פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      המשפחה הקיסרית: בית משפחתי מעורר קנאה

      שילוב מדויק של בטון, זכוכית ועץ עם צמחייה ירוקה ובריכת שחייה, יוצרים בית חלומי שמעורר את כל בלוטות הקנאה. הצצה פנימה

      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      העץ מעניק לחלל הלבן חמימות באמצעות קיר חוצץ וגרם מדרגות (צילומים: מושי גיטליס)

      דיירים: 2 דיירים
      מקום: קיסריה
      שטח: 350 מ"ר בנוי
      אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים

      מי שמגיע לבית המיוחד הזה נתקל, דבר ראשון, במפל מים שממוקם במרכז קיר בטון שבחזית המבנה. הוא אמנם אמור ליצור סוג של מסתור מעיני סקרנים ומחסום מפני קרני שמש ישירות אבל הוא מצליח גם להיות מעניין כשנכנסים פנימה. הגוונים הכהים של הקיר, בהשוואה לקירות הבטון שחודרים פנימה, יחד עם הרווח שנוצר בין החלון הגדול והקיר שמנותק ממבנה הבית, יוצרים תחושה של תלת ממד שמושכת את העין כלפי חוץ אל הבריכה שבכניסה.

      מראה קירות הבטון החשוף, שמתנשאים בסלון לגובה של 6 מטרים מתרכך עקב כמות החלונות והדלתות שעוטפים את הקירות בכל צד ויוצרים תחושה מסוימת של קירות כאילו מרחפים. הבית, שכלפי חוץ נראה קטן מממדיו האמתיים, מחולק לארבעה אזורים שההפרדה ביניהם מובהקת.

      צמוד לשביל הכניסה לבית, כיחידה נפרדת, נמצא המשרד שאליו ניתן להיכנס ישירות מבלי לעבור דרך הבית. האזור החברתי, שכרגיל כולל סלון, מטבח ופינת אוכל, פונה בהתאם לייעודו לגינה ולבריכה. באזור זה בולט השימוש בעץ בגוון טבעי, זכוכית וגוונים של לבן שמשתלבים בטבעיות רבה עם קירות הבטון החשוף.

      מעבר דרסטי של מדרגות ברזל כהות וספרייה שצבעה הותאם לגוון המדרגות, מוביל למרתף שנועד לפעילות הנכדים והילדים שבאים לבית הוריהם בסופי שבוע. עיצוב חדר המשפחה במרתף שונה לחלוטין ממראה קומת הכניסה לבית, כאן הודגשה הנוחות שכוללת בין היתר גם בר משקאות ופינת קפה למבוגרים, חטיפים, משחקים ושטיחים רכים לילדים, ועבור כולם ביחד תוכננה ספרייה גדולה עם ספות נוחות ואזור ישיבה חיצוני בחצר אנגלית.

      התכנון, שהותאם לביקורי המשפחה, מתבטא גם בקומת חדרי השינה שנראית כאילו היא מרחפת מעל הבריכה. בקומה זו תוכננו שלוש יחידות מגורים ולכל אחת מהן מרפסת קטנה הפונה לנוף. החלוקה הברורה לאזורים הותאמה לזוג הדיירים שבמהלך השבוע שוהים בעיקר באזור החברתי ובמשרד, ובסופי שבוע, כשכל המשפחה מתאחדת, עיקר הבילוי מתרכז בקומת המרתף, שם כולם מרגישים יחד בנעימים. אם זו לא משפחה טובה, אז מה כן?

      איך נראה בית של אדריכלים שגרם בקיסריה?
      כך בונים בית בתקציב בלתי מוגבל
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בקרו אותנו באינסטגרם

      Instagram
      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      מבט מלמעלה לסלון עם התקרה הגבוהה בבית
      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      דלת הכניסה לבית
      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      מטבח אי לבן עם כיסאות שחורים
      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      התחשבות בכיווני הממש והקרניים שנכנסות לסלון
      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      שילוב מעניין של בטון זכוכית ועץ
      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      כך זה נראה כשהדלת פתוחה
      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      מהמטבח אפשר לצפות בבריכה
      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      גרם המדרגות שמוביל לחדרי השינה
      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      כל פינה פה מטופלת בתשומת לב מוקפדת
      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      קיר משפחתי עם תמונות הדיירים המוארות בתאורה ממוקדנת
      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      קומת פנאי ומשפחה במפלס התחתון של הבית
      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      הבית מוקף בצמחיה מטופחת
      בית בקיסריה; אדריכלות: גיא וליקסון ודוד עזוז - וי סטודיו אדריכלים (בנין ודיור , מושי גיטליס)
      לא נשכח את הבריכה שמוסיפה גם צבע לכל הקומפלקס