פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      הלוואי עלינו: דירה בובה במרכז תל אביב

      המטבח בצבע תכלת וכך גם התקרה והמצעים שמפתים לקפוץ ראש למיטה. הצצה לדירה עם גרוב מיוחד ברחוב בן יהודה התל אביב

      דירה תל אביבית; עיצוב פנים: סטודיו פרי (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      גם במטבח קטן אפשר למקם אי ובר (צילומים: שי אפשטיין)

      מקום: מרכז תל אביב, רחוב בן יהודה
      שטח: 72 מ"ר
      עיצוב פנים: סטודיו פרי

      הסיפור מתחיל בחצי קומה בבניין לשימור ברחוב בן יהודה בתל אביב. הלקוחות, שחיפשו נכס במחיר סביר, הגיעו למקום ושם התברר להם שהמחיר הזול יחסית נובע משתי דרישות שאי אפשר להתעלם מהן. ראשית, צו הריסה שהוציאה עיריית תל אביב לארבע הדירות הקטנטנות שהיו במקום ודרישה להחזיר את התכנית המקורית של שתי הדירות שהיו שם בעבר. שנית, אף על פי שמדובר בעיצוב פנים בלבד, נאלצו הלקוחות החדשים להתחייב לחוקי שימור קפדניים. הנכס נרכש, והשינוי הנדרש הוטל על המעצבות, שתי אחיות שלמדו עיצוב וסטיילינג, לירון סיימה לימודי עיצוב בפירנצה איטליה, מורן למדה סטיילינג במכללת 'בניין ודיור', ויחד פתחו את 'סטודיו פרי'.

      במהלך ההריסה המסיבית התגלו כמה דברים שהשפיעו על המראה הסופי של הדירות. ההנמכות שהוסרו גילו תקרה גבוהה ומרשימה עם פתחי דלתות בגובה לא רגיל, חלונות עץ מקוריים, קיר מעוגל בסלון של אחת מהדירות ולבנים מקוריים שהושארו חשופים והודגשו באמצעות תאורה נסתרת. במיוחד בולט בדירות אלו השימוש בצבעים נועזים שנועדו באופן חריג דווקא לתקרות והחיבור בין הנועזות לתחושה רומנטית מן העבר התבטא בתוספות של רוזטות בתקרה ופרופילים "של פעם" על גבי הקירות.

      את הסיור שלנו אנחנו מתחילים בדירה הקדמית, זו שפונה אל הרחוב, ונבחרה להיות קלאסית ורצינית יותר, כזו שמכבדת את ההיסטוריה ואת מורשת המשפחה ובכתבה הבאה נעבור אל זו שמעבר לקיר. הבחירה הושפעה בעיקר בשל הקיר העגול בסלון שהתאים לסגנון קלאסי של תל אביב הישנה. כך, חלונות העץ היפים והמקוריים שמשולבים בקיר העגול הודגשו באמצעות וילונות שנופלים לצדם, ובמקום הוצבה ספת צ'סטרפילד מעור חום, ושתי כורסאות ווינטג' שחודשו.

      את הריצוף המקורי לא היה ניתן לשקם, לפיכך, נבחרו אריחי בטון מצוירים עם דוגמת מסגרת התוחמת את הסלון ששולבו במקומות נוספים בדירה. על אף הרצינות שיוחסה לדירה זו, הוחלט להבליט את הדלתות הגבוהות על ידי צביעתן באדום ו נגיעות הסטיילינג שמופיעות בכל הדירה משדרות את אותה התחושה, בין אם באוסף צלחות על הקיר, שידות וינטג' בחדר השינה ושרפרפים שנקנו בזול ושופצו על ידי המעצבות.

      דירה משופצת בפלורנטין
      סביבת מגורים צבעונית ומלאת חיים
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בקרו אותנו באינסטגרם

      Instagram
      דירה תל אביבית; עיצוב פנים: סטודיו פרי (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      צבע בורדו עמוק שולט בחלל המגורים
      דירה תל אביבית; עיצוב פנים: סטודיו פרי (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      חלונות גבוהים מעניקים לחלל אותנטיות
      דירה תל אביבית; עיצוב פנים: סטודיו פרי (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      ארונות המטבח תכולים
      דירה תל אביבית; עיצוב פנים: סטודיו פרי (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      מעבר צבעוני בין החלל הציבורי לפרטי
      דירה תל אביבית; עיצוב פנים: סטודיו פרי (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      הסולם משמש על תקן קולב אסתטי
      דירה תל אביבית; עיצוב פנים: סטודיו פרי (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      חדר רחצה שעושה חשק לשיר
      דירה תל אביבית; עיצוב פנים: סטודיו פרי (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      התאמה בין האריחים למשקוף הדלת
      דירה תל אביבית; עיצוב פנים: סטודיו פרי (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      חדר השינה עם התקרה התכולה
      דירה תל אביבית; עיצוב פנים: סטודיו פרי (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      אור השמש תורם לשלווה בחדר זה
      דירה תל אביבית; עיצוב פנים: סטודיו פרי (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      הצבעים חוזרים בהתאמה בכל חדרי הבית
      דירה תל אביבית; עיצוב פנים: סטודיו פרי (בנין ודיור , שי אפשטיין)
      שימו לב לארגז שהפך לשידה