פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      כך הפך בית ספר לבית מגורים מקסים

      הכיתות הפכו לחדרי שינה, חדר המורים למטבח וחדר היועצת לחדר רחצה. הצצה לבית משפחתי קסום בהולנד שהיה בעבר בית ספר יסודי

      בית ספר שהפך לבית משפחתי באמסטרדם (בנין ודיור , אתר בניין ודיור
Daniel Nicolas)
      המדרגות שהובילו לכיתות מובילות לחדרי השינה היום (צילומים: Daniel Nicolas)

      עיצוב חדש של מבנים ישנים הוא משימה לא פשוטה בעולם האדריכלות, בטח ובטח אם מדובר בשינוי ייעוד מוחלט שהופך בית ספר ישן לבית מגורים. זה בדיוק המקרה בבית הזה השוכן באמסטרדם, בו בחרו האדריכלים Sigrid van Kleef ו- René van der Leest לכבד את ההיסטוריה ולתת לבניין הישן, שנבנה בשנות השלושים של המאה הקודמת, את המקום הראוי בעיצוב דרך שבירת כל הקירות.

      כך הוחלט, כדי לשנות את הייעוד באופן מלא, להסיר את המחיצות והדלתות שהפרידו בין הכיתות ולגלות שטח גדול במיוחד שגם תרם לאווירה העתידנית בדירה החדשה. את הגובה שנשאר הוחלט לנצל עבור קומה נוספת שבה עיצבו את חדרי השינה ואת חדר הרחצה, כשכאן דווקא נשאר אלמנט הברזל ממנו היו עשויים הארונות המקוריים של בית הספר שהיה כאן עד לא מזמן.

      נוכחות המדרגות שנוספו לחלל המקורי הודגשה על ידי צבע ירוק זית כהה שמתחבר באופן אוטומטי עם תפיסת הוינטג' ורהיטי הרטרו שנמצאים בחדר. רצפת הלינוליאום במרקם ובצבע מיושן, המכסה את כל שטח המטבח והסלון, מחברת בין כל האלמנטים בקומה התחתונה ויוצרת אווירה של פעם עם הנוחיות של היום ומטשטשת עוד קצת את הייעוד המקורי של בית הספר הישן. מחכים לצלצול? כנראה שכבר לא.

      הכניסה שהפכה למשרד מעוצב
      בית כפרי עטוף בקש
      לפורטל העיצוב מבית מגזין בניין ודיור

      בקרו אותנו באינסטגרם

      Instagram
      בית ספר שהפך לבית משפחתי באמסטרדם (בנין ודיור , אתר בניין ודיור
Daniel Nicolas)
      שילוב של צבעי אדמה בחללים הציבוריים
      בית ספר שהפך לבית משפחתי באמסטרדם (בנין ודיור , אתר בניין ודיור
Daniel Nicolas)
      מטבח פתוח עם נגיעות צבע צהובות
      בית ספר שהפך לבית משפחתי באמסטרדם (בנין ודיור , אתר בניין ודיור
Daniel Nicolas)
      גרם מדרגות שחותך את המרחב בצורה גיאומטרית
      בית ספר שהפך לבית משפחתי באמסטרדם (בנין ודיור , אתר בניין ודיור
Daniel Nicolas)
      קורות העץ תורמות לחמימות החלל
      בית ספר שהפך לבית משפחתי באמסטרדם (בנין ודיור , אתר בניין ודיור
Daniel Nicolas)
      התקרה הכי גבוהה בבית באזורים הציבוריים
      בית ספר שהפך לבית משפחתי באמסטרדם (בנין ודיור , אתר בניין ודיור
Daniel Nicolas)
      חדר רחצה בסגנון מנימליסטי
      בית ספר שהפך לבית משפחתי באמסטרדם (בנין ודיור , אתר בניין ודיור
Daniel Nicolas)
      חדר שינה בסגנון לופט