פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      ים תיכוני: פנטהאוז קסום בנתניה

      הוא שוכן בקומה ה-19 במגדל בנתניה והעיצוב בו נותן חשיבות לנוף הכחול שנצפה כמעט מכל חלון. הצצה לפנטהאוז חלומי

      פנטהאוז בנתניה; עיצוב פנים: נירית פרידמן (בנין ודיור , סוזי לוינסון)
      לצפות על הכל מקומה 19 (צילומים: סוזי לוינסון)

      דיירים: זוג הורים ובן מתבגר
      שטח: 240 מ"ר
      מקום: נתניה
      עיצוב פנים: נירית פרידמן

      מה הטעם לגור מול הים אם אי אפשר ליהנות מהנוף בכל רגע נתון? הפרויקט הבא הגיע לידי המעצבת כבר לפני כשלוש שנים, כשהבניין כולו היה עדיין על הנייר. תוכנית הדירה כפי שתוכננה על ידי האדריכל של הקבלן היתה צריכה להתאים לצרכי המשפחה, ולכן נדרש לתכנן אותו משלב המעטפת, כשבפועל המבנה כיום שונה לחלוטין. מצד אחד, היה צריך להפריד בין הורים לילד כך שכל אחד יוכל לקבל פרטיות מקסימלית. מצד שני, לעומת זאת, הדיירים ביקשו שטחים ציבוריים משותפים ורחבי ידיים המאפשרים בישול ואירוח משותף של אורחיהם ואורחי בנם.

      למרות השטח הגדול היה צריך ליצור קירבה וחמימות בחלל, ובנוסף רצתה המעצבת להכניס את נוף הים המרהיב לדירה, ולתכנן את מיקום הרהיטים כך שיאפשר צפייה בנוף מכל חלל. גובה התקרה בדירה לא אפשר יצירת הנמכות תקרה, ופתרונות התאורה תוכננו ללא יצירת הנמכות גבס כמעט כלל אלא רק בשטחי שירות.

      אתגר גדול נבע ממבנה המעטפת, הבנויה למעשה כמעט כולה מקווים אלכסוניים למעט קיר אחד מול הים. קירות אלכסוניים מונעים שקט תכנוני ומייצרים בעיה בהצבת ריהוט, ולכן התכנון נבנה מקצוות הבית כלפי פנים. כך למעשה נוצרו בדירה שתי יחידות עצמאיות בשתי קצוות שונים, כשבכל יחידה נוצרה מקבילה פנימית, כך שהחדרים בכל יחידה הם בעלי קירות ישרים בלבד. במרכז הדירה לא הוצבו קירות כלל והחלל הפתוח נותר פנוי כולו. ה"משולש" היחידי שנוצר בשל מבנה הדירה נוצל ליצירת ארון מעילים פעיל.

      קשר העין ורצף החללים בין הסלון, פינת האוכל, המטבח והמרפסת המשקיפה מהקומה ה-19 יוצרים רצף חלל מרווח מצד אחד, אבל מזמין ומרשים מצד שני. במטבח, שהוא חלל פעיל מאוד ומהווה את לב הבית, מוקמו שני כיורים, אחד גדול ושני קטן יותר. הכיור השני נמצא על האי והוא פונה לדלפק ולסלון, כך שיש אפשרות לבעל הבית לבשל בעודו מארח, כשאורחיו יושבים על הדלפק ומבלים איתו, והוא פונה אל הים ונהנה מהנוף.

      פינת האוכל רחבת הידיים נגלית בפני הבאים לדירה כשהדלת נפתחת, ומעבר לה משקיף הים כשהכיסאות שנבחרו לפינת האוכל הם בעלי משענת נמוכה בצד אחד ובצד השני ישנו ספסל, וכל זאת על מנת לאפשר למראה הים לתפוס את שדה הראיה בצורה מקסימלית. אח גז מרחף ומודרני ממוקם בין פינת האוכל והסלון, ובימי הגשם הקרים מהווה מקור חום.

      קיץ של שינויים: שיפוץ בית משפחתי ביקנעם
      כמו גדולים: בניין צעיר בפלורנטין
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בקרו אותנו באינסטגרם

      Instagram
      פנטהאוז בנתניה; עיצוב פנים: נירית פרידמן (בנין ודיור , סוזי לוינסון)
      סלון נעים ואינטימי
      פנטהאוז בנתניה; עיצוב פנים: נירית פרידמן (בנין ודיור , סוזי לוינסון)
      נגיעות צבע מרעננות בפינת האוכל
      פנטהאוז בנתניה; עיצוב פנים: נירית פרידמן (בנין ודיור , סוזי לוינסון)
      אזור החללים הציבוריים מחולק בצורה נוחה
      פנטהאוז בנתניה; עיצוב פנים: נירית פרידמן (בנין ודיור , סוזי לוינסון)
      מטבח בר המאפשר לסעוד יחד באינטימיות
      פנטהאוז בנתניה; עיצוב פנים: נירית פרידמן (בנין ודיור , סוזי לוינסון)
      שימוש בעץ חמים במטבח
      פנטהאוז בנתניה; עיצוב פנים: נירית פרידמן (בנין ודיור , סוזי לוינסון)
      שטח מרווח בין פינת האוכל והמטבח
      פנטהאוז בנתניה; עיצוב פנים: נירית פרידמן (בנין ודיור , סוזי לוינסון)
      חדר השינה עוצב בצבעים רכים
      פנטהאוז בנתניה; עיצוב פנים: נירית פרידמן (בנין ודיור , סוזי לוינסון)
      על הקיר בחדר השינה תוספת איור גרפי
      פנטהאוז בנתניה; עיצוב פנים: נירית פרידמן (בנין ודיור , סוזי לוינסון)
      פינת עבודה
      פנטהאוז בנתניה; עיצוב פנים: נירית פרידמן (בנין ודיור , סוזי לוינסון)
      חדר ילדים עם נוף חלומי
      פנטהאוז בנתניה; עיצוב פנים: נירית פרידמן (בנין ודיור , סוזי לוינסון)
      להרגיש בעננים