בהתאמה לגוונים הקיימים בריצפה במסדון הממשיך. גם כאן הקירות הלבנים קיבלו טקסטורה בהירה של שפכטל עדין, ספוטים לקבלת תאורה מספקת ונכונה לחלל מסוג כזה פוזרו בחלל באופן סימטרי.

שירותי האורחים הורחבו והותאמו לכניסה של אדם עם צרכים מיוחדים. האריחים בריצפה, כמו בשאר האזורים הרטובים, הותאמו לאריחים במרפסת כדי לשמור על עיצוב אחיד ונקי. בנוסף הוכנסו אלמנטים של מידוף מעץ אלון לשימוש פרקטי וליצירת חמימות בהתאמה לשאר האלמנטים בדירה, ונבחרו גופי תאורה שחורים עם נורות פחם לאיזון וליצירת חלל אינטימי ונעים.

קירות המסדרונות נצבעו בלבן בהתאמה לדלתות הקלאסיות וקיבלו תאורת ספוטים שקועים הניתנים לדימור כבסיס לאומנות התלויה. המעברים הורחבו וחלקם נוצלו לטובת ארונות בגדים שתוכננו בהזמנה אישית.

האריחים במרפסת נבחרו בגוון אפור בהיר ושולבו בדוגמאות מעורבות באופן רנדומלי. לשולחן ולשידה הקיימים הותאמו כיסאות עץ בגוונים שונים בכדי לשמר את השפה הקיימת בסלון ובכל הבית.

מתנת בת מצווה לכל המשפחה: שיפוץ כולל
מה תקבלו בשיפוץ ב-250 אלף שקלים?
לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

עוד בוואלה! NEWS

הישראלים שאוכלים מדי יום במסעדת השף שנמצאת אצלם בבית

בשיתוף בית בלב
לכתבה המלאה

בקרו אותנו באינסטגרם

Instagram
מי אמר שכל הספות בסלון צריכות להיות באותו הצבע?
פינת עבודה וחדר אירוח
פינת האוכל מתהדרת ברהיטי עץ כהה
רצפת הפרקט חולשת על כל הדירה ומעניקה תחושה חמימה
מטבח עם משטחי עבודה מעץ
נוח לעבוד במטבח הזה ובהחלט מעורר את החשק לבשל פה משהו
שפע של מקומות אחסון במטבח
חדר שינה נהנה מנוף עירוני
וזה הצד הנגדי של אותו החדר
גם בשירותים יש מקומות אחסון יעילים
מדפי עץ שחוזרים בפינות שונות ברחבי הדירה
חדר ילדים מעוצב בשפה בוגרת
בחדר הרחצה טוויסט של צבע מרענן
הפרקט נעצר בחדר הרחצה
כי כל בית באמת צריך אותה. המרפסת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully